Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBa isännöi Salon Vilpasta Korisliigassa – ”Valehtelisin jos sanoisin, etten ole seurannut ”Taikurin” pelaamista”

Tuomas Hirvonen odottaa Vilppaan ja Teemu Rannikon kohtaamista.

Teemu Rannikko (vas.) nähtiin edellisen kerran Suurhallin parketilla maaliskuussa, kun Lahti Basketball isännöi Salon Vilpasta Suomen cupin välierässä. Kuva: Samuli Ikäheimo

Lahti Basketball yrittää katkaista kolmen ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkeaan sunnuntaina, kun Salon Vilpas saapuu vieraaksi Lahti Energia -areenaan.

Sarjan suurimpiin suosikkeihin kuuluva Vilpas tarjoaa pomminvarmasti kovan vastuksen, vaikka salolaisten kokoonpanosta saattaa puuttua muutama tärkeä palanen.

– Olemme varautuneet siihen, että kaikki kaverit ovat käytettävissä. Ja vaikka sieltä pari pelaajaa puuttuisikin, niin Vilpas saa silti laadukkaan 7–8 pelaajan rotaation, LaBan pelinjohtaja Tuomas Hirvonen sanoo.

Vilppaan kokenut taikuri

Jos Vilppaan tähtipelaaja Teemu Rannikko on pelikykyinen, pääsee Hirvonen mittaamaan omaa virettään yhtä kaikkien aikojen suomalaispelaajaa vastaan. Rannikko on luonut poikkeuksellisen uran pelinäkemyksellään sekä syöttö- ja heittotaidollaan.

– Valehtelisin jos sanoisin, etten ole katsonut Teemun pelaamista. Olen yrittänyt imeä oppia muun muassa siitä, miten pick and rollia kannattaa pelata, Hirvonen korostaa.

Mikä Rannikosta tekee niin hyvän pelaajan?

– Tässä vaiheessa uraa voi helposti sanoa, että ainakin kokemus. Hän osaa kaikki joukkueensa hyökkäyssetit ulkoa. Teemu osaa laittaa joukkuekaverit oikeisiin paikkoihin. Syöttöskaala on myös ilmiömäinen eikä heittotarkkuudessakaan ole valittamista.

Minkä ominaisuuden varastaisit Rannikolta, jos saisit siihen mahdollisuuden?

– Kyllä minä syöttötaidon ottaisin, sanoo Hirvonen, joka on itse jakanut 5,8 namupassia per matsi.

Rannikon vastaava lukema on 6,0.

Nähdäänkö Johnsin LaBa-debyytti jo sunnuntaina?

LaBa julkaisi lauantaina Taylor Johnsin, 25, pelaajasopimuksen. Reilu parimetrinen ja satakiloinen sisäpelaaja tunnetaan aktiivisena höyryjunamaisena korinaluspelaajana.

– Hänen kanssaan pitäisi pystyä pelaamaan pick and rollia. Johnsille voi tarjota palloa muuallekin kuin pelkästään ilmaan. Uskon hänen tuovan lisää syvyyttä hyökkäyspeliimme. Johnsille pystyy syöttämään esimerkiksi vaparin kulmaan, josta avautuu taas uusia syöttökulmia laitoihin, Hirvonen analysoi.

Hirvonen penää omiltaan malttia ennen sunnuntain kamppailua.

– Emme saa lähteä pelaamaan pelkkää yksi vastaan yksi -palloa. Pallon liike pitää säilyttää. Puolustuksessa tarkoitus on tukkia korinalusta ja pakottaa vastustaja vaikeisiin heittoihin.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi