Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Pippossa nautittiin urheilujuhlasta - "Haikeutta ei vielä ilmassa"

Pippon moottoriurheilukeskuksen tulevaisuuteen liittyvät kysymysmerkit, huolet ja murheet eivät näkyneet kisajärjestäjien kasvoilla, kun kartingin SM-sarjan toiseksi viimeisiä osakilpailuja ajettiin lauantaina Lahdessa. Päätösviikonlopun ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi yleisölle tuttuun tapaan vauhdikasta menoa ja jännittäviä vaiheita.

- Tämän eteen on jälleen tehty kovasti hommia ja kaikki on sujunut toistaiseksi loistavaksi. Huomisesta ei kannata nyt murehtia, vaan nauttia näistä kisoista vielä kun voi, sanoi Tomi Talja Lahden FK-kerhosta.

Lauantaina ajettu SM-sarjan toiseksi viimeinen kilpailu oli ei kuitenkaan tuonut suuria muutoksia sarjan kokonaispistetaulukkoon.

OK-luokassa voittoon ajoi paalupaikalta startannut Keimola FK-kerhon Konsta Lappalainen, joka kasvatti selvää kaulaansa muihin ohjaajiin nähden sarjan kokonaispistetaulukossa ja löi viimeisen sinetin luokkansa voitolle, kävipä huomisen kilpailussa miten tahansa

Lähimmäksi Lappalaista pääsi OFK-125:n Ilari Piispanen, joka jäi helsinkiläisestä 0,866 sekuntia. Karanneen kärkikaksikon pronssista käytiin kovaa kamppailua, jonka lopulta vei PFKK:n Joel Aaltonen reilulla sekunnilla Heinolan Urheiluautoilijoiden Niko Lehtosen nenän edestä, joka puolestaan hävisi voittajalle 4,483 sekuntia.

Lehtonen oli tyytyväinen neljänteen sijaan aamupäivän vaikeuksien jälkeen.

- Ensimmäisessä alkuerässä minulla oli starttiongelmia ja jouduin viimeiseen lähtöruudukkoon. Toisessa alkuerässä olin viides, joten se meni jo paljon paremmin.

Kahdeksannesta ruudusta lähtenyt Lehtonen tavoitteli paikkaa kolmen sakkiin.

- Ei se niin kauas jäänyt, mutta neljäs sija maistuu oikein hyvältä myös. Ei voi valittaa, Lehtonen sanoi.

Heinolalaisen kulunut kausi SM-sarjassa on ollut haastava teknisten ongelmien vuoksi. Rotax Max Challenge -sarjan puolella auto on kulkenut paremmin.

- Minulla on Rotaxissa vielä mahdollisuudet koko sarjan toiseksi. Viimeinen osakilpailu on Vantaalla syyskuun toisella viikolla.

Lehtonen nauttii SM-sarjan osakilpailuista täysin mitoin.

Kuskit ovat hyviä kavereita radan ulkopuolella, vaikka radalla väännetään ja kilpaillaan täysillä. Kilpailijat tulevat kisapaikalle aina keskiviikkona illalla tai torstaina aamulla. Nämä ovat kivoja tapahtumia kun saa ajaa ja viettää kavereiden kanssa aikaa aina puoli viikkoa yhdessä, Lehtonen kertoo.

SM-sarjan viimeiseen kilpailuun Lehtosella on selkeät tavoitteet.

- Vain voitto kelpaa.

Pienemmissä luokissa päijäthämäläiset jäivät palkintosijoista hiukan kauemmaksi.

Lahden FK-kerhon 12-vuotias Otto Honka ajoi juniori-ikäisten kuljettajien OKj-luokassa lopulta 12:nneksi. Nuori mies oli silminnähden pettynyt, sillä hän tavoitteli paikkaa vähintään kymmenen joukosta. Hongan alkuerät sujuivat huonosti, ja hän joutui takarivin lähtöruutuun.

- Tavoitteena oli saada hyvä lähtö ja kivuta tasaisesti ylöspäin. Se ei tänään ihan onnistunut ja kärki ajoi kovempaa vauhtia. Huomenna uusi päivä ja lähden ajamaan kärkisijoista, Honka totesi.

Tämän vuoden lisäluokkana ajettavassa Rotax Minimax -luokassa Lahden FK-kerhon Rasmus Wahlsten ja Henri Mertsalmi olivat tyytyväisiä finaaliajoihinsa. Seitsemänneksi ajanutta Mertsalmea harmitti alkuerien kolarointi.

- Minulla olisi mennyt ilman kolareita todella hyvin.

Neljänneksi ajanut Wahlsten toivoo sunnuntaille vielä parempia alkueriä.

- Huomenna ajan kolmen parhaan joukkoon.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi