Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBan takaa-ajo jäi kruunua vaille Lahdessa – rakas vihollinen oli loppuhetkillä kovempi

LaBan päävalmentajan Petri Vellingin mukaan puolustamisesta puuttui tarvittava intohimo.

Kapteeni Vesa Mäkäläinen näytti mallia joukkuekavereilleen, mutta perjantai-iltana se ei aivan riittänyt kotkalaisia vastaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahti Basketballin kahden ottelun mittainen voittoputki saapui päätepysäkille perjantaina Lahti Energia -areenassa.

Rakas vihollinen KTP-Basket laittoi kovan kovaa vasten, ja taisteli huiman jännien loppuminuuttien jälkeen voiton kotiin.

Loppunumerot kirjattiin kotkalaisten eduksi 98–95 (47–40).

Lahti Basketball kävi alussa johdossa, kun Courtney Stockard naulasi kolkin pohjaan. Ensiminuuttien jälkeen kotkalaisvieraat ottivat johdon, eivätkä he siitä enää luopuneet. Lahtelaisisännät olivat takaa-ajajina loppuun asti.

Neljännellä jaksolla LaBa kävi useaan otteeseen pisteen, kahden tai kolmen päässä. Kun hyvän kamppailun pelannut Jerry Evans jr. (20/8) päätti korilleajonsa koriin sekä yhteen vapaaheittoon, jenkki nosti kotijoukkueen tasatilanteeseen 91–91. Siinä vaiheessa kellossa oli aikaa vajaat kaksi minuuttia.

Kyseenalainen tuomio

Onnistuminen sai kotiyleisön liekkeihin ja moni oli varma, että LaBa tulee voittamaan ottelun. Toisin kuitenkin kävi. Heti seuraavassa hyökkäyksessä nähtiin hieman kyseenalainen tuomio, kun supermatsin pelannut Vesa Mäkäläinen (21/6/3 syöttöä) sai eu-virheen (epäurheilijamainen virhe) revittyään vastustajaa. Se oli samalla lahtelaiskipparin viides virhe.

Niellään tappio ja uudella kiukulla Kauhajoen kimppuun. LaBan kapteeni Vesa Mäkäläinen

Seuranneesta tilanteesta KTP:n jenkki JayVaughn Pinkston laittoi toisen vaparin koriin. Eu-virheen jälkeen kotkalaiset käyttivät pallonhallintansa edukseen, kun Byron Wesley nosti vieraille liian helposti kaksi pinnaa lisää. LaBa pysyi Devante Wallacen kahdella korilla mukana voittotaistelussa. Lahtelaiset pääsivät kokeilemaan tasoitusta viimeisestä hyökkäyksestä. Joukkue sai rakennettua seitsemässä sekunnissa kelpo kolkkipaikan Evansille, mutta jenkkilaiturin kaukoheitto tyssäsi korirautaan.

– Aloitimme kamppailun samalla lailla kuin keskiviikkona Lapualla. Vähän hidas startti. Kun vastustaja naulasi samalla kovia koreja, jäimme takaa-ajajiksi. Meillä ei ollut riittävää intohimoa puolustuspäässä. Tämä oli meiltä tyypillinen kotipeli tälle kaudelle, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Seuraava koitos odottaa jo

Ottelu oli lahtelaisille kolmas kuuteen päivään. Velling ei laittanut tappiota väsymyksen piikkiin.

– Pelitahti ei vaikuttanut kamppailun lopputulokseen millään tavalla.

LaBa ei voi märehtiä tappiota pitkään, sillä seuraava koitos odottaa jo nurkan takana. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu saapuu Lahteen vieraaksi maanantaina.

Vesa Mäkäläinen antoi tunnutusta vastustajalle. KTP teki pitkin matsia todella kovia koreja – niin läheltä kuin kaukaakin.

– KTP rankasi armottomasti. Vihollinen heitti tarkasti. Meille ei sattunut ihan paras heittopäivä. Tämä oli muutaman pallonhallinan peli. Tiukkaa oli kummassakin päässä kenttää, mutta niin näissä otteluissa pitääkin olla. Niellään tappio pois mielestä ja sitten uudella kiukulla Kauhajoen kimppuun, kapteeni korosti.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen antoi suitsutusta koko lahtelaiselle korisväelle. Kaminen valmensi aikanaan myös Lahdessa, josta hänelle jäi kosolti maukkaita muistoja.

– Silloin kun olin täällä, niin muistan Roope Suonion ja Petri Vellingin pikkupoikina, jotka pyörivät hallilla ja imivät oppia. Nyt on ollut ilo seurata, miten Roope pyörittää koko palettia ja ”Pepestä” on kasvanut mainio liigakoutsi. LaBalla vaikuttaa olevan hyvä tvisti kaikessa tekemisessä. Hyvä brändi ja nuorekas ilme, Kaminen sanoi.

Lue myös: Koripalloliiton Susi All Stars Cup kutsui useita nuoria Päijät-Hämeestä
Korisliiga

Lahti-Basketball–KTP-Basket 95–98 (17–26, 23–21, 27–22, 28–29)

Lahti: Vesa Mäkäläinen 21/6, Jerry Evans Jr. 20/8, Courtney Stockard 15/3/6 syöttöä, Tuomas Hirvonen 13/7/6 syöttöä, Desmond Hubert 12/5, Devante Wallace 9/5, Aleksanteri Ahola 3/0, Arttu Saarijärvi 2/2.

KTP: Byron Wesley 19/10, JayVaughn Pinkston 19/6/4 torjuntaa, Michael Pounds 18/2, DeAndre Daniels 14/5, Joonas Lehtoranta 9/2, Kevin Langford 9/7, Eldar Skamo 8/4, Emil Uotila 2/0.

Erotuomarit: Ville Selkee, Elias Anttonen, Topias Antinmaa.

Yleisöä: 1 082

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi