Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahdessa vieraillut koripalloilija Petteri Koponen muistaa jo puretun urheilutalon sanavalmiin kotiyleisön

Saksan mestaruutta juhlinut pelintekijä uskoo Susijengin EM-kisapaikkaan. Oma pelaaminen riippuu Euroliigan aikatauluista.

Lahti Basketball Junioreissa pelaava Mea-Maaret Laaksonen pääsi torstaina vääntämään pallosta Susijengin Petteri Koposen kanssa. Kuva: Katja Luoma

Pullot kolahtelivat koreihin normaaliin tapaan Hartwallin Lahden tehtaalla torstaina. Koritukseen ja painimotoimintaan oli sen sijaan tutustumassa arkirutiineista poikkeavia vieraita, kun Suomen koripallomaajoukkue piipahti iltapäivällä yhteistyökumppaninsa tiloissa.

Susijengin supertähdet Petteri Koposen johdolla olivat houkutelleet paikalle myös muutamia kymmeniä innokkaita koripallofaneja.

Petteri Koponen johdatti Suomen koripallomaajoukkueen Hartwallin Lahden tehtaalle torstaina. Kuva: Katja Luoma

Yhteiskuvien ja nimikirjoitusten jakamisen lomassa Koponen paneutui muistelemaan edellisiä Lahden vierailuitaan.

Saksan mestaruutta Bayern Münchenin riveissä keväällä juhlinut pelintekijä muisti erityisesti Honka-paidassa pelaamansa vierasottelut jo puretulla urheilutalolla Lahden Namikaa vastaan.

– Lahdessa oli aina tiukkoja matseja. Kovaääniset fanit pitivät huolen siitä, että vierasjoukkueella ei ollut ikinä kivaa. Itsekin sain kuulla kentän puolelle kaikenlaista palautetta. Se kuitenkin kuului ja kuuluu urheiluun, Koponen naurahti.

– Muutoin on pelkästään hyviä muistoja. Lahti on koripallokaupunki ja täällä on aina tehty hyvää duunia lajin suhteen. Nyt Lahti tekee ikään kuin uutta nousua, kun kaupunki palasi liigakartalle.

Perinteisen koripallokaupungin nousu Korisliigaan on Koposen mielestä hyvä asia koko sarjan imagolle.

– Vaikka Susijengi on tehnyt hienoa duunia ja vienyt Suomi-korista eteenpäin, niin seuraava askel on tuoda myös kansallista liigaa paremmin esille. Lahdessa on hieno areena ja seuraavaksi fasiliteetit pitää saada samalle tasolle myös muilla paikkakunnilla.

Susijengin konkari Tuukka Kotti tutustui Hartwallin panimoon hymyssä suin. Kuva: Katja Luoma

Karsintasysteemi kummastuttaa

Maajoukkueen mukana kesällä treenaavan Koposen seurajoukkuekausi Saksassa käynnistyy jälleen syksyllä. Susijengin puolella seuraavat isot haasteet ovat helmikuussa alkavat EM-karsinnat.

Suomi pelaa samassa karsintalohkossa hallitsevan MM- ja EM-hopeamitalisti Serbian, kisaisäntä Georgian ja lisäkarsintojen kautta viimeisestä paikasta taistelevan Islannin, Sveitsin tai Portugalin kanssa. Lohkosta kolme joukkuetta etenee elokuussa 2021 pelattaviin EM-kisoihin.

Lahti on koripallokaupunki ja täällä on aina tehty hyvää duunia lajin suhteen. Susijengin takamies Petteri Koponen

– FIBAn (kansainvälinen koripalloliitto, toim. huom.) järjestelmä on aika mielenkiintoinen, kun samaan lohkoon tuli Georgia, joka on jo käytännössä valmiiksi kisoissa mukana. Serbia on se joukkue, mistä ei ole voittoa budjetoitu, mutta kaikki on mahdollista varsinkin kotipelissä, Koponen spekuloi.

– Ennakkokaavailuissa taistelemme kisapaikasta lohkon neljännen joukkueen kanssa. Kaiken pitäisi olla omissa käsissämme riippumatta siitä, mikä joukkue sen neljännen paikan nappaa.

Espanjan ACB-liigassa Malagasta Tenerifen joukkueeseen siirtyneen Sasu Salinin nimmarit olivat haluttua tavaraa. Kuva: Katja Luoma

Euroliiga saattaa sotkea Koposen EM-karsintoja

Susijengi kaipaa Koposen panosta tulevissa karsinnoissa, mutta mahdolliset seurajoukkueen Euroliiga-kiireet ja pelien päällekkäisyydet saattavat laittaa kapuloita rattaisiin.

– Asiasta on väännetty pitkään, enkä tiedä onko siihen tulossa mitään ratkaisua ainakaan näihin karsintoihin. Ikävä juttu ja vaikuttaa totta kai valmistautumiseen, mutta siihen ei voi itse vaikuttaa. Meillä (Susijengi) ei taida olla tällä kaudella muita Euroliiga-pelaajia kuin minä, ja Lauri (Markkanen) tietenkin NBA:ssa, joten kaikkien muiden pitäisi olla normaalisti käytettävissä.

Koposen nykyistä Bayern München -sopimus on jäljellä vielä kaksi vuotta. Kuten ensi kauden peliaikataulu myös Koposen tulevaisuuden suunnitelmat ovat toistaiseksi täysin auki.

– Olemme viihtyneet perheen kanssa Saksassa hyvin ja näillä näkymin olemme siellä diilin loppuun asti. Sen jälkeen pitää miettiä, tulemmeko Suomeen vai laitetaanko tossut naulaan. Maajoukkueessa ura jatkuu ainakin EM-kisoihin, jos vain mahdun joukkueeseen. Onko kyseessä viimeiset kisat ja riittääkö vielä nälkää, sen näkee myöhemmin.

Tällä hetkellä nälkää riittää ja kuluvan viikon helteillä myös janoa. Millä juomalla jano sammuu kuumana kesäpäivänä?

– Kyllä se sammuu ihan vedellä, mutta ehkä Hartwall tarjoaa meille jotain muutakin, virnisti Koponen.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi