Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Pelaajavaihdoksia, loukkaantumisia... Lahti Basketball valmistautuu ensimmäiseen liigakauteensa vaikeimman kautta

Taktisia kuvioita on hiottu kiertolaisena vierailla parketeilla. Silti, "pidetään homma laadukkaana", sanoo päävalmentaja.

Päävalmentaja Petri Velling eläytyi vahvasti pelitapahtumiin hyisessä Orimattila Areenassa. Desmond Herbert, Devante Wallace ja Arttu Saarijärvi värjöttelivät vuorollaan penkillä. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahti Basketballin valmistautuminen kohti seuran historian ensimmäistä Korisliiga-kautta ei ole sujunut kovin onnellisten tähtien alla. Kaksi ulkomaalaispelaajaa joutui jättämään seuran lyhyessä ajassa muista kuin pelillisistä syistä, ryhmässä on loukkaantumisia, eikä taktisia kuvioita ole päästy hiomaan Lahti Energia -areenan kotiparketilla, vaan Pajulahdessa, tai Orimattila Areenassa, jossa pelattiin lauantaina viimeinen harjoitusottelu Lapuan Korikobria vastaan.

– Tre Bowman lähti 12 tunnin varotusajalla kotimatkalle perheessä tapahtuneen sairastumisen takia ja myös Jarred Jonesin tilanne on kaikin puolin surullinen. Uskon ja toivon, että hänet nähdään vielä Lahdessa, jos polvi vaan saadaan pelikuntoon. Aiomme ainakin tarjota sitä mahdollisuutta, sanoo LaBan toiminnanjohtaja Roope Suonio.

Jo viime kaudella LaBa-paidassa pelannut Jones loukkaantui viime viikonloppuna Salon turnauksessa ja hänen kautensa on ohi. Bowmanin korvaajaksi on jo löydetty Devante Wallace, joka debytoi joukkueessa lauantaina, mutta Jonesia ei edes yritetä korvata.

– Hän johti joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Jarredin hyvyys tuli monesta asiasta, hän oli erinomainen joukkuepelaaja, jota ei voi korvata. Nyt haemme tarjokkaista oikeaa henkilöä, josta olisi meille eniten hyötyä, selvittää Suonio.

Pelaajien etsiminen markkinoilta ei ole ihan yksinkertainen tehtävä.

– Tarjokkaita on ihan hirveä määrä ja todella koviakin pelaajia on ilman pelipaikkaa. Onneksi meillä ei ole varsinaista kiirettä, saati paniikkia, eikä meidän tarvitse tehdä mitään hätiköityjä ratkaisuja, korostaa Suonio.

LaBa sai hieman lisäaikaa, kun liiga-avaus siirtyi. Joukkueen piti kohdata Karhu Basket vieraissa ensi lauantaina, mutta kun Kauhajoki eteni jatkoon euroliigassa, on ensimmäinen liigaottelu kotona vasta 2. lokakuuta BC Nokiaa vastaan.

– Saatiin pari ekstrapäivää valmistautumiseen, ja ne tulevat tarpeeseen, sanoo päävalmentaja Petri Velling.

Uusien pelaajien etsinnässä on LaBassa selvä työnjako. Valmentaja etsi sopivia miehiä, ehdottaa niitä toiminnanjohtajalle, joka sitten ottaa yhteyttä agentteihin.

Loppupelissä kaikki on kiinni siitä, miten jaksetaan tehdä töitä. Päävalmentaja Petri Velling

– Pitkästä peliurasta on se hyöty, että tiettyihin agentteihin on oppinut luottamaan, kertoo Suonio.

Velling ei ”uskalla” edes kertoa, kuinka monen pelaajan tekemisiä hän on tämän viikon aikana selvitellyt.

– Yöunet ovat lyhentyneet, mutta olen nukkunutkin. Olen yrittänyt pitää kiinni siitä, etten tee tätä oman terveyteni kustannuksella, hän korostaa.

Eikä työ ole ollut turhaa.

– Meillä on jo muutama vaihtoehto, joista koitetaan saada meille se paras vaihtoehto.

Suonio uskoo ja toivoo, että miehistö olisi kasassa viimeistään liiga-avauksessa.

Lahti Basketballissa on jo totuttu siihen, että kotiareenalta joudutaan evakkoon muiden tapahtumien alta, mutta kokemus ei yhtään helpota tilannetta.

– Koko paketin siirtäminen muualle on aina iso homma. Pajulahti tarjoaa meille hyvät mahdollisuudet harjoitella, mutta tilanne vaikuttaa esimerkiksi aamuharjoituksiin. 20 äijän ryhmä asettaa aina myös omat logistiikkavaatimukset, huomauttaa Suonio.

– Kyllä kaikkien näiden asioiden summana on, että liigaan valmistautumisen tilanne on ollut huonoin mahdollinen, mutta ei piilouduta tekosyiden taakse. Pidetään homma laadukkaana, pidetään pelihuumori harjoituksissa korkealla ja tehdään töitä. Loppupelissä kaikki on kiinni siitä, miten jaksetaan tehdä töitä, korostaa Velling.

LaBa hävisi lauantain harjoituksen Korikobrille 82–88 (33–49).

– Tämä oli meille koko viikon ainoa viisi vastaan viisi -harjoitus, ja sen kyllä huomasi avausjaksolla. Olimme tuuliajolla, mutta kyllä se siitä parani ja toisella puolikkaalla pelasimme jo pääosin mallikkaasti. Ei tässä mitään paniikkia ole, arvioi päävalmentaja.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi