Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBa lähtee kauteen neljällä amerikkalaisella

Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio oli mielissään, kun seura sai kiinnitettyä Tuomas Hirvosen. Lahtelaisseuran tavoitteena oli lähteä ensimmäiseen pääsarjakauteensa kotimaisella takakentällä.

Roope Suonio on tyytyväinen, kun seuran tavoite kotimaisista takamiehistä toteutui. Kuva: Mirja Hussain

Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio oli mielissään, kun seura sai kiinnitettyä Tuomas Hirvosen. Lahtelaisseuran tavoitteena oli lähteä ensimmäiseen pääsarjakauteensa kotimaisella takakentällä.

– Se oli koko ajan ajatuksissa. Nyt on hieno fiilis, kun toive toteutui, Suonio myhäili.

Hirvosen nimi oli taatusti kirjattu myös monen muun seuran listoille.

– Hyvältä tuntuu. Tumppi oli yksi kesän isoimmista vapaista pelaajista – siis taidollisesti, ei kooltaan. Se on osoitus siitä, että olemme tehneet seurassa asioita oikein.

Suonio tunnettiin omalla pelaajaurallaan myös taitavana takamiehenä, jolta eivät hevillä kikkakirjasta sivut loppuneet. Hirvonen menee samaan lokeroon.

– Vaikka Tuomas on iältään nuori, hän tuo rutkasti johtajuutta ja kokemusta. Hirvonen operoi jo vuosi sitten Korisliigassa 13 pisteen ja kuuden syötön keskiarvoilla. Ne ovat kovia lukemia suomalaispelaajalle.

"Nousijajoukkueena on oltava nöyrä"

LaBan kokoonpano alkaa näyttää jo tässä vaiheessa sangen hyvältä. Lisää kotimaisia pelaajia silti kartoitetaan. Suomalaisten lisäksi tulossa on neljä amerikkalaista. Se on selvää.

– Nousijajoukkueena on oltava nöyrä. Menemme niiden sääntöjen mukaan, jotka ovat voimassa. Kun kaikki muutkin jengit ottavat neljä jenkkiä, niin miksi myös me emme ottaisi.

LaBa yrittää eri tavoin pitää omasta hienosta tarinastaan kiinni. Seura haluaa tarjota kannattajilleen tuttuja pelaajia.

– Sen takia olemme tarjonneet muun muassa Jarred Jonesille jatkosopparia. Vielä ei ole kuulunut mitään, mutta katsotaan kuinka käy.

Lue myös: Eläkepäivät saivat toistaiseksi jäädä – Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballin Korisliiga-miehistössä
 

Lahden ja Kouvolan välillä pelaajaliikenne ei ole koskaan ollut järin vilkasta. Kaupunkien seurojen välillä on joskus leijaillut sellainen pieni viha–rakkaus-suhde. Suonio on yksi harvoista pelaajista, jotka ovat Lahdesta siirtyneet pelaamaan Kouvolaan.

Hirvonen kuuluu nuorempaan ikäpolveen, mutta näiltä tarinoilta hänkään ei ole täysin välttynyt.

– Olen mä niistä kuullut. Ehkä se oli ennen isompi juttu kuin nykyisin. En usko, että minun tarvitsee pukeutua luotiliiveihin, kun matkaan syksyllä ensimmäistä kertaa Kouvolaan vierasjoukkueen paidassa, Hirvonen naurahtaa.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi