Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Puolustuspeli koitui Lahti Basketballin kohtaloksi Kaarinan Uran vieraana

Koripallo: LaBan jenkkivahvistusten korit vähissä. Takamies Tuomas Hirvonen nakutti 32 pistettä.

Takamies Tuomas Hirvonen oli lahtelaisten paras pistemies vierastappiopelissä Kaarinan Uraa vastaan. Kuva: Sami Lettojärvi

Kaarinan Ura Basket kaatoi Lahti Basketballin kotonaan miesten Korisliiga-kamppailussa pistein 102–98 (32–25, 22–19, 20–23, 28–31). Tulos jäi kismittämään eräästä yksinkertaisesta syystä Lahden takamies Tuomas Hirvosta.

– Minua huolestuttaa se, että vaikka teemme jatkuvasti otteluissa yli 90 pistettä, häviämme niitä. Ei se saa mennä niin, Hirvonen manasi pelin jälkeen.

Ero kahden tasaisen joukkueen välillä syntyikin puolustamisen laadusta. Joukkueen hyökkäys tarjosi eväät voittoon, mutta puolustus ei, ynnäsi LaBan päävalmentaja Petri Velling.

– Teimme todella paljon karkeita virheitä puolustuspäässä. Olimme hakoteillä, hän sanoi.

Ratkaisu vapaaheittoviivalta

Ura Basket johti ottelua alusta asti, mutta ero ei missään vaiheessa revennyt 15 pisteen suuruiseksi. Pelin lopusta joukkueet rakensivat sitten hirmuisen trillerin.

Ottelu näytti jo ratkenneen pariin kotijoukkueen onnistuneeseen kolmoseen, mutta LaBa kampesi uudestaan ja uudestaan voittokamppailuun. Vasta Uran Eero Sahlbergin kaksi onnistunutta vapaaheittoa 11 sekuntia ennen loppusummeria ratkaisi ottelun.

Kotijoukkue aloitti räväkästi ja johti pikatahtiin 10–2. Kuten Velling totesi, ajautui Lahti puolustuspäässään virhevaikeuksiin välittömästi. LaBalla oli ensimmäisen kahdeksan minuutin jälkeen kuusi virhettä, kun Ura Basketilla oli vain yksi.

Lahti Basketballin sekä ensimmäisen että toisen neljänneksen tärkeimmät avut löytyivät kaukoheitoista. Niillä se roikkui mainiosti mukana pelissä eikä piste-ero kasvanut Uran hyväksi suurimmillaan kuin hieman yli kymmeneen pisteeseen.

Lahtelaisten ulkomaalaisvahvistuksilla vaisu ilta

LaBa teki minimaalisen vähän pisteitä korin läheltä saatika sen alta. Siitä kertovat myös sentteri Desmond Hubertin (2 pistettä) ja Korisliigan pistepörssin kolmantena olevan Jerry Evans juniorin (6 pistettä) tehot ottelun puolivälissä.

Evans teki kolmannella jaksolla vain yhden pisteen, mutta joukkueen pienimmät miehet Tuomas Hirvonen ja Aleksanteri Ahola juoksivat läpiajoista kakkosia korin alta ja antoivat Lahdelle mahdollisuuden taistella voitosta. Evans ja Hubert heräsivät loppuvaiheilla ja nostivat pistesaldonsa kelvollisiksi. Devante Wallacen kaksi pistettä oli surkea saalis.

Hirvonen oli liekeissä läpi ottelun. Mies oli Lahden paras pistemies 32 pisteellään ja oli koko kentän innokkain pelitilannekorien yrittäjä. 13:sta kolmosyrityksestä Hirvonen paiskasi viisi sisään.

– Siksi hänet meille hommasinkin, että mies pelaa näin hyvin, Velling kommentoi.

Hirvonen pelasi peräti 37 minuuttia. Päävalmentaja tietää, että mies jaksaa painaa sellaisia minuutteja muutamassa ottelussa, mutta ei koko kautta. Lahti Basketball kaipaa sairastuvalta muun muassa puolustuspääspesialisti Vesa Mäkäläistä sekä Arttu Saarijärveä.

Teemu Nurmi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi