Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketballille hallitsevan mestarin päänahka – "Tämä voitto antaa uskoa jatkoon"

Jerry Evans Jr hääri kentän kunkkuna Kauhajoella.

LaBan Courtney Stockard pussitti Kauhajoella 12 pistettä ja repi 10 levypalloa. Kuva: Jaakko Elenius

Karhu Basketin ja Lahti Basketballin välinen Korisliigan ottelu alkoi juhlaseremonialla, kun ennen ottelua kauhajokelaisten kotisalissa paljastettiin oranssipaitojen toinen mestaruusviiri. Se jäi lopulta Karhu Basketin ainoaksi ilonaiheeksi, sillä ennakkoluulottomasti ja läpi ottelun hienosti töitä tehneet lahtelaiset olivat tylyjä vieraita ottamalla ansaitun voiton korein 84–92 (35–31).

– Ottelu ratkesi varmaan siihen, että saimme pidettyä paketin kasassa, emmekä hätkähtäneet suuremmin Kauhajoen "ranista". Ottelu olisi muutamassa kohtaa voinut lähteä toiseenkin suuntaa, mutta maltoimme tehdä joukkueena hommia, Lahden tyytyväinen päävalmentaja Petri Velling totesi.

Huolellisuus ratkaisi

Lahti aloitti ottelun hyvin ja karkasi heti ensimmäisellä minuutilla viiden pisteen johtoon. Karhu pääsi vähitellen peliin mukaan ja kamppailu eteni tasaisena johtopaikan vaihtuessa useamman kerran.

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kauhajokelaiset repäisivät kolmannen neljänneksen alussa seitsemän pisteen johdon Cameron Jonesin (16/6) pussittaessa neljässä minuutissa kahdeksan pistettä.

Lue myös: Vesa Mäkäläinen uskoo omien nuorten läpimurtoon myös Korisliigassa
 

Tämän jälkeen alkoi kentän kunkun Jerry Evans Jr:n (28/6) show, sillä mies nakutteli nopeaan tahtiin 11 pistettä ollen täysin pitelemätön.

Viimeinen neljännes oli edelleen tiukkaa taistelua alkupuoliskon osalta. Tuomas Hirvosen (11/0/7s) kolmonen neljä minuuttia ennen loppua vei vieraat kolmen pisteen johtoon (77–80). Sen jälkeen koko loppupelin Lahti pysyi kuskin paikalla johtaen parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä.

– Emme muuttaneet mitään toiselle jaksolle. Olimme vain huolellisempia monissa asioissa ja pidettiin paremmin huolta pallosta. Tähän joukkueeseen on kasattu sellaisia pelaajia, jotka eivät heti anna periksi, eivätkä hetkahda ihan pienestä. Meidän suomalaisten rosteria kun katsoo, niin he ovat aika kokeneita pelaajia ja ovat olleet monesti muutaman pisteen tappioasemassa, Velling taustoitti toista puoliaikaa, jonka aikana Lahti teki 61 pistettä.

Jännitys oli karissut

Lahti Basketballin voitto oli Evansin loistopelistä huolimatta koko joukkueen voitto. Lahtelaisten joukkuepelistä kertoo paljon se, että yksikään pelaajaa ei ollut kentällä edes puolta tuntia ja syöttöjä vieraille kertyi koko ottelussa mukavat 20.

Hyvien jenkkien ohella Lahden suomalaiset onnistuivat hyvin niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Varsinkin aikanaan Kauhajoellakin pelannut Vesa Mäkäläinen (13/7/4) oli elementissään äänekkään kotiyleisön edessä.

– Meiltä oli hyvä neljäkymppinen. Ei nyt jännitetty niin kuin Nokia-ottelussa, joka oli historian ensimmäinen Korisliigan ottelu meille. Olimme nyt yhtenäisempiä ja pelasimme joukkueena hyvin. Koen, että tahdoimme enemmän voittoa ja se näkyi niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä, Mäkäläinen sanoi.

Vesa Mäkäläinen (oik.) oli elementissään Kauhajoen äänekkään yleisön edessä. Kuva: Jaakko Elenius

Mäkäläinen totesi LaBan iskeneen laajalla rintamalla. Se on joukkueen ase pitkän kauden aikana, hän sanoi.

– Tämä voitto antaa uskoa jatkoon. Kauhajoki kävi pelaamassa Metareiden liigaa ja voitti siellä kovia joukkueita, vaikka he tippuivat jatkossa harmittavasti pisteellä.

– Jos me pystytään voittamaan Kauhajoen vieraissa, niin me pystymme varmaan voittamaan muutkin joukkueet tässä sarjassa. Se vaatii kuitenkin sen, että pelaamme joukkueena ja yleensä pelaamme joukkueena hyvin, kapteeni Mäkäläinen pohti.

Paavo Eloniemi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi