Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Kouvot tuo Lahteen paikalliskamppailun tuntua – LaBa-luotsi toivoo terävyyttä puolustukseen

Lahti Basketball on ollut Korisliigan ahnain hyökkäysjoukkue, mutta puolustus on toiminut heikommin.

Courtney Stockard on ollut LaBa-hyökkäyksen keihäänkärkiä 18,6 pisteen ottelukeskiarvollaan. Kuva: Katja Luoma

Lahtelaisen ja kouvolalaisen koripallon historia on pitkä ja värikäs. Lahden Namika, Namika Lahti ja Kouvot ovat kolmen vuosikymmenen saatossa ottaneet toisistaan mittaa lukuisia kertoja, eikä paikallistaistoista ole väriä ja tunnetta puuttunut.

Nyt lahtelaisilla koripallon ystävillä on taas mahdollisuus aistia naapurusten välien selvittelyä, kun Lahti Basketball ja Kouvot iskevät yhteen maanantaina Lahti Energia -areenassa.

Kamppailun suurin mielenkiinto kohdistuu kummankin joukkueen hyökkäyspeliin, olkoonkin, että etenkin lahtelaisten on onnistuttava puolustuspäässä liki täydellisesti mieliäkseen voittaa.

LaBa on tehnyt Korisliigan joukkueista ottelua kohden eniten pisteitä. LaBa on upottanut peräti 91,3 pistettä. Kouvot ei jää kauaksi 91,2 pinnan keskiarvollaan.

Koripallon Lahti-Kouvola-kamppailuperinne elpyy taas. Paikallispelejä on kaivattu Namika Lahden konkurssin jälkeen. Kuva vuodelta 2015, vastakkain Namikan Kevin Tiggs ja Kouvojen Jason Conley. Kuva: Katja Luoma

Joukkuiden välillä ero tuleekin siinä, että lahtelaisryhmän koriin on mätetty hurjat 91,4 pistettä ottelua kohden, kun Kouvojen koriin on mennyt vaivaiset 78,2 pistettä.

– Saimme sekä lauantaina että sunnuntaina vedettyä hyvät treenit. Työstimme asioita ja mielestäni pääsimme taas harppauksia eteenpäin. Maanantain mielenkiintoisin juttu onkin se, miten saamme siirrettyä harjoitellut asiat peliin, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoo.

Kouvot on voittanut neljä edellistä otteluaan. Jyri Lehtosen ajanjakson jälkeen Kouvolassa on siirrytty Tuomas Ojan valmennukseen. Vellingin mukaan joukkueen pelitapa on silti pysynyt hyvin samanlaisena.

– Joitain pieniä muutoksia on tullut, mutta ei mitään isoa. Pelaajat tuntevat systeemin läpikotaisin ja he noudattavat pelitapaa orjallisesti. David Gonzalves on jengin liideri. Muut kolme jenkkiä ovat myös pelimiehiä. Suomalaispelaajat ovat tasaisen varmoja suorittajia, Velling analysoi tulevaa vastustajaa.

Mäkäläisen paluu mahdollinen

LaBan hyökkäyksen tehoista kertoo paljon se, että joukkueen pisteet per pallonhallinta on yli yksi. Se on kova lukema.

– Tiedän, että pystymme olemaan hyökkäyksessä tehokkaita. Nyt se sama innokkuus ja tehokkuus pitää saada siirrettyä myös puolustuspäähän, Velling sanoo.

LaBan kokoonpanosta varmat poissaolijat ovat Arttu Saarijärvi ja Roi Byman. Vesa Mäkäläisen pelikunto ratkeaa maanantain aamutreenien jälkeen.

Lahti Basketball–Kouvot, miesten Korisliigaa Lahti Energia -areenassa maanantaina kello 18.30.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi