Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBa esitti 30 minuuttia kauden parastaan, mutta sitten tapahtui "totaalinen sulaminen"

Shawn Huff ja pallonmenetykset koituivat Lahti Basketballin kohtaloksi Helsingissä.

Seagullsin Shawn Huff oli liian vaikea pideltävä LaBalle Kisahallissa. Tässä vastassa Courtney Stockard. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Vaikka Lahti Basketball kärsi Helsinki Seagullsin kotiluolassa viidennen peräkkäisen tappionsa, lahtelaisvieraat näyttivät ensimmäisen 30 minuutin aikana jotain sellaista, mitä ei ole tällä kaudella vielä nähty.

LaBa oli aktiivinen, yhtenäinen, epäitsekäs, kova ja jopa hieman veemäinen vastustaja. Joukkue ei kunnioittanut liikaa nimekästä ”lokkiparvea”, vaan painoi tosissaan päälle.

Etenkin alkukaudesta pahasti vuotanut puolustuspää oli kerrankin sillä tasolla, jossa sen kuuluukin olla, jos Korisliigassa aikoo ottaa voittoja.

Aktiivisessa pelitavassa yksi merkittävä palanen oli uusin jenkkivahvistus Taylor Johns (6/4). Johns pelasi maltilliset 18 minuuttia. Miinukseksi hänelle on luettava kuusi menetystä. Mutta Johns ei ollut ainoa lahtelaispelaaja, joka hukkasi palloja. LaBalle merkittiin huimat 20 pallonmenetystä, kun Seagulls selvisi seitsemällä.

Johns pelasi syksyllä 2018 hieman yli kymmenen kamppailua Karhu Basketin riveissä. Sen jälkeen hän loukkaantui eikä ole sen koommin pelannut kilpailullisia pelejä. Se näkyi jykevän sisäpelaajan olemuksessa. Kun väsymykseen lisää hurjat näyttöhalut, ei ollut mikään ihme, että helppoja munauksia sattui liikaa.

– Jos lähdetään siitä, että Johnsilla ei ollut ennen tätä iltaa yhtään joukkueharjoitusta meidän kanssamme alla eikä hän tiedä edes kaikkien kavereiden nimiä, joten hänen esityksensä oli ihan solidi (ehjä). Johnsin pelaamattomuus näkyi selvästi. Viikon, kahden kuluttua olemme varmasti viisaampia, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Kuin eri joukkue

Peli Kisahallissa oli kolmen neljänneksen jälkeen tilanteessa 51–50. Päätösjakson alku oli LaBalle synkkä.

Lahtelaiset aloittivat kahdella menetyksellä. Gullsin maajoukkuekippari Shawn Huff (19/8/4 syöttöä) nousi upeasti esiin. Huff tykitti 19 pisteestään leijonan osan päätösjaksolla. Joukkoon mahtui muutama todella kova kolmonen. Sen lisäksi Huff oli päällikkö puolustuspäässä.

Jälleen kelpo matsin urakoinut Arttu Saarijärvi (8/3) ei osannut sanoa, mikä vikalla kympillä meni pieleen.

– Siinä sattui totaalinen sulaminen. Olimme kuin eri joukkue. Tästä kamppailusta pitää kuitenkin ottaa kaikki positiivinen mukaan. En ole yhtään huolissani, sillä pelaaminen näytti ensimmäisen 30 minuutin aikana erittäin hyvältä.

Seagullsin Trae Bell-Haynes ajaa korille, tilannetta seuraavat Lahden Arttu Saarijärvi (vas) ja Taylor Johns (5) sekä Seagullsin Tuukka Kotti. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Lahtelaisten otteita oli hieno katsoa kolme jaksoa. Saarijärvi piti myös näkemästään.

– Olimme erittäin hyvin ottelussa sisällä. Puolustuksessa oli tarvittavaa aggressiivisuutta ja saimme paljon stoppeja. Hyökkäyksessä liikutimme palloa hyvin ja saimme vapaita paikkoja. Voisi sanoa, että lähes kaikki toimi. Huolellisuutta olisimme tarvinneet lisää. Kun menettää 20 kertaa pallon, niin se ei helpota yhtään, Saarijärvi sanoi.

Kotijoukkue valitsi Saarijärven Lahden parhaaksi pelaajaksi.

Identiteetti löytymässä

LaBa muutti peluutustaan jonkin verran. Sen turvin joukkue sai pelaamiseensa paremman rytmin.

Se miellytti myös Vellingiä.

– Löysimme myös hieman kadoksissa ollutta omaa identiteettiämme. Olimme aktiivisia. Sanoisin, että pelasimme kauden parhaat 30 minuuttia. Harmittavasti se ei vielä riittänyt voittoon asti.

Seagulls juoksi LaBan menetyksien jälkeen peräti 28 pistettä, kun vieraiden sama lukema oli yhdeksän. Nopeista hyökkäyksistäkin helsinkiläiset viimeistelivät seitsemän pistettä enemmän (14-7).

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi