Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Pihtiputaan Petri Laitinen ajoi jokkismestariksi

Kärkikolmikko: Voittaja Petri Laitinen (kesk.), hopeamitalisti Antti Harju (vas.) ja pronssimies Juha Perälä. Kaikki tuttuja jokkismitalisteja.

Sadekaan ei haitannut menoa, kun jokamiesluokka sai uuden Suomen mestarin. Joutsan Josemorassa ajetun yleisen luokan SM-kilpailun voittoon ajoi Pihtiputaan UA:n 37-vuotias Petri Laitinen. Hän otti kesäkuussa myös jokamiesluokan etuveto- ja kardaaniautojen mestaruuden. Nyt ajokkina oli tutumpi takamoottorinen Fiat.

- Huima tunne! Kauan tätä on metsästetty. Olen joitakin kertoja ollut SM-mitaleilla, mutta tämä kirkkain on vielä puuttunut. Nyt se tuli, vaikka ennen A-finaalia hiukan jännitti. Tauolla sade kasteli radan, enkä ollut testannut autoa märällä ollenkaan. Mutta niin vain se lähti hienosti paikaltaan ja pääsin ajamaan melko rauhassa finaalin loppuun asti.

Hopeaa otti moninkertainen SM-kultamitalisti, Pohjois-Hämeen UA:n Antti Harju.

- Jäin lähtökiihdytyksessä hiukan Petrille, kun alkoivat takapyörät sutia. Juna oli jo mennyt, ja tärkeintä oli varmistaa kakkossija. Katselin koko ajan peiliin, tiesin että takana tulee Perälän Juha. Kun täällä ajettiin vuonna 2013, olin silloinkin kakkonen ja Juha voitti.

Huima tunne! Kauan tätä on metsästetty. Suomen mestari Petri Laitinen

Kauhajoen UA:n Perälä oli nyt kolmas.

- Finaalin lähtö meni ihan pipariksi. Mutta sain sieltä noustua kolmostilalle. Taakse tuli uhkaaja, joka kerkisi jo osuakin auton takapäähän. Mutta ohitse en Oskari Römania päästänyt.

Röman oli neljäs ja viime vuoden mestari Vesannon Teppo Puttonen viides. Hän haki A-finaaliin vauhtia B-finaalin voitolla.

Vääksyn Kungas kymmenes

Päijät-Hämeen UA:n järjestämä Calix JM SM saatiin pääosin ajaa mukavan sään vallitessa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satoi, mutta se taukosi ennen kisan alkua. Mutta semifinaalien aikaan oli vettä ilmassa.

Kilpailun markkinoinnista vastannut Tapio Tuominen oli tyytyväinen yleisömäärään.

- Sunnuntaiaamu näytti pahalta, mutta onneksi yleisöä tuli sunnuntaina tuplasti lauantaita enemmän.

Paras päijäthämäläinen kuljettaja oli Vääksyn UA:n Joni Kungas. Hän sijoittui kymmenenneksi.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi