Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketball kaatui taistellen – "Aikamoinen ilottelu keskiviikkoiltaan"

Tampereen Pyrintö vei jatkoajalle venyneen jännitysnäytelmän.

Devante Wallace upotti peräti 36 pinnaa Pyrintöä vastaan. Arkistokuva toissa viikon Nokia-kotiottelusta. Kuva: Mirja Hussain

Tampere Pyrintö ja Lahti Basketball tarjosivat huikean jännitysnäytelmän salintäyteiselle koripalloväelle Pyynikin palloiluhallissa. Miesten Korisliigan ottelu oli vailla vertaa ja venyi jatkoajalle asti.

Juuri kun LaBa oli voittamassa ottelun, Pyrinnön Benjamin Raymondin käsi kävi pelin viimeisellä sekunnilla: peli tasan 98 ̶ 98.

Viiden minuutin jatkoajalla kentällä ei ollut enää kuin yksi voitosta taisteleva joukkue, kotijoukkue Pyrintö, joka vei pelin lopulta korein 115–104 (98 ̶ 98, 44 ̶ 52).

– Aikamoinen ilottelu tähän keskiviikkoiltaan. Pelissämme oli hyvää ja huonoa. Valitettavasti meidän virheet ovat sitä luokkaa, että pelejä menee sivu suun, harmitteli Lahden päävalmentaja Petri Velling.

Pitkiä miehiä poissa

LaBa antoi Pyrinnölle tasoitusta jo ennen ottelun alkua. Joukkueesta puuttuivat pitkän pään pelaajista Arttu Saarijärvi, Vesa Mäkäläinen ja Otto Aalto.

Aikamoinen ilottelu tähän keskiviikkoiltaan. Päävalmentaja Petri Velling

– Pojat putosivat pelistä pois keskiviikkoaamuna yläraajavammojen ja flunssan takia. Kaikki kunnia jätkille. Jos haluamme saada pisteitä, meidän on oltava kurinalaisia. Aivan siihen emme pysty tällä hetkellä, Velling sanoi.

Kun LaBan isoista miehistä Desmond Hubert ja Jerry Evans Jr joutuivat suihkuun ennen jatkoaikaa, vieraat olivat aseettomia pelin ratkaisevilla hetkillä.

– Pelit jatkuvat lauantaina. Se on uusi mahdollisuus, kun saamme kotona vastaan Korihait. Jatkoajalla olimme aivan liian pieniä. Lopun pieni virhe maksoi tämän ottelun, Velling totesi.

Hirvonen turhan säästeliäs

Jos oli joukkueen päävalmentaja allapäin, yhtä harmissaan oli Lahden peliä pyörittänyt Tuomas Hirvonen.

– Vaikka taistelu oli hyvä, voittoa ei voi antaa pois tällä tavalla. Jenkkivahvistuksemme panivat tänään hyvin palloa pussiin. Olisin itse voinut ottaa pari heittoa lisää, Hirvonen sanoi.

Vielä viime kaudella Kouvoissa pelannut Hirvonen säästeli Pyrintö-ottelussa turhaan kättään ja saaliina oli 11 pistettä.

Lahden ehdoton korikunkku oli Devante Wallace, joka pussitti peräti 36 pinnaa. Kolmen pisteen heitot hän upotti 60 prosentin tarkkuudella.

– Koska kolme nelospaikan kaveria oli poissa, se näkyi meidän pelissämme. Raymondille ei olisi pitänyt antaa sitä heittopaikkaa, josta hän tasoitti pelin. Se oli meiltä huonosti pelattu tilanne, Hirvonen totesi.

Pyrinnöstä eniten pisteitä tekivät Lahdessakin pelannut Ray Nixon (23/6) ja Benjamin Raymond (28/7).

Miesten Korisliiga

Tampereen Pyrintö–Lahti Basketball ja. 115–104 (22–26, 22–26, 26–23, 28–23, 17–6)

Tampereen Pyrintö: Benjamin Raymond 28/7/5 syöttöä, Raymond Nixon 23/6, Justus Kilpinen 21/9, Antero Lehto 17/5/5 syöttöä, Lassi Kilpinen 6/3, Panu Peltokangas 6/10, Tuomas Flinck 5/1, Jonne Saarinen 5/0, Khalil Small 4/5.

Lahti Basketball: Devante Wallace 36/7/5 syöttöä, Jerry Evans Jr. 24/11, Courtney Stockard 17/4, Tuomas Hirvonen 11/2/7 syöttöä, Desmond Hubert 9/4, Aleksanteri Ahola 6/3, Roi Byman 1/1, Sami Ikävalko 0/2.

Erotuomarit: Pekka Saros, Elias Anttonen, Elli Tyysteri.

Yleisö: 672.

Esa Maaranen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi