Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Vilpas aiheutti harmaita hiuksia Lahti Basketballille - "Jätkät pelasivat loppuun asti"

Salolaisten kolmannen jakson aggressiivisuus oli liikaa lahtelaisisännille – "Emme uskaltaneet hyökätä, emmekä vastanneet vastustajan aggressiivisuuteen samalla mitalla".

Courtney Stockard oli Lahti Basketballin paras korintekijä 24 pisteellään. Kuva: Juha Peurala

Lahti Basketballin tuskainen kotitaival jatkui sunnuntain ainoassa Korisliigan kamppailussa. Suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Salon Vilpas piti pintansa ja aiheutti lahtelaisille jälleen yhden kotitappion lisää.

Vilppaan voittolukemat kirjattiin 99–91 (49–42). LaBa pelasi melko ehjän ensimmäisen puoliajan, mutta todelliset vaikeudet alkoivat heti kolmannen jakson ensiminuuteilla.

Kuvaavaa oli se, että LaBalla oli ensimmäisellä puoliajalla vain yksi pallonmenetys. Jälkimmäisen 20-minuuttisen jälkeen menetyksiä oli 11.

Laajalla kymmenen pelaajan rotaatiolla pelannut Vilpas lisäsi huomattavasti aggressiivisuuttaan kummassakin kenttäpäädyssä ja se oli isännille liikaa. LaBa passivoitui eikä pystynyt vastaamaan millään vieraiden kovuuteen. Vilpas veti Teemu Rannikon johdolla alkuun 8–0-runin ja lähti omille teilleen.

LaBan pelintekijä Tuomas Hirvonen säkitti 12 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Vilppaan virkaveli Teemu Rannikon saldo oli 13 pistettä ja 11 syöttöä. Kuva: Juha Peurala

Lahtelaisten kunniaksi on sanottava, että pyyhe ei lentänyt kehään, vaikka tilanne oli tukala.

– Salo sai meidät kolmannella jaksolla tekemään juuri niitä asioita, joita se halusikin. Samalla hetkellä me passivoiduimme. Emme uskaltaneet hyökätä, emmekä vastanneet vastustajan aggressiivisuuteen samalla mitalla. Osaksi sen takia jäimme jalkoihin, Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling summasi.

Taisteluilmeestä Velling kiitti omiaan.

– Jätkät pelasivat loppuun asti. Ilme säilyi hyvänä. Siitä pisteet pelaajille.

Johns puuttui vielä kokoonpanosta

Yksi merkittävä juttu löytyi tilastopaperista. Vilpas viimeisteli niin sanotuista toisista yrityksistä 15 ja LaBa 16 pistettä. Ero on siinä, että Vilpas teki pisteensä kahdeksan hyökkäyslevypallon jälkeen, Lahti sen sijaan noukki peräti 14 hyökkäyspään levaria, mutta ei pystynyt hyödyntämään niitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksi paha pideltävä pelaaja isännille oli Vilppaan ulottuva sentteri Jamuni McNeace (syliväli 223 senttiä!) Kun McNeace oli avauspuoliajalla kentällä hieman yli 11 minuuttia, vei Vilpas sen jakson 17 pisteellä. Kun sentteri oli vaihdossa, LaBa vei jakson kymmenellä pinnalla.

Yksi syy siihen oli LaBan uuden sisäpelaajan Taylor Johnsin puuttuminen vielä kokoonpanosta.

– Jäimme pieneksi sen takia, ettemme oikein tienneet, mitä meidän olisi pitänyt vaihtotilanteessa tehdä. Emme tehneet joukkuepuolustuksellisesti oikeita asioita. Parannamme sitä varmasti, kunhan pääsemme treenaamaan lisää, hyvin taistellut Arttu Saarijärvi (8/4) sanoi.

Lahtelaisten tuorein hankinta Taylor Johns seurasi sunnuntain Vilpas-pelin siviileissä vaihtopenkin puolella. Kuva: Juha Peurala

Saarijärvi oli luonnollisesti pettynyt tappioon.

– Vilpas pelasi koko 40 minuuttia kovaa. Olimme osittain ongelmissa sen takia. Puolustuksessa olimme myös pulassa. Autettiin kun ei pitänyt auttaa ja ei autettu silloin kun olisi pitänyt auttaa. Meillä oli aika vaikea ilta, Saarijärvi sanoi.

Velling toivoo, että Taylor Johns olisi käytettävissä tulevana tiistaina, kun LaBa matkaa Seagullsin vieraaksi Helsinkiin.

– Saadaan isoon päähän lisää leveyttä. Johns tuo omalla aktiivisuudellaan meille puolustusvoimaa ja levypallouhkaa.

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen tyhjensi pankin seuraavasti.

– Hyökkäsimme ensimmäisen kympin hyvin, toisen kympin puolustimme hyvin ja kolmannella jaksolla pelasimme molemmissa päissä hyvin. Neljännellä jaksolla lopetimme pelaamisen ihan turhaan, Tuominen sanoi.

Miesten Korisliiga

Lahti Basketball–Vilpas 91–99 (27–31, 15–18, 18–32, 31–18)

Lahti: Courtney Stockard 24/4, Jerry Evans Jr. 23/11, Devante Wallace 13/2, Tuomas Hirvonen 12/5/7 syöttöä, Vesa Mäkäläinen 11/8, Arttu Saarijärvi 8/4, Sami Ikävalko 0/0, Roi Byman 0/0, Aleksanteri Ahola 0/2, Otto Aalto 0/0.

Vilpas: DJ Laster 27/2, Teemu Rannikko 13/3/11 syöttöä, Juho Nenonen 11/5, Henri Kantonen 9/2, Christopher Flemmings 9/3, Mikko Koivisto 8/1, Jamuni McNeace 7/7, Aatu Kivimäki 6/2/5 syöttöä, Tim Coleman 5/5/4 torjuntaa, Riku Laine 4/2.

Erotuomarit: Ville Selkee, Elias Anttonen, Topias Antinmaa.

Yleisöä: 1 028.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi