Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Heittopelinsä kanssa tuskaillut Lahti Basketball maksoi oppirahoja – BC Nokia nappasi 16 pisteen vierasvoiton

Seurahistorian ensimmäinen Korisliiga-peli veti mökin täyteen. Tuomas Hirvosen poissaolo söi hyökkäystehoja.

Nokian puolustuksen keskellä raastanut Courtney Stockard oli lahtelaisjoukkueen tehokkain korintekijä 18 pisteellään. Kuva: Mirja Hussain

Lahti Basketballin seurahistorian ensimmäinen Korisliigan kamppailu oli mainio tapahtuma. Yleisöä oli tuvan täydeltä (1092), tunnelmassa ei ollut moitittavaa ja ottelukin oli sangen viihdyttävä ja kovatempoinen. Ainoa mikä täydellisestä paketista jäi uupumaan, oli kotijoukkueen voitto.

Vastassa ollut BC Nokia ruuvasi kolmannella jaksolla pari kierrosta lisää koneeseensa ja kruisaili vierasvoittoon lukemin 87–71 (43–41).

Lahti Basketball koki jo ennen kamppailua ikävän takaiskun, kun Kouvolan Kouvoista Lahteen siirtynyt pelinjohtaja Tuomas Hirvonen oli flunssan kourissa.

Ykköspelintekijän poissaolo jätti ison loven isäntien pelaamiseen. Tuuraajat tekivät parhaansa, mutta paras terä ja etenkin juonikkuus jäivät LaBan hyökkäyspelistä puuttumaan.

Seitsemän pistettä säkittänyt LaBa-kapteeni Vesa Mäkäläinen noitui joukkueensa heittoprosentteja. Suurhallin tunnelmaa hän kehui vuolaasti. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelaisten sihti hukassa

Ensimmäinen puoliaika oli joka tapauksessa tasainen. Koreja tehtailtiin tasatahtiin. Kolmannella jaksolla nokialaiset kuitenkin karkasivat. LaBan hyökkääminen meni liian staattiseksi eikä pallo liikkunut riittävän nopeasti.

Nokia käytti omat heittopaikkansa tylysti edukseen ja vieraat veivät neljänneksen tylysti pistein 22-9.

– Kolmas jakso oli vaikea. Vastustaja puolusti siinä vaiheessa vahvasti emmekä löytäneet hyökkäyspäässä keinoja sen murtamiseksi, LaBan kapteeni Vesa Mäkäläinen (7/3/5 syöttöä) summasi.

Lahtelaisisännät saivat rakennettua kelpo heittopaikkoja, mutta sihdissä oli toivomisen varaa. LaBa kiskoi 32 kolmosta, joista sukkaan löysi vain yhdeksän. Eniten petrattavaa jäi vapaaheittoihin. Vapareiden onnistumisprosentti oli murheellinen 31,6 (6/19).

– Heittoprossat olivat surkeat. Edes vapaat heitot eivät pudonneet. Positiivista tässä on se, että meillä on vielä 43 peliä jäljellä, Mäkäläinen naurahti hieman sarkastisesti.

Desmond Hubert villiinnytti Suurhallin yleisöä donkillaan. Kuva: Mirja Hussain

Hirvosen poissaolo avasi näytönpaikkoja

Lahtelaisten valmistautuminen kauden ensimmäiseen peliin ei missään nimessä ollut ihanteellinen. Vaikeuksia on riittänyt. Yhteiset harjoitukset ja kokemukset ovat olleet vielä minimissä.

Mäkäläinen ei kuitenkaan sortunut selittelyyn.

– Vaikka Hirvonen oli nyt sivussa, niin ihan samoja hyökkäyspelejä me juostiin siitä huolimatta. Totta kai se jonkin verran näkyi, että useampi pelaaja joutui pelaamaan hieman oudolla pelipaikalla. Mutta ei sen taakse voi mennä. Meillä on joukkueessa muitakin takamiehiä kuin ”Tumppi”. Saimme erinomaista oppia. Tämä oli kuitenkin monelle kaverille ensimmäinen Korisliigan ottelu. Pieni jännitys puserossa oli ihan luonnollinen asia, Mäkäläinen korosti.

LaBan jenkkitriosta kukaan ei vielä noussut erityisesti esiin. Kun joukkuepeli on pahasti vaiheessa, meni pelaaminen ajoittain turhaksi pakottamiseksi. Se on ymmärrettävää.

– Esimerkiksi Jerry Evans on pelimies. Siitä ei ole kahta sanaa. Devante Wallace petraa myös. Kun hänkin pääsee omalle pelipaikalleen, homma paranee satavarmasti. Yhdestäkään vahvistuksesta ei ole mitään negatiivista sanottavaa, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Lahti Basketballin luotsi Petri Velling ei omien sanojensa mukaan jännittänyt uransa ensimmäistä Korisliiga-ottelua päävalmentajana. Kuva: Mirja Hussain

Tunnelma hipoi kattopalkkeja

Jos Nokia-ottelu oli LaBalle sen historian ensimmäinen pääsarjakamppailu, sitä se oli myös Vellingille päävalmentajana.

– Valmistauduin matsiin ihan normaalisti. Ei minulla ollut mitään kummempaa jännitystä. Tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen korispeli itselleni, Velling sanoi.

Velling tietää tasan tarkkaan, että joukkueen matka on alkutekijöissään. Hätää ei ole.

Positiivista tässä on se, että meillä on vielä 43 peliä jäljellä. LaBa-kapteeni Vesa Mäkäläinen

– Tulos ei tietenkään ollut haluttu. Parketilla oli huolimattomuutta ja osaamattomuutta. Meillä riittää hommia siinä, että saamme jätkät samalle sivulle. Tappiosta huolimatta kentällä nähtiin myös hyviä asioita.

Lahdessa on odotettu pitkään pääsarjakoripallon alkamista. Yleisö löysi tiensä kiitettävästi Lahti Energia -areenan lehtereille.

– Oli ihan mahtavaa pelata. Tapahtuma oli hieno ja tunnelma katossa. Tätä on kaivattu, Vesa Mäkäläinen sanoi.

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson oli myös mielissään Lahden paluusta Korisliigaan.

– Minulla on Lahdesta hyviä muistoja. Täällä koriksella on pitkät perinteet. Lahteen on aina kiva tulla pelaamaan.

Gibsoninkin työtaakka Nokialla on vasta alussa. Mestarivalmentaja suitsutti pelaajistoaan voiton jälkeen.

– Olen hyvin iloinen pelaajieni puolesta. Demarcus Holland johti puolustuspelaamistamme ensiluokkaisesti. Moni kaveri onnistui roolissaan loistavasti. Nyt on kauden ensimmäinen voitto plakkarissa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Gibson sanoi.

Korisliiga

LaBa–BC Nokia 71–87 (41–43)

Lahti: Courtney Stockard 18/10, Jerry Evans Jr. 16/9, Devante Wallace 13/2, Desmond Hubert 8/4/3 torjuntaa, Vesa Mäkäläinen 7/3/5 syöttöä, Arttu Saarijärvi 6/0, Aleksanteri Ahola 3/3.

BC Nokia: Demarcus Holland 19/6, Stacy Davis 17/5, Tyler Flack 15/8, Niko Mattila 12/0, Daniel Dolenc 9/13/3 torjuntaa, Lassi Nikkarinen 7/1/6 syöttöä, Shawn Hopkins 6/4, Antti Ahonen 2/0.

Erotuomarit: Pekka Saros, Henri Hilke, Jarno Hyytiäinen.

Yleisö: 1 092.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi