Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

"Keskiviikkona oli bussissa hiljainen joukkue" – LaBa otti opikseen ja nappasi näyttävän kotivoiton

Uudenkaupungin Korihait oli vastaantulija LaBan käsittelyssä Suurhallin parketilla. Peli ratkesi jo ensimmäisellä neljänneksellä.

Jerry Evans jr kuritti Korihaita 28 pisteellä. Kuva: Katja Luoma

Jos joku oli ollut vielä huolissaan, niin lauantain jälkeen ei ole enää epäselvyyttä: sarjanousija Lahti Basketball ei kuulu miesten Korisliigan alimpaan kastiin.

Ero kellarikerrokseen tuli selväksi kotiottelussa sarjajumbo Korihaita vastaan. LaBa takoi taululle komeat 106–73 (65–31) -lukemat ja otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

Kolmessa viime pelissään Lahti oli kärsinyt niukat tappiot liigan kärkiryhmiin kuuluville joukkueille. Keskiviikon kitkerä jatkoaikahäviö Tampereella oli sisuunnuttanut joukkueen.

– Keskiviikkona bussissa oli aika hiljainen joukkue, kun ajelimme takaisin Lahteen. Torstaina analysoitiin se peli, perjantain harjoituksissa päästiin eteenpäin niissä asioissa missä piti. Se näkyi tänään, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi tyytyväisenä.

Korihait säntäili "kuin päättömät kanat"

Pelin alku oli puhdasta myllytystä kotijoukkueelta. Reilussa neljässä minuutissa LaBa karkasi 17–1-johtoon, ja avausneljänneksen jälkeen taululla oli 35–16.

Peli oli ohi jo viidessä minuutissa, Korihaiden päävalmentaja Juste Jordi totesi lehdistötilaisuudessa.

– Juoksimme puolustuspäässä kuin päättömät kanat, Jordi ihmetteli.

Perjantain harjoituksissa päästiin eteenpäin niissä asioissa missä piti. Se näkyi tänään. Päävalmentaja Petri Velling

Eivätkä ongelmat olleet pelkästään puolustuspäässä. Korihait upotti kolmosia heikolla 26 prosentin tarkkuudella ja kakkosiakin 53-prosenttisesti, kun taas LaBalla kolmoset (57%) putosivat erittäin hyvin kuin kakkosetkin (62%) mukavasti.

– Ensimmäiset 20 minuuttia oli meiltä tosi solidi (ehjä) ja hyvä esitys. Koriin johtaneita syöttöjä oli 18 ensimmäisen kahden jakson jälkeen, mikä kertoo, että liikuttelimme palloa ja heitimme hyvin, Velling eritteli.

Jokainen kentällä käynyt LaBa-pelaaja sai tililleen vähintään yhden syötön. Pisteetkin jakautuivat muuten tasaisesti, mutta Jerry Evans jr loisti omissa korkeuksissaan 28 pinnan saldollaan.

– Toinen puoliaika oli tavallaan vaikea, kun oli tuollainen johto, eikä meillä ole kokemuksia sellaisesta. Ihan luonnollista, että intensiteetti tippui, ja peli meni pelailuksi, Velling sanoi.

Hubertin donkit säväyttivät

Lahti Basketballin amerikkalaisvahvistuksista sentteri Desmond Hubert ihastutti kotiyleisöä useilla donkeillaan. Näyttävin niistä oli alley-oop -viimeistely Devante Wallacen tarjoilusta kolmannella neljänneksellä.

– Oli hauskaa kentällä. Pelasimme hyvin varsinkin puolustuspäässä, ja hyökkäsimme myös hyvin, Hubert summasi.

Sentteri Desmond Hubert (kesk.) teki vahvaa työtä korin alla. Tukea antaa oikealla Courtney Stockard. Kuva: Katja Luoma

Hubert keräsi ottelussa kauden parhaan pistesaldonsa, 14 pinnaa. LaBan ottelun ainoat kaksi torjuntaa kirjattiin hänen nimiinsä.

– Meillä on paljon pisteidentekijöitä. Olen yrittänyt löytää paikkani joukkueesta ja sopivan roolin, jotta pystyn tekemään pisteitä ilman että vien tilaa Jerryn, Devanten ja Courtneyn (Stockard) kaltaisilta pistemiehiltä. Yritän olla avuksi, kun pallo on heillä.

Hubert, 24, pelasi viime kaudella Ruotsissa. Hän myönsi, että sopeutuminen Suomen kentille ja LaBan pelaamiseen on vielä työn alla. Pikku hiljaa paranee.

– Tämä peli oli hyvä esimerkki siitä, kuinka pystymme pelaamaan, kun peli on kokonaisvaltaisesti hyvää. Meillä on ollut hiukan vaikeuksia toisilla puoliajoilla liigan kärkijoukkueita vastaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun peli pysyi kasassa alusta loppuun.

Korisliiga

Lahti Basketball–Korihait 106–73 (35–16, 30–15, 20–18, 21–24)

Lahti: Jerry Evans Jr. 28/4, Tuomas Hirvonen 14/4, Courtney Stockard 14/10, Desmond Hubert 14/5, Devante Wallace 12/3/5 syöttöä, Roi Byman 10/1, Otto Aalto 5/1, Aleksanteri Ahola 3/5, Sami Ikävalko 3/1, Eemeli Lampen 3/0.

Korihait: Andre Berry 13/4, Luke Meikle 12/3, Henri Ventoniemi 11/7, Casey Benson 10/6, Miikka Marttinen 9/4, Valtteri Leino 9/0, Vesa Heinonen 7/2, Anton Cook 2/2, Elias Eerikinharju 0/1, Elias Lahdensuu 0/1.

Erotuomarit: Petri Mäntylä, Karol Kowalski, Lauri Pitkänen.

Yleisö: 870.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi