Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Sami Pajarin, 15, vauhti oli kunnossa Kaasujalka-rallissa

Sami Pajari voitti Nuorten Cupin osakilpailun. Vieressä isä Pertti. Kuva: Lahden Urheiluautoilijat

Yhdeksättä luokkaa peruskoulussa lopetteleva Poppoo Teamin 15-vuotias Sami Pajari ajoi Nuorten Cupin voittoon lauantaina Kaasujalka-rallissa Aurassa. Voittomarginaali oli 10,4 sekuntia, ja ero haastajiin oli kontrollissa läpi päivän.

- Päivä sujui ongelmitta, kerran roikuttiin kunnolla, mutta muuten tasaista suorittamista oli koko päivän. Pehmeämpi rengasseos edessä tuntui toimivan hyvin, Pajarin kartanlukija-isä Pertti Pajari kertoi.

Sami Pajari aloitti kilpauransa talvella 2016 Lahdessa rallisprintistä. Hän on ajanut nyt kaikkiaan viisi sprinttiä, ja voitokas rallikin oli kuljettajalle vasta kolmas.

Muitakin luokkia Aurassa ajettiin. Juniorien luokassa 1 HyUA:n Tuomo Vanhala kartturinaan Päij-HUA:n Antti Ahonen sijoittuivat toiseksi.

Trophy-luokassa toiseksi ajoivat Päij-HUA:n Pasi Laaksomaa, kartturinaan LamUA:n Ville Kantoluoto.

- Tässä on nyt viikon ollut flunssa päällä, joten hieman vaikea oli hakea latausta tähän ralliin ja valmistelutkin jäivät vähän heikolle. Jo pelkästään se, että öisin ei ole saanut nukuttua, on verottanut oman terävyytensä voimista, Laaksomaa tunnusti.

- Saimme siinä sitten juonesta sen verran kiinni, että ajoimme parit pohja-ajatkin. Eroa oli maalissa voittajaan Mikke Yrjölään tällä kertaa reilut parikymmentä sekuntia. Tyytyväinen täytyy kuitenkin olla, että saatiin sarjapisteitä jälleen iso kasa tuliaisiksi, hän jatkoi.

Laapotti voitti jälleen Hyvinkäällä

Päijät-Hämeelle menestyksekkään autourheiluviikonlopun alkutahdit iskettiin jo helatorstaina Hyvinkäällä. LahUA:n Harri Laapotti ajoi jo kolmatta kertaa peräkkäin Hyvinkäällä EVK-luokan voittajaksi. Saman seuran Timo Laapotti ajoi myös hienosti sijalle kahdeksan.

Naisissa LahUA:n Hanna Yrjölä taisteli tyhjentyneellä renkaalla kolmanneksi. Nuorissa viidenneksi ajoi Päij-HUA:n Juho Nyberg ennen seuratoveri Juuso Suppulaa sekä VääUA:n Aku Ahosta.

EVK-sarjan avauskilpailu Äetsä JM ajettiin lauantaina Huittisissa. Vahvaa kesän alkua ajava HeiUA:n Minna Ulmala ajoi naisissa toiseksi. LahUA:n Niina Laapotti ylsi peesissä kolmanneksi ja Hanna Yrjölä kuudenneksi.

Huittisissa kilpailtiin myös sunnuntaina. Nuorissa Päij-HUA:n Topi Kestikievari oli neljäs ja naisissa Niina Laapotti seitsemäs. Yleisellä puolella LahUA:n Kari Yrjölä ajoi B-finaaliin ja sijoittui kymmenenneksi.

Jokkista

Sunnuntaina ajettiin myös Autolasikeskus JM Heinolassa Komostenkylän radalla. Nuorissa tuli peräti neloisvoitto Päij-HUA:lle. Menestyskvartetin muodostivat Juuso Suppula, Joona Ikävalko, Rasmus Ikäheimonen ja Jami Selin. Naisissa voittoon ajoi kilpailun järjestäneen seuran, HeiUA:n Minna Ulmala. Viidenneksi kiiruhti Päij-HUA:n Jenna Suppula.

Yleisessä luokassa voitto meni jälleen Ulmalan sukuun, kun HeiUA:n Mika Ulmala oli kotiradalla vahvin valtti. Toiseksi ennätti Päij-HUA:n Ari-Pekka Ahonen ennen seuratoveriaan Marko Suppulaa. HeiUA:n Pekka Mäkinen sijoittui neljänneksi.

EVK-luokassa paikallisuus oli myöskin kovaa valuuttaa. Voittoon ajoi HeiUA:n Joni Ahola, toiseksi Päij-HUA:n Samuli Heiniluoma, viidenneksi HeiUA:n Pekka Mäkinen ja kuudenneksi LahUA:n Juho Kaunisto. Senioreissa kolmanneksi ajoi Päij-HUA:n Timo Ekberg ennen neljänneksi ajanutta LahUA:n Jukka Kaunistoa.

Lauantaina ajettiin myös rallicrossin SM-avauskilpailu Hyvinkäällä. Autokrossi-luokassa LahUA:n Timo Laapotti ajoi ensimmäisessä rallicross-kisassaan Toyota MR2:n komeasti A-finaalissa kolmossijalle.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi