Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Taylor Johnsin kotidebyytti päättyi niukkaan häviöön - ”Tappio tuntuu sydämessä asti”

Khalil Smallin kovat korit liikaa LaBalle. Lahtelaisille jo kuudes peräkkäinen tappio.

LaBan uusin jenkkivahvistus Taylor Johns uurasti kotidebyytissään parketilla reilut 15 minuuttia. Kuva: Sami Lettojärvi

Jos Korisliigassa mielii napsia voittoja, joukkueen on pelattava vahva ja tasapainoinen 40-minuuttinen. Siinä Lahti Basketball ei onnistunut lauantainakaan, kun Tampereen Pyrintö piti lahtelaiset aisoissa ja otti vierasvoiton pistein 88–84 (46–36).

LaBa pelasi hyvin kaksijakoisen kamppailun. Ensimmäinen puoliaika oli suorastaan vaatimaton, ja oli jopa pieni ihme, ettei ottelu ratkennut jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Tauolla lahtelaisisännät saivat rivit kokoon. LaBalla oli täydet mahdollisuudet katkaista tappioputkensa, muta toisin kävi.

– En tiedä, mitä pelaajilla oli mielessä kahden ensimmäisen jakson aikana. Välittäminen pelistä ja joukkueesta ei paistanut millään tavalla. Se oli anteeksiantamatonta, lahtelaisluotsi Petri Velling sanoi.

Kotijoukkue pystyi roikkumaan kamppailussa jotenkuten mukana.

– Se oli lähinnä pelkkää selviytymistaistelua, Velling myönsi rehdisti.

Parasta Lahti Basketballia nähtiinkin kolmannella jaksolla. Isännät alkoivat pelata kovempaa ja etenkin puolustuspään intensiteetti parani silmissä. Lahtelaiset saivat Pyrinnön ahtaalle ja joukkueella oli omat hetkensä lähteä karkumatkalle.

– Päätösjaksolla emme toteuttaneet puolustuspäässä muutamia juttuja, joita halusimme. Silloin kun meillä oli paikka painaa kaasua, emme painaneet sitä riittävästi, Velling sanoi.

"Mihin peli-ilomme jäi avauspuoliajalla", Vesa Mäkäläinen kummasteli. Kuva: Sami Lettojärvi

Mäkäläinen moitti LaBaa nukkumisesta

Ottelun viimeiset minuutit olivat jännityksen täyteisiä. Tuomas Hirvonen toi upealla kolmosellaan LaBan tasoihin, kun pelikellossa oli aikaa 40 sekuntia. Sen jälkeen pelin ratkaisijaksi nousi tamperelaisten vahva takamies Khalil Small. Ensin Small kuritti Courtney Stockardia ja nosti kovan korin.

Kun Devante Wallace sortui toisessa päässä kummalliseen heitonvalintaan, oli kotijoukkue pakotettu rikkomaan. Small upotti pomminvarmasti molemmat vapaaheittonsa ja varmisti Pyrinnölle voiton.

– Tässä liigassa ei riitä, että pelaa hyvin 20 tai 30 minuuttia. Mutta emme ole kaukana siitä, että alamme voittaa pelejä. Pitää ihmetellä, mihin peli-ilomme jäi avauspuoliajalla. Nukuimme oikein huolella. Onneksi taistelutahto löytyi pelin edetessä. Tämäkin matsi oli pienestä kiinni, väkevän ottelun pelannut Vesa Mäkäläinen (18/7) sanoi.

Johns hakee vielä rytmiä

LaBan uusin jenkkivahvistus Taylor Johns merkkautti kymmenen pistettä ja seitsemän levypalloa. Fyysinen sisäpelaaja oli todella pettynyt kotitappioon.

– Tuntuu pahalta ihan sydämessä asti. Halusimme kovasti voittaa tämän kamppailun. Mutta ei auta valittaa, vaan meidän täytyy mennä eteenpäin. Tappio pitää jättää taakse, koska seuraavat ottelut tulevat nopeasti.

Johns on ehtinyt olla uudessa kotikaupungissaan nyt noin viikon. Ensivaikutelma on hyvä.

– Kaupunki vaikuttaa erittäin mukavalta. Olen saanut lyhyessä ajassa ympärilleni tukun hienoja ihmisiä. Sopeutuminen on sujunut hyvin, Johns sanoi.

Johns loukkaantui viime syksynä pelatessaan Kauhajoen Karhussa. Sen jälkeen kilpailulliset pelit ovat jääneet vähiin. Mies myönsi, että pelikunnossa riittää vielä tekemistä.

– Haen vielä rytmiä. Tuntuma ei parane muulla kuin pelaamalla. Tunne on silti hyvä. Meillä on hyvä jengi, josta löytyy kaikki ainekset siihen, että olemme jatkossa voittava ryhmä. Päivä kerrallaan, Johns korosti.

Korisliiga

Lahti–Pyrintö 84–88 (17–23, 19–23, 25–16, 23–26)

Lahti: Courtney Stockard 19/3, Vesa Mäkäläinen 18/7, Jerry Evans Jr. 17/5, Devante Wallace 15/2, Taylor Johns 10/7, Tuomas Hirvonen 5/3, Arttu Saarijärvi 0/2, Otto Aalto 0/0, Aleksanteri Ahola 0/0, Roi Byman 0/0, Sami Ikävalko 0/0.

Pyrintö: Benjamin Raymond 24/7, Khalil Small 17/4, Osku Heinonen 11/0, Raymond Nixon 11/3, Antero Lehto 10/8, Justus Kilpinen 8/2, Ville Haapoja 5/2, Panu Peltokangas 2/7, Tuomas Flinck 0/0, LJ Rose 0/1, Eero Lehtonen 0/0.

Erotuomarit: Petri Mäntylä, Joona Haaja, Lauri Jäämaa.

Yleisö: 721.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi