Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Pippon kohtalo huolettaa formulatähteä - Valtteri Bottas kävi Nastolassa tekemässä osuuttaan pitkään jatkuneesta sponsoriyhteistyöstä

Pääministeri Juha Sipilällä ja Valtteri Bottaksella riitti yhteisiä kiinnostuksen aiheita. Kuva: Sami Kuusivirta

Pakkauksia valmistava Wipakin uuden tuotantolinjan avajaisissa pyörähtänyt formulakuski Valtteri Bottas on huolestunut Lahden Pippon moottoriradan tulevaisuudesta. Ajaminen radalla uhkaa päättyä ensi vuoden lopulla eteläisen kehätien rakennustöiden takia.

- En tiedä asian kaikkia yksityiskohtia, mutta sen tiedän, ettei se kovin hyvältä näytä. Olen ilmoittanut Lahden FK-kerholle, että jos pystyn jotenkin auttamaan, mielelläni autan, Bottas sanoi.

Pippo on F1-kuljettajan vanha kotirata. Hänellä on hallussaan Formula A -luokan rataennätys, eikä siitä pane kukaan paremmaksi, koska luokkaa ei enää ajeta.

On hyvin mahdollista, ettei Bottas kisaisi F1:ssä, jos ei olisi saanut päästellä Pippossa.

Kun tarpeeksi vinguin, isä vei minut ajamaan koulunkin jälkeen, kun matka ei ollut sen pitempi. Formulakuljettaja Valtteri Bottas

- Rata sijaitsi 10 minuutin ajomatkan päässä kotoa. Kun tarpeeksi vinguin, isä vei minut ajamaan koulunkin jälkeen, kun matka ei ollut sen pitempi. Pippo on hyvä paikka aloittelevalle kuskille. Siellä pääsee kohtuullisen halvalla tutustumaan lajiin. On vuokra-autoja ja auttavaista porukkaa, jolla on kokemusta kartingista.

Yhteistyö alkoi renkaista

Joskus asiat ovat kovin pienestä kiinni. Samalla tapaa kuin nuori Valtteri Bottas tarvitsi läheistä moottorirataa kehittyäkseen kuskina, hän tarvitsi sponsorirahaa päästäkseen Pipposta suurempiin ympyröihin.

Bottas muisteli Wipakin Nastolan tehtaan olleen yksi isänsä Rauno Bottaksen siivousfirman kohteista.

Wipak on osa Wihuri-konsernia, jonka pääomistaja Antti Aarnio-Wihuri on pitkän linjan moottoriurheiluvaikuttaja sekä entinen kilpa-ajaja.

Kun Rauno Bottas avautui Aarnio-Wihurille poikansa rahaa nielevästä harrastuksesta, Aarnio-Wihuri maksoi ensin Valtterin karting-autoon renkaat, ja alkoi sen jälkeen tasoittaa tämän tietä autourheilun kuninkuusluokkaan.

Oman puolensa yhteistyöstä, joka on jatkunut kohta 15 vuotta, Bottas täyttää avaamalla esimerkiksi uusia tuotantolinjoja.

Sponsoreita on tietysti muitakin, ja näyttäytyminen tukijoiden tilaisuuksissa on osa formulakuljettajan arkea.

- Aika menoa on välillä. Edellisten kisojen välissä oli joka päivä edustustilaisuus, mutta ei se haittaa, kun pääsee ajamaan F1-autoa, Bottas hymyili.

"Kausi on ollut vaikea"

F1-kaudesta on takana kaksi kolmannesta. Bottas on MM-sarjassa seitsemäntenä. Omaan ajamiseensa hän sanoi olevansa pääosin tyytyväinen, mutta sijoitukseen sarjassa ja auton vauhtiin ei.

- Kausi on ollut vaikea. Moni tiimi on pystynyt kehittymään kauden aikana, toisin kuin me. Emme ole saaneet niin paljon pisteitä kuin toivoimme, vaikka viime kisa olikin parempaan suuntaan, kun saimme valmistajien sarjassa nelossijan takaisin.

Valtteri Bottaksen Williams-auto keräsi katseita Wipakin uuden tuotantolinjan avajaisissa. Kuva: Sami Kuusivirta

Ensi viikolla ajetaan Singaporessa.

- Siellä on mahdollista hyvän aika-ajon jälkeen päästä viiden joukkoon. Se on paikka, jossa aika-ajo ja kisataktiikka ratkaisee paljon.

Bottas ei odota, että Williams-Mercedeksen vauhti loppukaudesta paljon paranisi.

- Päivitysosia ei ole tulossa enää tälle kaudelle. Tiedossa on haastavia kisoja.

Vapaa viikonloppu

Ratinkääntäjän tuleva viikonvaihde on harvinaisen vapaa.

- Ei ole suunniteltua ohjelmaa. Sehän siinä on parasta. Menen viikonloppuna mökille, jos siltä tuntuu, ja alkuviikosta saatan käydä ampumassa kiekkoja, hän pyöritteli.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi