Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBan seitsemän pelin pituinen korpivaellus päättyi

Lahtelaiset eivät antaneet Korihaille mitään mahdollisuuksia. Jerry Evans jr tulitti oman Korisliiga-uransa piste-ennätyksensä.

Korihait ei saanut LaBan pistelinkoa Jerry Evans junioria kuriin. Kuva: Katja Luoma

Kun Lahti Basketballin linja-auto lähti lauantaina kohti Uuttakaupunkia, bussissa istui tukku sisuuntuneita koripalloilijoita. Lahtelaisjoukkueella oli ennen Korihait-kamppailua alla seitsemän peräkkäistä tappiota. Siihen päälle keskiviikkona Kouvolassa tullut dramaattinen jatkoaikatappio Kouvoille otti vielä entistäkin kovempaa pattiin.

Joukkue käsitteli keskiviikon tapahtumat huolellisesti. Se näkyi Uudessakaupungissa, jossa LaBa oli heti ottelun alussa valmiina pelaamaan ja ennen kaikkea taistelemaan.

Onnistuimme juuri niissä jutuissa, joissa halusimmekin. LaBa-kapteeni Vesa Mäkäläinen

LaBa meni heti avauskympillä menojaan. Tällä kertaa joukkueen jänne kesti täydet 40 minuuttia ja tuloksena oli komea vierasvoitto lukemin 87–66 (47–27).

– Kävimme Kouvot-pelin läpi. Katsoimme mitä teimme huonosti ja yritimme parantaa niitä asioita. Mielestäni onnistuimme juuri niissä jutuissa, joissa halusimmekin. Pidimme pallosta parempaa huolta. Puolustuspelaamisemme on mennyt koko ajan eteenpäin. Nyt luotimme siihen ja se toimi. Uusikaupunki jäi aika aseettomaksi, LaBan kapteeni Vesa Mäkäläinen (13/4/3 syöttöä) sanoi.

Evansilla kulki

LaBa riisui Korihait tylysti aseistaan. Kun pallo nousi alussa ilmaan, ei ollut epäselvää se, kumpi joukkue tahtoi enemmän voittaa.

– Joukkuepuolustus oli avain voittoon. Onnistuimme myös hyökkäyspäässä. Sielläkin olimme epäitsekkäitä ja pelasimme joukkueena. Syötimme palloa hyvin, ja menimme korin alle silloin, kun siihen oli paikka. Saimme myös tehtyä riittävän määrän helppoja koreja, Mäkäläinen summasi.

Jerry Evans jr Naulasi 33 pistettä ja raapi kahdeksan levypalloa. Evans laittoi samalla oman Korisliigan piste-ennätyksensä uusiksi. Aikaisempi rekordi oli 27 pistettä. Evans teki jo puoliaikaan mennessä hulppeat 18 pinnaa.

Onnistujia laajalla rintamalla

Lahtelaisten kotimatka lyheni varmasti puolella komean voiton jälkeen. Mäkäläinen ei halua enää muistella pitkää tappioputkea, vaan nyt mielessä välkkyy uusi putki.

– Nyt lähdemme rakentamaan voittoputkea. Meillä on olemassa siihen kaikki rakennuspalikat.

Lahtelaisvieraat onnistuivat laajalla rintamalla. Evansin ja Mäkäläisen lisäksi vahvan kamppailun pelasivat muun muassa Arttu Saarijärvi (11/6) sekä Tuomas Hirvonen (11/5/5 syöttöä). Taylor Johns merkkautti kuusi pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä.

Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling suitsutti omiensa esitystä.

– Olimme puolustuksessa heti valmiita taistelemaan. Saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan kenttää. Niiden turvin hyökkäyspelikin lähti rullaamaan lähes itsestään, Velling sanoi.

Velling ei päässyt torstain palauttavaan harjoitukseen mukaan keuhkoputkentulehduksen vuoksi. Pelaajat olivat keskenään käyneet läpi Kouvot-pelin tapahtumia.

– Vaikka häviöitä tulikin jonkin verran putkeen, ei meillä ole ollut mitään tarvetta painaa paniikkinappulaa. Valmistauduimme Korihait-otteluun huolellisesti ja nyt se toi toivotun tuloksen.

LaBa pysyi hienosti pelisuunnitelmassaan. Pelaajien maltti säilyi, eikä totuttua sähläystä tai heikkoa jaksoa tullut missään vaiheessa.

– Onnistuimme myös vastustajan vaihtavaa puolustusta vastaan hyvin. Olimme riittävän fiksuja. Silloin kun et heitä palloja pitkin seiniä ja käytät vapaat heittopaikat, voiton mahdollisuus kasvaa silmissä, Velling korosti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi