Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Venäjä kellisti taistelleen Susijengin - lahtelaiskasvatti Aapeli Alaselle mukavasti vastuuta ja kehut päävalmentajalta

Aapeli Alanen (24) pelasi pirteästi Venäjää vastaan. Hukatut heittopaikat jäivät silti harmittamaan. Kuvassa ovat Alasen lisäksi Topias Palmi ja päävalmentaja Henrik Dettmann. Kuva: Jussi Nukari

Suomi päätti kolmen maan maajoukkueturnauksen tappioon Espoossa. MM-kisoihin valmistautuva Venäjä löi Suomen korein 81–67. Perjantaina Liettua kaatoi Suomen lukemin 87–46.

Samalla päättyi Suomen koripallomaajoukkueen kesän kestänyt yhdessäolo. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann johdattaa Suomen seuraavaksi EM-karsintoihin helmikuussa.

– Kesäkuun alusta mukana olleille haastajapelaajille kesä on ollut varmasti antoisa. Toivottavasti he pystyvät hyödyntämään nämä kokemukset omissa ympäristöissään, Dettmann toivoi.

Ottelussa Venäjä osoitti rutiininsa riittävyyden. Vierasjoukkueen peli ei tarjonnut säkenöintiä, mutta perusvarmuus tärkeillä hetkillä riitti.

Suomen paras korintekijä oli 14 pistettä upottanut Mikko Koivisto. Venäjän ahkerin sukittaja oli puolestaan Sergei Karasev 18 pisteellä.

Ottelun alussa Venäjä oli vahva korien alla. Suomi rakensi odotetusti heittopaikkoja kolmen pisteen kaarelle.

Suomen oli vaikeuksissa myös toisella neljänneksellä, mutta tauon jälkeen peli piristyi. Susijengi sai sekoitettua venäläisiä ja kiri piste-eroa pienemmäksi.

Viimeisellä jaksolla Suomi pääsi hetkeksi jopa johtoon. Venäjä kiristi pelaamistaan välittömästi ja karkasi lopulta 14 pisteen voittoon.

"Aapeli toi liikkuvuutta"

Maajoukkueeseen vähitellen murtautuvat lahtelaiskasvatit Aapeli Alanen (4/2) ja Hannes Pöllä (2/1) pääsivät peliin mukaan ensimmäisellä puoliajalla.

Alanen pääsi parketille ensimmäisellä jaksolla, Pöllä toisella. Kaksikosta varsinkin Alanen sai hyvin vastuuta.

Pöllän peliaika jäi lopulta vähiin, mutta Alanen kellotti mukavasti lähes 15 minuuttia. 23-vuotias lahtelaiskasvatti sai kehut myös Dettmannilta.

– Aapeli toi liikkuvuutta ja siihen nähden, että oli ihan ensimmäisiä maaotteluita niin pelaaminen oli kypsää, Dettmann suitsutti.

Pirteästi esiintyneelle Alaselle pelattiin mukavasti heittopaikkoja, mutta tällä kertaa kolmoset eivät uponneet. Korin alta Alanen sai nostettua kaksi kahden pisteen koria.

– Jäi harmittamaan, koska itsellä oli kolme vapaata kolmosta, mutta ne eivät menneet sisään. Niistä pari koriin ja peli olisi voinut olla erilainen, Alanen sanaili.

Seuraavaksi Korisliigaan Kataja Basketin paidassa. Toiveissa olisi edes pieni loma tiiviin kesän jälkeen. Alanen kuului niihin pelaajiin, jotka ovat urakoineet maajoukkueen mukana läpi pitkän leirityksen.

– Toivottavasti valmentaja ymmärtää, että on ollut pitkä kesä. Ensiksi Universiadit ja sitten miesten maajoukkueessa heti perään. Jostain pitää keksiä itselleen lepoa, Alanen naurahti.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi