Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Loppuhetkien kolikonheitto kääntyi Kouvoille – Lahti Basketballille seitsemäs peräkkäinen tappio

LaBan jänne ja joukkuehenki ovat kovalla koetuksella. Lahtelaisten takamies Tuomas Hirvonen nautti entisen kotihallinsa tunnelmasta.

Kouvojen Silas Melson (kesk.) nakkasi voittokorin vain kolme sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. LaBan Arttu Saarijärvi ja Tuomas Hirvonen edustivat vielä viime kaudella kouvolalaisseuraa. Kuva: Jussi Lopperi

Joskus koripallo on raaka laji. Lahti Basketball kärsi Kouvolan Kouvojen kotiluolassa erittäin kirvelevän tappion Korisliigan kamppailussa keskiviikkona.

Tapa, jolla tappio tuli, söi joukkuetta rotan lailla. Yleisöön menevä jännitysnäytelmä venyi aina jatkoajalle asti. Siinä Kouvot oli onnekkaampi ja vei voiton pistein 84–83.

LaBalla oli paikat kääntää ottelu edukseen sekä varsinaisella peliajalla että jatkoajalla. Kun onnikaan ei ole puolella, voitot kiertävät raa'alla tavalla.

Kun ottelua oli jäljellä kahdeksan sekuntia, ajoi huippupelin pelannut Devante Wallace (33/5/3 syöttöä) korille ja nosti pallon pussiin. LaBa siirtyi korin turvin kahden pisteen johtoon. Kelloon jäi 1,9 sekuntia ja se riitti Kouvoille ja Severi Kaukiaiselle. Kaukiainen naulasi ahdistettuna kovan hyppyheiton sukkaan ja peli eteni jatkoajalle.

Lahtelaisten kapteeni Vesa Mäkäläinen säkitti 10 pistettä, napsi viisi levypalloa ja tarjoili kuusi koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Jussi Lopperi

Voittokolmonen LaBa-kipparin lärviin

Lahtelaisvieraat veivät jatkoaikaakin pitkät tovit. Kun vanhaan kotisaliinsa palannut Tuomas Hirvonen siirsi LaBan puolitoista minuuttia ennen loppua neljän pisteen johtoon (75-79), näytti lahtelaisittain valoisalta.

Kovan kamppailun vääntänyt David Gonzalvez (21) nosti Kouvot vielä mukaan voittotaisteluun.

Sen jälkeen isäntien Silas Melson teki neljä pistettä putkeen ja vei Kouvot johtoon.

Jerry Evansin neljän pisteen hyökkäys 20 sekuntia ennen loppua vei LaBan kahden pisteen johtoon. Sekään ei vielä riittänyt, sillä Melson kruunasi iltansa naulaamalla vastustamattoman kolmosen suoraan Vesa Mäkäläisen lärviin. LaBa sai vielä 3,5 sekunnissa hyvän heiton aikaiseksi, mutta Evansin kolmonen pomppi raudasta pihalle.

– Kouvot laittoi kaksi todella kovaa heittoa pussiin. Nämä ovat näitä tolppa sisään, tolppa ulos -juttuja. Nyt oli sisäänmenon vuoro. Harmittaa vietävästi, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Kouvojen virkaveli Tuomas Oja myönsi joukkueensa olleen onnekkaampi.

– Loppu meni kolikonheitoksi. Tällä kertaa kääntyi eduksemme, Oja sanoi.

Kouvojen Silas Melson takoi kotijoukkueen kovimman pistelukeman (22). Kuva: Jussi Lopperi

Wallace kävi pelin jälkeen kuumana

LaBa pelasi jälleen 30 minuuttia hyvin. Avauspuoliajalla joukkue sekä puolusti että hyökkäsi fiksusti.

Heikko jakso osui kolmanteen neljännekseen, jonka Kouvot vei murskaavasti 24–7. Kyseisellä jaksolla LaBalle merkittiin huimat 11 menetystä. Yhteensä niitä sattui karmivat 19.

– Kolmas jakso oli tosi staattinen. Seisoimme, pompotimme palloa paikallaan ja menetimme palloja solkenaan. Vastustaja teki menetystemme jälkeen 24 pistettä. Tällä määrällä hasseja on erittäin vaikea voittaa korispelejä, Velling sanoi.

Kun Evansin viimeinen heitto meni ohi, kävi joukkuetoveri Wallace pelin jälkeen lämpöisenä. Hieman epäselväksi jäi, oliko jenkki pettynyt pelkästään tappioon vai siihen, ettei tarkalla heittopäällä ollut takamies saanut viimeistä heittoa itselleen.

– Nyt meitä kyllä koetellaan kovalla kädellä. Etenkin henkistä kanttia mitataan huolella. Nyt on tärkeää se, miten me joukkueena käsittelemme tappion, LaBan takamies Tuomas Hirvonen korosti.

Tappio oli lahtelaisille jo seitsemäs peräkkäinen. Hirvonen ei silti ole kovin huolissaan.

– Jos nyt ajatellaan vaikka tämän tappioputken ensimmäistä ottelua ja verrataan tähän matsiin, niin olemme menneet selvästi eteenpäin. Matka on vain vielä pahasti kesken.

Keskiviikon kamppailu oli Hirvoselle ensimmäinen Mansikka-ahossa vierasjoukkueen peliasu yllä. Päivä oli normaalista poikkeava.

– Muutama lisäperhonen oli vatsassa ennen matsia. Oli tosi kiva palata ”Manskarille”. Vastaanotto oli erityisen lämmin. Se tuntui hyvältä.

LaBan tuorein jenkkivahvistus Taylor Johns seurasi katseellaan Arttu Saarijärven taistelua Kouvojen kapteeni David Gonzalvezia vastaan. Kuva: Jussi Lopperi
Korisliiga

Kouvot–Lahti ja. 84–83, 71–71 (10–19, 17–17, 24–7, 20–28, 13–12)

Kouvot: Silas Melson 22/3/5 syöttöä, Duke Shelton 21/13, David Gonzalvez 21/1, Derrick Barden 12/15/7 riistoa, Severi Kaukiainen 4/7, Vili Nyman 2/0, Teemu Knihtinen 2/1, Henri Permanto 0/0, Tomi Lommi 0/0, Oscar Storgård 0/0, Mika Nuolivirta 0/0.

Lahti: Devante Wallace 33/5, Jerry Evans Jr. 15/10, Vesa Mäkäläinen 10/5/6 syöttöä, Tuomas Hirvonen 9/3, Courtney Stockard 7/8, Taylor Johns 7/4, Arttu Saarijärvi 2/3, Roi Byman 0/0, Sami Ikävalko 0/0, Otto Aalto 0/0, Aleksanteri Ahola 0/0.

Erotuomarit: Johannes Sarekoski, Henri Hilke, La Trice Little.

Yleisöä: 914.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi