Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Pippon tarina päättymässä: "Moottoriurheilun pitää säilyä Lahdessa tavalla tai toisella"

Onko lahtelaisen moottoriurheilun tulevaisuus uhattuna? Vuonna 1980 avatun Pippon moottoriradan toiminta päättyy näillä näkymin vuoden 2017 lopussa. Korvaavaa paikkaa ei ole toistaiseksi tiedossa. Kuva: Arkisto/Mirja Hussain

Kujalassa sijaitsevan Lahden Moottoriurheilukeskus Pippon tulevaisuus on vaakalaudalla. Vuonna 1980 avatun radan toiminta päättyy näillä näkymin vuoden 2017 lopussa eteläisen kehätien rakennustöiden vuoksi.

- Saimme puhelinsoiton Lahden kaupungilta, jossa ilmoitettiin, että vuokrasopimus tullaan irtisanomaan. Virallinen kirje on tulossa tällä viikolla. Radan kohtalo on ollut vaakalaudalla jo pidemmän aikaa. Olemme vain odottaneet, että mikä se päivämäärä tulee olemaan. Annetun tiedon mukaan vuoden 2017 loppuun asti saamme siellä toimia, selvensi Lahden FK ry:n puheenjohtaja Risto Salonen Radio Voiman haastattelussa.

Lahdesta ei löydy tällä hetkellä korvaavaa ajopaikkaa, mikäli pahin skenaario toteutuu ja Pippo siirtyy ajasta ikuisuuteen. Lähimmät radat sijaitsevat Salosen mukaan Kouvolassa, Hartolassa, Riihimäellä, Hyvinkäällä ja Vihdissä.

- Tällä hetkellä ei ole mitään paikkaa tiedossa. Siitä tietenkin lähdetään, että korvaava paikka pitää saada, jos joudumme lähtemään Pipposta pois. Kaikki on vielä auki. Asiat selviävät varmaan tämän ja ensivuoden alun aikana.

"Emme suoranaisesti asiaa niele"

Lahden FK-kerhon historian tunnetuin kuljettaja on Williamsin F1-tallissa nykyisin kurvaileva Valtteri Bottas, jonka ajoharrastus alkoi monen muun nuoren tavoin Pippossa. Radan lopullinen sulkeminen olisi kova kolaus koko lahtelaisen moottoriurheilun tulevaisuuden kannalta.

- Jos harrastuspaikka häviää, niin sehän tarkoittaa, että Lahdesta ei tule enää uusia huippunimiä. Se olisi todella harmi. Meillä on lisäksi joka vuosi kuusi henkilöä palkkatöissä radalla, joten tällä olisi myös työllistämisvaikutuksia. Mihinkään emme ole mielestämme kuitenkaan lähdössä. Emme suoranaisesti asiaa niele, vaan alamme käymään Lahden kaupungin kanssa keskusteluita, miten asian suhteen edetään. Tavoitteemme on, että moottoriurheilun pitää säilyä Lahdessa tavalla tai toisella, julisti Salonen.

Kuuntele Lahden FK ry:n puheenjohtaja Risto Salosen haastattelu Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi