Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketballin täytyy tehdä asiat vielä paremmin - "Hyökkäyspäässä olemme olleet hieman kurittomia"

Puolustuspään tilkitseminen on lahtelaisten prioriteettilistan kärkipaikalla.

Otto Aalto palaa tositoimiin, kun Lahti Basketball kohtaa lauantaina kotipelissään Korihait.

Joukkuelajimaailmassa on yleisesti tiedossa, että ryhmän hitsautuminen yhteen, tutustuminen uusiin joukkuekavereihin ja pelitavan ymmärtäminen sekä sen noudattaminen vievät pääpiirteittäin aikaa noin 6–8 viikkoa.

Sen jälkeen tiettyjen asioiden pitäisi alkaa näkyä joko parketilla, kaukalossa tai jäällä.

Tätä taustaa vasten on jopa hieman yllättävää, miten hyvin Lahti Basketball on ajoittain sarjanousijana Korisliigassa pelannut – olkoonkin, että kauden viidestä ensimmäisestä kamppailusta on tullut vain yksi voitto.

Lahtelaisten vastustajat ovat olleet ennakolta sarjan kärkipäähän povattuja. Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Salon Vilpas ovat monien papereissa sarjan kolme kovinta ryhmää.

Lahtelaiset ovat taistelleet jokaisessa ottelussa loppuun asti voitosta. Se luo joukkueeseen uskoa.

– Peleissä on ollut paljon hyvää. Parhaimmillaan olemme pelanneet todella väkevästi. Mutta jatkossa asiat täytyy tehdä entistä paremmin, jos haluamme voittaa matseja, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoo.

"Meidän pitää olla fiksumpia"

LaBa sai joukkueensa kokoon 30. syyskuuta, joten yhteiset kokemukset ovat vielä vähissä. Kun pelitahtikin on ollut tiivis, laadukkaat harjoitukset ovat jääneet vielä minimiin.

– Onneksi meillä on kaikki palaset olemassa siihen, että pakettimme pysyy jatkossa paremmin koossa täydet 40 minuuttia, Velling korostaa.

Edellisissä otteluissa Vilpasta ja etenkin Pyrintöä vastaan LaBa johti parhaimmillaan jo 15 pisteellä. Jänne ei kuitenkaan kestänyt, vaan joukkue sortui virheisiin, jotka maksoivat liikaa.

– Hyökkäyspäässä olemme olleet hieman kurittomia. Puolustuskorilla olemme antaneet liikaa irtopalloja vastustajille. Meidän pitää olla fiksumpia. Silloin kun vastustaja kiristää ruuvia, meidän pitää pystyä vastaamaan siihen.

LaBalle on tehty kauden ensimmäisissä peleissä keskimäärin 93 pistettä. Se on yksinkertaisesti liikaa, jos lahtelaiset mielivät taistella voitoista.

– Palloscreenien puolustamisessa ja auttamisessa on ollut vaikeuksia. Hyökkäyspäässä täytyy selvemmin tietää, mitä eri pelin vaiheissa pitää tehdä. Se, että omaan koriin on mennyt yli 90 pinnaa per peli, ei ole yksilöiden syy. Tiedän, että pystymme skoraamaan vähintään 85 pistettä. Sillä määrällä peli pitää myös voittaa.

Lauantain vastustaja Uudenkaupungin Korihait on hävinnyt kaikki ottelunsa. Se ei kuitenkaan tarkoita helppoa peliä.

– Tuloksista huolimatta Korihait on pelannut ihan hyvin. Meidän pitää antaa puolustuksellisesti itsellemme mahdollisuus voittaa.

LaBan kokoonpanosta puuttuu varmuudella Arttu Saarijärvi. Vesa Mäkäläisen pelaaminen on niin sanotusti 50–50. Otto Aalto palaa tositoimiin.

Lahti Basketball–Korihait, Korisliigaa Lahti Energia -areenassa lauantaina klo 17.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi