Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBa kärsi kotitappion Kouvoille – "Halutaanko tehdä nätit tilastot vai voittaa pelejä?”

Tuomas Hirvoselta painavia sanoja tappiopelin jälkeen. Isäntien hyökkäys kulkee, puolustus vuotaa kuin seula.

LaBan pelinjohtaja Tuomas Hirvonen (pallon kanssa) manasi joukkueensa saamatonta puolustusta ex-seuraansa Kouvoja vastaan. Kuva: Mirja Hussain

Lahti Basketballin pelinjohtaja Tuomas Hirvoselle maanantai ei ollut ihan tavallinen maanantai. Hirvonen on Kouvolan Poikien kasvatti, mutta pääosan urastaan hän on pelannut Kouvoissa. Maanantaina hän kohtasi ex-seuransa ensimmäistä kertaa. Ottelu ei ollut yksi muiden joukossa.

– Totta kai oli ekstralatausta ja ehkä myös pientä lisäjännitystä. Eipä se sitten pelin alettua ollut sen kummoisempaa. Korista se vaan on, Hirvonen sanoi.

Hirvonen pelasi jälleen kelpo kamppailun, vaikka mies tuskaili hieman oman heittopelinsä kanssa. Hirvonen kokosi seitsemän pistettä, neljä levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

– Pelaaminen oli kivaa. Harmittaa, että heitto ei kulkenut paremmin.

Paikallispeli oli alusta loppuun yhtä hyökkäyspään ilotulitusta – ihan niin kuin lähes kaikki LaBan tämän syksyn liigaottelut.

"Kovuutta pitää löytyä enemmän"

Hirvonen oli pettynyt siihen, miten joukkue kentällä esiintyi.

– Pelaamisemme ei ollut siellä päinkään. Sama trendi näköjään jatkuu ottelusta toiseen. Silloin kun kaveri mättää yli 100 pistettä, niin häviämme lähes aina. Puolustuksesta kaikki on nyt kiinni.

Hirvonen haluaisi nähdä jatkossa huomattavasti yhtenäisemmän ryhmän.

– Ensinnäkin jotain tarvitsisi tapahtua puolustuspäässä. Joka jätkän on syytä katsoa syvälle peiliin ja päättää, että haluaako tehdä nätit tilastot, vai haluaako voittaa pelejä. Siinä on ainakin yksi asia, jota kannattaa syvällisesti pohtia, Hirvonen latasi.

LaBan hyökkäystehot kyllä riittävät siihen, että voittoja alkaisi tulla. Puolustuskorilla vaivaa tietynlainen pehmeys. Nukahduksia sattuu liikaa, ja niistä kovat vastustajat rokottavat säälimättä. Vaikka Kouvot tekikin muutamia häikäisevän hienoja koreja ja upotti muutenkin kättä vastaan lähteneitä kaukoheittoja, lahtelaisten puolustuspelin ongelmat ovat syvemmällä.

LaBan pelaajat olivat usein ihmeissään erikoisten tuomariratkaisuiden jälkeen. Kuva: Mirja Hussain

Reilut kymmenen minuuttia parketilla uurastanut Otto Aalto täytti paikkansa moitteettomasti. Aalto toi kaivattua kovuutta.

– Meidän täytyy olla yksittäisissä tilanteissa huomattavasti tylympiä. Kovuutta pitää löytyä enemmän. Yleinen efortti täytyy saada puolustuksessa nostettua korkeammalle.

Kaikki koripalloa seuraavat tietävät, että kun kotisalissa mättää yli 90 pistettä, sillä määrällä pitäisi korisottelu pystyä voittamaan.

– Puolustus vuotaa pahasti. Se on enemmän luottamuskysymys. Siis se, että jos kentällä tapahtuu jotain, vieruskaverin pitäisi auttaa. Jos sitä jeesiä ei sitten kerran tulekaan, tuntuu että kaikki romahtaa. Meillä on paljon tekemistä. Homma ei vain tällä erää toimi, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Kuinka huolestunut olet?

– Kyllä tästä pitää olla huolissaan. Nyt täytyy miettiä, millä tavalla saan laivan käännettyä.

Mäkäläinen palasi kentälle

Kouvot tuli maanantain otteluun kymmenen päivän tauon jälkeen. Se näkyi alussa, kun LaBa repäisi heti kärkeen 8–0-kaulan. Kun kouvolalaiset saivat koneet käyntiin, vieraat ottivat pelin hallinnan. LaBa oli koko ajan takaa-ajajana. Kolme minuuttia ennen loppua isännät nousivat kolmen pisteen päähän (89–92), mutta sen jälkeen Kouvojen väkevä sisäpelaaja Duke Shelton (28/7) mätti kuusi pinnaa putkeen ja johdatti joukkueensa voittoon.

LaBan hyökkäyspään tehoista vastasivat Courtney Stockard (27/6) ja Devante Wallace (27). Kentälle palannut Vesa Mäkäläinen (7/5) kärsi alusta lähtien virhevaikeuksista. Siinä näkyvään rooliin astuivat tuomarit, jotka vihelsivät päin mäntyä. Kummallisista tuomioista kärsivät kummatkin joukkueet. Koris on kuitenkin pelaajien peli, ja jatkossa olisi suotavaa, että ratkaisut nähtäisiin mieluummin pelaajien tekeminä kuin ylimielisten tuomareiden pillin soittamina.

Korisliiga

Lahti Basketball–Kouvot 95–104 (24–30, 24–21, 25–27, 22–26)

Lahti: Courtney Stockard 27/6, Devante Wallace 27/0, Jerry Evans Jr. 17/9, Vesa Mäkäläinen 7/5, Tuomas Hirvonen 7/4/7 syöttöä, Desmond Hubert 6/2, Otto Aalto 2/0, Aleksanteri Ahola 2/3, Sami Ikävalko 0/0, Eemeli Lampén 0/0.

Kouvot: Duke Shelton 28/7, Silas Melson 23/6, Derrick Barden 23/5, David Gonzalvez 12/2, Teemu Knihtinen 9/3, Mika Nuolivirta 4/2, Tomi Lommi 3/0, Severi Kaukiainen 2/1, Vili Nyman 0/0, Henri Permanto 0/0.

Erotuomarit: Ari Mikkola, Jaakko Kaunisto, Elli Tyysteri

Yleisö: 1045

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi