Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketball juoksi Kobrilta jalat alta

Aikalisä herätti lahtelaisryhmän flegmaattisen alun jälkeen.

Devante Wallace pussitti LaBalle Lapualla 17 pistettä. Kuva: Heikki Hakanen

Lahti Basketball otti toisen peräkkäisen voittonsa Korisliigassa, kun Lapuan Kobrat kaatui vierasparketilla keskiviikkona.

Lahtelaiset jatkoivat väkevää hyökkäyspelaamistaan. LaBa mätti lapualaisten koriin hurjat 99 pistettä. Kun alkukaudesta tökkinyt puolustuspelikin on parantunut huomattavasti, ei voittajasta ollut minkään sortin epäselvyyttä.

Kobrat jäi kotisalissaan 79 pisteeseen, joista reilu kymmenen syntyi niin sanotun garbage timen eli roskaminuuttien aikana ottelun lopussa.

Lahtelaiskippari Vesa Mäkäläinen myönsi, että pitkä kotimatka vähintäänkin puolittui komean voiton turvin.

– Tuntuu ehdottomasti kevyemmältä istua bussissa nätin voiton jälkeen, myhäili Mäkäläinen, joka kirjautti itselleen 12 pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.

Terävää molemmissa päissä

Kamppailun kulku oli pähkinänkuoressa seuraava: LaBa oli ensimmäiset 15 minuuttia todella flegmaattinen ja passiivinen. Tuntui, ettei joukkueella ollut yhtään jalkoja parketilla. Kun Kobrat repäisi eron yhdeksään (33–24) 16 minuutin kohdalla, otti vieraiden päävalmentaja Petri Velling aikalisän.

Sen jälkeen LaBa tuli kentälle terävänä ja otti pelin hallinnan itselleen. Lahtelaiset eivät sen jälkeen tukevasta otteestaan enää luopunut, vaan pikemminkin painoi kaasun pohjaan ja meni menojaan.

– Olimme alussa vaikeuksissa vastustajan vaihtavaa puolustusta vastaan. Se parani ottelun edetessä. Tämä oli tärkeä voitto, Velling sanoi.

LaBa kävi puoliajalla tarkasti asioita läpi. Muutokset toimivat juuri niin kuin pitikin. LaBa alkoi pelata hyökkäyspäässä niin sanottua aja ja syötä -peliä. Sillä tavalla joukkue sai peliin lisää vauhtia. Toimivan hyökkäyssapluunan myötä vieraat ajoivat aggressiivisemmin korille. Jos Kobrat auttoi korilleajotilanteessa, pelaajat malttoivat syöttää palloa ulos kaarelle.

– Liikkuvampi hyökkäyspeli sopi meille erinomaisesti. Sen lisäksi toteutimme sitä todella hyvin. Mutta silti väittäisin, että puolustuskorilla me matsin ratkaisimme. Pikkuhiljaa alamme päästä sielläkin samalle sivulle. Nyt autamme ja luotamme toisiimme paremmin, kapteeni Mäkäläinen korosti.

LaBa iski Kobrien menetyksistä peräti 21 pistettä, kun lapualaisten vastaava lukema oli viisi. Nopeista hyökkäyksistä ero oli vieläkin räikeämpi: 27–12.

Paljon kolmosia

Yksi silmiinpistävä juttu oli lahtelaisten heittovalinnat. LaBa otti 36 kahden pisteen heittoa ja kolmosen viivan takaa pallo lähti huimat 40 kertaa.

– Joskus vastustaja saattaa ”antaa” suht vapaita kolkkeja. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla jouduimme kiskomaan liikaa kaukaa, koska emme saaneet pelattua palloa sisään, Mäkäläinen avasi.

– Mutta toisella jaksolla tahti muuttui. Vaikka silloinkin kaukoheitto oli herkässä, niin ero tuli kuitenkin siinä, että valtaosa paikoista oli täysin vapaita. Kamppailun edetessä paranivat sekä pallon että pelaajien liike. Menimme suoraviivaisesti kohti koria.

LaBa onnistui hyökkäyspäässä monipuolisesti. Onnistujia oli roppakaupalla. Tuomas Hirvonen mätti 25 pisteestään jo 15 avauspuoliajalla. Jenkeistä Courtney Stockard (15/13), Devante Wallace (17) ja Jerry Evans jr (12) nousivat esiin aina silloin kun oli tarvis.

Arttu Saarijärvi (7) on palaamassa vammansa jälkeen omalle tasolleen.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi