Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Ratamoottoripyöräily vaatii kuljettajilta henkistä ja fyysistä kuntoa

MotoGP on vauhdikas laji, jossa voi tapahtua mitä vain. Kuva: Bas Czerwinski

Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala on erittäin tyytyväinen MotoGP:n MM-sarjan osakilpailun tulosta Suomeen.

- Ratamoottoripyöräily ei toistaiseksi ole Suomessa suuri laji, moottoripyöräurheilulajeista motocross ja enduro ovat esimerkiksi harrastajamääriltään ilman muuta paljon suurempia.

Suomessa kilpailuja on vuositasolla noin 5-6, keräten osallistujia noin 120 kuljettavaa kilpailua kohden. MotoGP:n osakilpailun odotetaankin lisäävän lajin harrastajamääriä halki Suomen.

- Mutta harrastajamäärien saaminen lajin pariin ei ole niin tärkeää kuin se, että MotoGP:n osakilpailu ylipäätään saatiin Suomeen. Se on valtavan iso juttu koko moottoriurheilulle.

MotoGP kerää valtavasti katsojia halki maailman, ja tapahtumat ovat usein loppuunmyytyjä. MM-sarjan osakilpailu kattaa kolme päivää, jotka ovat yleensä perjantai, lauantai ja sunnuntai. Perjantaina on harjoituspäivä, lauantaina aika-ajot ja sunnuntaina itse kilpailu. Sirkushuveja Iitinkään osakilpailusta on turha odottaa.

- Jotain oheisohjelmaa on tietysti, mutta kyllä pääpaino on urheilussa ja kilpailussa. Aika kuluu silti oikein hyvin ja tekemistä sekä näkemistä riittää.

Sellaisille, joille MotoGP on lajina tuntematon, Nevala lupaa erittäin fyysistä ja jännittävää lajia.

- Ratamoottoripyöräily vaatii kuljettajilta valtavaa henkistä ja fyysistä kuntoa. MotoGP on tiukka laji, eikä kukaan voi sanoa ennen lähtöä kuka voittaa. Lajissa tapahtuu paljon ohituksia koko ajan.

Kyseessä on kaiken kaikkiaan erittäin hieno moottoriurheilulaji, joka on todella tapahtumarikas ja katsojalle jännittävä adrenaliinilaji.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi