Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Siipirikkoisen Lahti Basketballin cup-taival päätökseen - "Meille sattui aivan liikaa helppoja hasseja"

Uuden amerikkalaispelaajan Logan McLanen sisäänajo Seagull-kamppailun tärkein anti. "Muun muassa ajoitusten kanssa oli vielä tekemistä."

Seagullsin Ricky Waxlax (47) ajoi korille ohi LaBan Ali Aholan. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ilman Vesa Mäkäläistä ja Tuomas Hirvosta pelannut Lahti Basketball ei pystynyt yllättämään Helsinki Seagullsia Suomen cupin puolivälieräkamppailussa keskiviikkona.

Lahtelaiset pelasivat Kisahallissa mukiinmenevän avauspuoliajan, mutta sen jälkeen ”Lokit” meni menojaan.

Ottelun loppunumerot merkittiin 95–70 (34–36). Seagulls vei toisen puoliajan tylysti pistein 59–34 ja marssi vakuuttavasti cupin välieriin.

Hyvä alku, surkea loppu

LaBan lähtökohdat peliin eivät olleet parhaat mahdolliset. Kokoonpanosta sivussa olleet Mäkäläinen (alaraajavamma) ja Hirvonen (flunssa) jättivät vieraiden pelaamiseen liian suuren loven.

Kaikesta huolimatta lahtelaiset aloittivat kamppailun terävästi. Ensimmäinen kymppi meni LaBalle 23–14. Vielä viidentoista minuutin jälkeen vieraat johtivat 32–20. Toisen kympin jälkimmäinen vitonen ja koko kolmas jakso olivat sitten Seagullsin selvää hallintaa. Gulls vei kolmannen kympin murskaavasti 32–17. Isännät osuivat jakson aikana peräti seitsemän kertaa kolmen pisteen viivan takaa.

LaBalta ei löytynyt vaikean hetken aikana pelillistä johtajaa, ja pelaaminen meni niin sanotuksi katupalloksi.

– Alku sujui mainiosti. Mutta heti kun Seagulls nosti aggressiivisuustasoaan, sorruimme perisyntiimme. Kun johtajaa ei löytynyt, meille sattui aivan liikaa helppoja hasseja, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Jos ottelun ratkaisua haluaa etsiä tilastoista, niin katse osuu menetyksiin. LaBalle niitä sattui 23, kun Seagulls selvisi yhdeksällä. Helsinkiläiset rokottivat menetysten jälkeen huimat 39 pistettä. LaBan vastaava saldo oli neljä. Nopeista hyökkäyksistä Seagulls naulasi pisteet kotiin 23–4.

"Oman tekemisen kautta"

Lahtelaisittain ottelun merkittävin asia oli uuden jenkkivahvistuksen Logan McLanen debyytti. McLanen pelilupa saapui Liettuasta keskiviikkona. Vellingin mukaan oli tärkeää, että McLane saatiin nyt ajettua joukkueeseen edes jotenkuten sisään. LaBa kohtaa erittäin tärkeässä kotiottelussa lauantaina Kaarinan Uran.

– Lähestyimme tätä matsia ihan puhtaasti oman tekemisen kautta. McLane on nyt ollut kaksi päivää meidän mukanamme, joten oli ihan luonnollista, että muun muassa ajoitusten kanssa oli vielä tekemistä. Hän ei ole vähään aikaan pelannut näin isoja minuutteja, Velling sanoi.

McLane viihtyi parketilla lähes 28 minuuttia. Jenkki kokosi sinä aikana seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme syöttöä.

Velling jakoi vastuuta laajasti. Ali Ahola (11) pelasi 21 minuuttia, Sami Ikävalko ja Otto Aalto urakoivat niin ikään 20 minuuttia. Myös Roi Byman ja Eemeli Lampen saivat tärkeitä minuutteja.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi