Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Kataja kampesi LaBan nurin – Tre Bowman palaa Yhdysvaltoihin

LaBan paras pistemies oli 16 pojoa nakuttanut Jarred Jones. Arkistokuva. Kuva: Katja Luoma

Lahti Basketball aloitti harjoituspeliensä sarjan kohti alkavaa Korisliigaa lauantaina Joensuussa.

Korisliigan vakiomenestyjiin viime vuodet kuulunut Kataja ei antanut sarjanousijan yllättää itseään, vaan joensuulaiset nappasivat voiton pistein 88–70 (41–36).

Kamppailu oli molemmille joukkueille syksyn ensimmäinen. Se näkyi väistämättä parketilla.

– Ottelu oli juuri sellainen kuin odotinkin. Tukku uusia pelaajia ja uudet systeemit. Meillä ei ollut alla kuin muutama yhteinen harjoitus, joten oli aika luonnollista, että pelaaminen oli välillä aikamoista sähläämistä, Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling sanoi.

"Osa asioista toimi ja osa ei"

LaBa pelasi ensimmäiset 20 minuuttia melko hyvää korista. Kataja vei kolmannen jakson nimiinsä 21–9 ja repäisi samalla mojovan eron (62–42). Neljäs jakso oli enemmän ja vähemmän pelailua.

– Saimme kaivattua materiaalia. Osa asioista toimi ja osa ei. Lopputulos on kauden ensimmäisissä treenipeleissä tavallaan toissijainen juttu. Tarvitsemme yhteisiä kokemuksia. Koko prosessi on niin alkutekijöissään, että nyt maltti on valttia. Sanotaanko, että kyllä tässä tekemistä riittää ja se on hyvä niin, Velling naurahti.

Lue myös: Tuhannen palan palapeli on paperia korisjoukkueen kokoamiseen verrattuna – näin syntyy LaBan ensi kauden liigajoukkue
 

LaBan neljäs jenkki Tre Bowman ei jatka Lahdessa. Bowmanin lähipiirissä on sattunut ikävä sairastuminen ja Bowman matkusti takaisin kotiin.

– Nämä ovat aina harmittavia juttuja. Alamme metsästää uutta kaveria tilalle. Markkinoilta löytyy runsaasti pelaajia, joten mitään hätää ei ole. Katsomme ensi viikolla tilannetta rauhassa, Velling sanoi.

LaBan parhaita pistemiehiä olivat Jarred Jones (16), Desmont Huber (14), Courtney Stockard (10), Tuomas Hirvonen (9) ja Arttu Saarijärvi (8).

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi