Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Eläkepäivät saivat toistaiseksi jäädä – Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballin Korisliiga-miehistössä

LaBan kapteeni Vesa Mäkäläinen raapusti nimensä vuoden mittaiseen jatkosopimukseen. Kuva: Mirja Hussain

Vesa Mäkäläinen, 32, ei ollut vielä valmis siirtymään koriskenttien eläkeläiseksi. Vakuuttavasti Lahti Basketballin riveissä urakoinut Mäkäläinen ilmoitti melko nopeasti mestaruuden ratkettua seurajohdolle jatkamishaluistaan.

Kun Mäkäläinen kertoi ajatuksistaan toiminnanjohtaja Roope Suoniolle, seurapamppu oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen.

– Vesa on kuitenkin tämän seuran merkittävin pelaaja. Hän aloittaa syksyllä kolmannen kautensa LaBassa. Tämä on joukkueelle iso asia. Vesa on johtaja sekä kentällä että sen ulkopuolella. Väittäisin myös, että hän tulee olemaan edelleen yksi liigan parhaista puolustajista, Suonio kehaisee luottohevostaan.

Mäkäläinen raapusti nimensä vuoden mittaiseen jatkosopimukseen. Kun siviilipuolen asiatkin loksahtivat nätisti paikoilleen, ei peliuran jatkamiselle ollut esteitä.

Jos jäisin muiden jalkoihin ja olisin kentällä pelkkä pujottelukeppi, lopettaisin heti. LaBan kapteeni Vesa Mäkäläinen

– Sanoin seuralle, että jos vain palvelukseni vielä kelpaavat, voin pelata. Pääsimme helposti yhteisymmärrykseen. Nyt ei tarvitse tehdä mitään kompromisseja. Pystyn keskittymään täysillä korikseen. Intoa ja paloa riittää, LaBan kapteenina toiminut Mäkäläinen sanoo.

Ottelumäärä kasvaa hurjasti

Mäkäläinen on vasta 32-vuotias. Joku voisi jopa sanoa, että pelimies parhaassa iässä. Kropan kunto oli yksi Mäkäläisen kriteereistä, kun hän puntaroi uransa jatkoa.

– Jos jäisin muiden jalkoihin ja olisin kentällä pelkkä pujottelukeppi, lopettaisin heti. Tiedän, että pärjään ja pystyn auttamaan joukkuetta. Se motivoi jatkamaan. Oma menestyminen tai omat tilastot eivät kiinnosta minua pätkääkään. Joukkueena pärjääminen on suurin asia.

– Puolustuspäästä löytyvät vahvuuteni, mutta uskon pystyväni jeesaamaan jengiä myös hyökkäyskorilla.

Näkyvin muutos ensi kaudella on hulppea lisäys pelimäärässä. 1A-divarissa LaBa pelasi runkosarjassa 22 ottelua. Jos kaikki 12 Korisliigaseuraa saavat lisenssin, runkosarjan pelimäärä tuplaantuu eli edessä on 44 kovaa kamppailua.

Hirvittääkö konkaria kyseinen pelimäärä?

– Ei hirvitä. Totta kai 44 ottelua kuulostaa paljolta, mutta pelit ovat kuitenkin homman suola. Kehonhuoltoon ja palautumiseen pitää tietysti kiinnittää erityishuomiota, koska pelitahti tiivistyy. Onneksi meillä on seurassa osaavaa porukkaa, jotka pitävät meistä pelaajista hyvää huolta, Mäkäläinen korostaa.

Sopimusuutisia luvassa jo tällä viikolla

Lahtelaisjoukkueen rakennusvaihe on hyvässä vauhdissa. Pelaajasopimusuutisia on varmasti luvassa jo tällä viikolla. Mäkäläisellä on muutamia toivomuksia siitä, minkälaisia pelaajia ryhmään hankitaan.

– Joukkuepelaajia ja hyviä ihmisiä. Kun pelaajat ovat sitoutuneita ja sopeutuvia, niin silloin henkilökemiat voivat kohdata. Se on kuitenkin tärkein asia, kun lähdetään tavoittelemaan yhdessä menestystä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi