Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Anttila nousee Jyväskylässä kaikkien aikojen tilaston kärkeen

Jari-Matti Latvalan kartturi Miikka Anttila saavuttaa Suomen MM-rallissa merkkipaalun. Hänelle kilpailu on uran 189. MM-ralli. Se nostaa hänet kaikkien aikojen MM-tilaston kärkeen.

Puolan MM-rallin jälkeen Anttila jakoi paikan eniten MM-ralleja kilpailleena kartturina ranskalaisen Denis Giraudet'n kanssa. Jyväskylässä kärkipaikka siirtyy Anttilalle.

– Se tarkoittaa, että on löytynyt luottamusta Jari-Matilta ja hänen taustavoimaltaan Timo Jouhkilta sekä omalta perheeltä. Kun on ollut 10 vuotta kotoa pois vähintään viikon kuukaudesta, yhtälön kotona täytyy toimia, Anttila sanoo.

Testeissäkin kartturina työtä on nuotin luku, mutta Latvala kertoo kysyvänsä kokeneen kartturinsa mielipidettä siitä, kuinka auto hyppää tai kuinka se käyttäytyy jonkun testeissä tehdyn muutoksen jälkeen.

– Minun mielipiteeni tukee usein Jari-Matin omaa huomiota, Anttila sanoo.

Latvala kertoo nauttivansa Jyväskylän rallissa niistä sekunneista, kun hän on starttaamassa sankan yleisön Harjun erikoiskokeelle tai viilettää Lankamaan ek:llä. Anttilan haastavimmat ja parhaat hetket kotikilpailussa osuvat supernopealla Ouninpohjan erikoiskokeella.

– Haastavinta nuotinluku on Ouninpohjan tyyppisellä erittäin nopealla erikoiskokeella, jossa on paljon hyppyjä, näkymäesteitä ja jossa voi katsella ulos vain hetkittäin. Kyllä yksi kisan parhaita hetkiä on kun ollaan Ouninpohjan maalissa, Anttila sanoo.

Tapio Nevalainen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Moottoriurheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X