Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBa puolusti Katajan nurin

Alkukaudesta tehokkaana hyökkäysjoukkueena kunnostautunut sarjanousija jätti isännät 62 pisteeseen.

LaBa kukisti vieraskentällä Joensuun Katajan selvin lukemin 82–62. Kuva: Kimmo Kirves

Kataja 62 LaBa 82

Miesten Korisliigassa Lahti Basketball haki pyhäinpäivänä kauden kolmannen voittonsa, kun se kukisti vieraskentällä Joensuun Katajan selvin lukemin 82–62 (26–16, 16–18, 20–17, 20–11). Kahdessa edellisessä pelissä sukka oli soinut omassa päässä yli sadan pisteen edestä, mutta lauantaina joukkueen taktiikka sekä toteutus puolustuspäässä onnistui loistavasti.

– Onnistuttiin pitämään puolustuksellisesti meidän paketti kasassa lähes koko ottelun ja toteutettiin niitä asioita, joita haluttiin. Se on voiton avain, LaBa-luotsi Petri Welling tiivisti osuvasti.

LaBa joutui peliin ilman alkukauden parasta pistemiestään, kun Jerry Evans Jr. jäi alkulämmittelyn perusteella vaihtopenkille.

– Viime kädessä kyseessä oli varotoimi. Kokeiltiin lämmittelyssä ja tuntui, ettei hän pysty antamaan sataa prosenttia, emmekä halunneet ottaa mitään riskiä, Welling taustoitti.

Kentällä häärinyt jenkkikolmikko puolestaan täytti oman ruutunsa mallikkaasti. Courtney Stockard (23/10) ja Devante Wallace (17/9) johtivat vieraiden kolmosten upottamista, joka oli hyökkäyksellisesti merkittävin ero joukkueiden välillä. LaBa osui kaaren takaa 15 kertaa (44,1 %) Katajan jäädessä 11 onnistumiseen selvästi heikommalla osumatarkkuudella.

Kotimaisesta kaartista Tuomas Hirvonen (17/5/8s) pyöritti peliä hyvin ja ratkaisi tarvittaessa itsekin. Vaihdossa aloittanut Arttu Saarijärvi (12/4) oli hankala pidettävä joensuulaisille. Entisessä kotisalissaan pelannut kapteeni Vesa Mäkäläinen (8/6) oli taas usein siellä, missä tapahtui.

– Hyvältä tuntuu. Ollaan pelattu huonosti puolustuspäässä ja tänään saatiin onnistuminen siihenkin osa-alueeseen. Saatiin lisäksi Katajan pitkä runkosarjan kotivoittoputki lahtelaisia vastaan poikki.

– Varmasti kauden paras peli ja ehjin 40-minuuttinen. Huomasi, että kaikki meidän pelaajista nautti pelaamisesta, Mäkäläinen fiilisteli.

Risto Virtanen ja faniryhmä rummuttivat LaBan voittoon. Kuva: Kimmo Kirves

Ääntä vaisuun Joensuun areenaan toi lahtelaisten faniryhmä, joka Risto Virtasen rummuttamana siivitti LaBan voittoon.

– Fanit tuo energiaa, eikä kukaan kehtaa pelata huonosti, kun he matkustavat viisi tuntia meitä kannustamaan, Mäkäläinen kiitteli.

Matti Sinkkonen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi