Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketball heräsi taistelemaan liian myöhään – hallitseva Suomen mestari otti revanssin

LaBan Arttu Saarijärvi toi parketille energiaa ja säpinää: ”Pitäisi pelata kovempaa heti startista lähtien”.

Karhu-puolustuksen ahdistama Jerry Evans Jr. oli Lahti Basketballin paras korintekijä 24 pisteellään. Kuva: Katja Luoma

Ei aukea Lahti Basketballin kotipelaaminen vieläkään. Koko syksyn tahmeiden kotiesityksiensä kanssa paininut lahtelaisryhmä ei pystynyt nappaamaan kauden toista kotivoittoa maanantainakaan.

Hallitseva Korisliigan mestari Karhu Basket ryöväsi sarjapisteet Lahti Energia -areenasta pistein 84–75 (45–29).

Samalla kauhajokiset maksoivat LaBalle kalavelat. Lahtelaiset kävivät sarjan alussa katkaisemassa Karhu Basketin peräti 20 ottelun mittaisen kotivoittoputken. Joukkueiden toinen kohtaaminen kulki pääsääntöisesti vieraiden tahdissa.

LaBa johti vielä avauskympin jälkeen 19–18, mutta toinen neljännes oli vaikea. Vieraat veivät sen nimiinsä 27–10 ja karkasivat tukevassa johdossa tauon viettoon.

– Puolustus oli avauspuoliajalla taas liian varovaista. Toki vastustaja upotti muutamia kovia koreja, mutta silti joukkoon mahtui liikaa helppoja koreja, hyvin kentällä taistellut Arttu Saarijärvi sanoi.

Silloin kun LaBa sai puolustuksessa stoppeja, isännät sortuivat hyökkäyspäässä ajoittain liian nopeisiin ratkaisuihin.

– Tuntui ainakin siltä, että kolkkiliipaisin oli pikkuisen herkässä. Heitot lähtivät liian varhain, Saarijärvi pohti.

Saarijärven donkki huudatti yleisöä

Toinen puoliaika oli huomattavasti kotijoukkueelta huomattavasti parempaa korista. Vaikka Karhu Basket veikin peliä ja johti pitkiä toveja yli kymmenellä pisteellä, LaBa roikkui kiitettävästi kintereillä. Yksi kamppailun ratkaisuista oli menetyksissä. Karhu teki LaBan menetysten jälkeen 16 pistettä, kun isäntien vastaava saldo oli neljä.

Päätösjaksolla Lahti Basketball laittoi kovan vastustajan erittäin ahtaalle. Kolme minuuttia ennen loppua Saarijärvi huudatti kotiyleisöä ilmavalla donkillaan ja nosti joukkueen seitsemän pisteen päähän (67-74). Kun Devante Wallace naulasi hetkeä myöhemmin kolkin pohjaan, oli isännillä henki päällä.

Yhtä nopeasti kuin näyttävä kiri syttyi, liekki sammahti muutamaan kömmähdykseen. Vieraiden erittäin sekava hyökkäys päättyi melkoiseen onnenkantamoiseen, kun hyökkäysajan viime hetkillä pallo pomppi kuin pomppikin Samuel Givensin (25/6) jättimäisiin kouriin ja jenkki nosti kaksi pistettä.

LaBa tuhri oman saumansa, kun kapteeni Vesa Mäkäläiselle sattui korilleajotilanteessa pallonmenetys. Mäkäläinen liukastui ja kaatoi sen jälkeen vastustajan pelaajan. Erotuomarit tutkivat tilanteen videolta ja tuomio oli eu-virhe (epäurheilijamainen virhe). Bojan Sarcevic naulasi pomminvarmasti seuranneet kaksi vaparia pussiin. Sivurajan jälkeen vielä Evan Yates upotti kaksi pistettä lisää ja ero venähti kymmeneen. Sen jälkeen kamppailu oli taputeltu.

Karhun pelintekijä Bojan Sarcevicia puolustanut Arttu Saarijärvi manasi Lahti Basketballin heikkoja kotiesityksiä. Kuva: Katja Luoma

Luvattoman huonoa kotipelaamista

Vaikka tappio söi LaBan pelaajia, näki Saarijärvi tunnelin päässä valoa.

– Löysimme toiselle puoliajalle sen energian, mikä pitäisi olla pelin alusta lähtien. Puolustimme ajoittain erinomaisesti. Valitettavasti heräsimme matsiin liian myöhään.

LaBa on pelannut vierasparketeilla huomattavasti paremmin kuin kotona. Saarijärvi ei äkkiseltään löytänyt mitään syytä siihen.

– Olemme olleet luvattoman huonoja kotona. Vierasmatseissa olemme olleet heti alusta lähtien hereillä ja riittävän aggressiivisia. Kyllä himassa pitäisi peli aloittaa aina kovempaa.

Saarijärvi alkaa pikkuhiljaa löytää rytmiä pelaamiseensa. Keinot syttyä ottelun tunnelmaan ovat selvät.

– Haluan tuoda penkiltä energiaa ja taistelua. Yritän pelata hemmetin kovaa ja iskostuttaa sitä samaa myös muihin. Kun pääsee antamaan pari kovaa iskua vastustajalle, niin sen jälkeen on ytimessä Hyökkäyspelini tulee sitten kuin itsestään, energiapakkaus korosti.

Korisliiga

Lahti Basketball–Karhu Basket 75–84 (19–18, 10–27, 20–22, 26–17)

Lahti: Jerry Evans Jr. 24/9, Devante Wallace 16/5, Tuomas Hirvonen 10/6, Courtney Stockard 8/2, Vesa Mäkäläinen 6/2, Desmond Hubert 6/4, Arttu Saarijärvi 5/2, Aleksanteri Ahola 0/3

Kauhajoki: Samuel Givens 25/6, Cameron Jones 19/3/5 syöttöä, Bojan Sarcevic 11/1, Okko Järvi 7/3, Juan Davis Jr. 7/8, Antti Niskanen 6/2, Mikael Laihonen 5/1, Eero Innamaa 2/1, Evan Yates 2/7.

Erotuomarit: Ari Malkamäki, Jukka Mustapää, La Trice Little.

Yleisöä: 1 030.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi