Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketballin Velling: ”Jos olemme mukana cupissa, niin olemme pelanneet alkukaudesta hyvää korista”

Koripallon Suomen cup uudistuu täksi kaudeksi.

Lahti Basketball avaa liigapelinsä keskiviikkona Lahdessa BC Nokiaa vastaan. Kuva: Mirja Hussain

Koripallon Suomen cup uudistuu rajusti täksi kaudeksi. Cupin pokaalista pääsevät taistelemaan kahdeksan parasta joukkuetta 23. marraskuuta pelattavan liigakierroksen jälkeen. Joukkueiden paremmuus mitataam voittosuhteen perusteella.

Suomen cup huipentuu 25.–26. tammikuuta pelattavaan Final Fouriin, jossa ratkotaan sekä naisten että miesten cupin mestaruudet.

Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling pitää cupia hyvänä mittarina siinä, miten joukkueen alkusyksy on sujunut.

– Cupin kulku on kaikille selvä. Jos olemme cupissa mukana, niin se kertoo siitä, että olemme liigassa vähintään kahdeksan parhaan joukossa. Silloin meillä on ollut hyvä alkukausi. Kertoo siitä, että olemme pelanneet hyvää korista. Cup ei ole meille pakkomielle. 44 runkosarjaottelua on jo ihan riittävä määrä pelejä, Velling sanoo.

LaBalla takana rikkonaiset viikot

Keskiviikon sarja-avausta odotetaan lahtelaisleirissä jo malttamattomana. Seurahistorian ensimmäisessä Korisliiga-kamppailussa vastaan astelee BC Nokia, joka avasi kautensa vierastappiolla Joensuun Katajaa vastaan.

– Nokia on aggressiivinen porukka, jolta löytyy takakentältä rakkikoiramaisia puolustajia kuten Lassi Nikkarinen ja Niko Mattila. Vaikka joukkueen peräsimessä on mestarivalmentaja Greg Gibson, niin kyllä hänelläkin ottaa aikaa ennen kuin joukkueen pelaaminen on valmista.

– Me kokoamme yhä omaa pakettiamme. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet hyvin rikkonaisia. Viisi vastaan viisi -treeniä emme ole juuri päässeet hiomaan. Silti haluaisin nähdä meiltä mahdollisimman yhtenäistä toimintaa molemmissa päissä kenttää, Velling sanoo.

Lahti Basketball–BC Nokia, miesten Korisliigaa keskiviikkona kello 18.30 Lahti Energia -areenassa

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi