Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Iitin moottoriradalle haetaan luokitusta formula ykkösille

KymiRingillä on tarkoitus ajaa ratamoottoripyörien MM-osakilpailu jo vuonna 2018 (kuva viime elokuulta). Kuva: Martti Kainulainen

Iittiin rakenteilla olevalle KymiRingin moottoriurheiluradalle haetaan Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n korkeinta FIA 1-luokitusta. Sen saaminen mahdollistaisi moottoripyörien MotoGP-kisojen lisäksi myös formula ykkösten MM-osakilpailuiden järjestämisen Iitin Tillolassa.

- Rakentamisen tässä vaiheessa Grade-luoka korotus kilpa-autoilun osalta on vielä kustannustehokasta ja ei olisi viisasta jättää tätä mahdollisuutta käyttämättä, perustelee hankejohtaja Timo Pohjola KymiRingin verkkosivuilla.

Ratatyömaalla viime vuoden lopulla suoritetussa tarkastuksessa havaitut kehitystoimet on hyväksytty MotoGP:n järjestäjällä ja parhaillaan muutossuunnitelmat ovat FIA:n analysoitavana. FIA suorittaa tarvittavat simuloinnit eri autoluokille mukaan lukien formula ykköset.

- Tulemme rakentamaan moottoriurheilun arvokilpailuille suorituspaikan. Kilpailuiden järjestäminen on sitten eri asia, korostaa Pohjola.

Autourheilun kattojärjestön AKK-Motosportin puheenjohtaja Juhani Pakari pitää luonnollisena, että AKK tutkii vakavasti mahdollisuudet saada Suomeen jollain aikavälillä myös formula 1-kilpailut.

- Tavoitteenamme on, että maailman menestyneimmässä autourheilumaassa nähdään myös ajettavan F1-kilpailuja, hän sanoo tiedotteessa.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailun valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. MotoGP-sarjan promoottori Dorna Sports tulee vahvistamaan Suomen osakilpailun ajankohdan ensi kesänä.

Moottoriradan on määrä valmistua vuonna 2018.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X