Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Salon Vilpas korjasi kotivoiton Lahti Basketballista viiden pisteen erolla

Lahtelaisten kymmenen pisteen taukojohto ei kantanut loppuun asti.

LaBan Tuomas Hirvonen kirjasi Vilpasta vastaan tilastoihinsa 13 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi syöttöä. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahti Basketball kohtasi vieraissa kovan haasteen, kun vastassa oli Salon Vilpas. Sarjatulokas Lahti on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta vain yhden, kun Vilpas otti Lahden kustannuksella jo kauden neljännen voittonsa 89–84 (31–41).

– Meillä oli jo 16 pisteen johto kolmannen neljänneksen alkupuolella, mutta sitten annoimme pari hyökkäystä liian helpolla. Siitä oma rytmi hieman sekosi. Saimme tosin Vilppaan peliä välillä rikki, mutta se ei riittänyt, totesi Lahden takamies ja 13 pistettä tehnyt Tuomas Hirvonen.

Lauantaina lahtelaisten tehomies oli Courtney Stockard, joka viimeisteli kovilla prosenteilla 28 pistettä.

"Vähän vuoristorataa oli tuo pelaaminen tänään"

Lahti on osoittanut vieraissa vaarallisuutensa, kun se voitti Kauhajoella Karhun ja katkaisi joukkueen pitkän kotiotteluiden voittoputken. Nytkin näytti siltä, että pisteet olisivat tulossa mastokaupunkiin, mutta Vilppaan onnistunut peluuttaminen käänsi pelin kotijoukkueelle.

– Vähän vuoristorataa oli tuo pelaaminen tänään. Hyvä alku ja sitten Vilpas sai juonesta kiinni. Tauolta tulimme hyvin ja peli rullasi, mutta sitten Vilpas sai pari koria. Sen jälkeen emme tehneet, mitä olisi pitänyt. Malttia puuttui liikaa, sanoi LaBan päävalmentaja Petri Welling.

Vilppaan voiton takuumiehenä toimi Riku Laine, joka oli ilmiliekeissä vähän joka puolella kenttää. Tuloksena oma Korisliigan piste-ennätys (17) ja päälle vielä kuusi levypalloa ja kolme riistoa.

– Kun peli ei kulkenut, niin katsoin ympärilleni ja mietin, mistä saisi ratkaisun ongelmaa. Ajattelin, että se voisi löytyä akselilta Aatu KivimäkiRiku Laine ja he myös onnistuivat, kertasi Vilppaan valmentaja Ville Tuominen.

Lahti hakee vielä onnistumisia

Vilppaalta puuttui kokenut Mikko Koivisto, joten Laine sai peliaikaa yli 16 minuuttia. Kivimäki pelasi puolestaan noin 24 minuuttia. Vastaavasti Lahden Hirvonen pelasi lähes 34 minuuttia ja esimerkiksi Stockard yli 35 minuuttia.

– Meiltä puuttuu sellainen Stockardin tapainen yksi vastaan yksi skoraaja. Siksi meidän vahvuutemme on vaihtopenkillä ja pelaamme joukkueena laajalla rotaatiolla, jolloin saamme pidettyä pelissä kovan temmon, Tuominen kuvaili.

Vilpas jatkaa ainoana kauden kaikki liigapelinsä voittaneen joukkueena. Lahti puolestaan hakee vielä onnistumisia ja sitä, että tehty työ alkaisi konkretisoitua.

Miesten Korisliiga

Vilpas–LaBa 89–84 (31–41)

Vilpas: DJ Laster 17/4, Riku Laine 17/6, Jamuni McNeace 10/4, Teemu Rannikko 10/1/9 syöttöä, Henri Kantonen 10/2, Juho Nenonen 9/0, Aatu Kivimäki 7/3, Tim Coleman 5/5, Reggie Dillard 4/1, Tuukka Juntunen 0/0.

Lahti: Courtney Stockard 28/7, Vesa Mäkäläinen 15/4, Tuomas Hirvonen 13/6/6 syöttöä, Devante Wallace 11/2, Jerry Evans Jr. 10/4, Arttu Saarijärvi 3/1, Sami Ikävalko 2/0, Desmond Hubert 2/3, Eemeli Lampén 0/1, Aleksanteri Ahola 0/0, Roi Byman 0/0, Otto Aalto 0/0.

Erotuomarit: Ari Mikkola, Karolina Andersson, Aleksi Antinmaa.

Yleisö: 1 255.

Jarmo Laakso
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi