Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketball liittyy liigakartalle – "Hihat pysyvät käärittyinä, nyt se todellinen työ vasta alkaa"

Kovasti odotettu liiganousu on täyttä totta. Toiminnanjohtaja Roope Suonion mukaan keskustelut yhteistyökumppaneiden kanssa ovat olleet hyvin rohkaisevia.

Lahti Basketball kohtasi Teemu Rannikon (vas.) tähdittämän Salon Vilppaan maaliskuussa Suomen cupin välierässä. Ensi kaudella joukkueet pelaavat vastakkain Korisliigassa. Kuva: Samuli Ikäheimo

Vanha sanonta kuuluu, että kun uskoo visusti omaan hommaan, kaikki on mahdollista. Kun Lahden NMKY haettiin talousvaikeuksien vuoksi konkurssiin kesällä 2015, joutui seuran edustusjoukkue Namika Lahti luopumaan Korisliiga-paikastaan. Silloin moni koripallon ystävä oli aidosti huolissaan lajin tulevaisuudesta.

Huoli osoittautui lopulta turhaksi. Apuun riensi ryhmä nuoria ja idearikkaita koripallon ystäviä, jotka perustivat pikatahtiin uuden seuran. Heti perustamisen jälkeen Lahti Basketball on tullut sellaisella ryminällä sekä Lahden että koko muun Suomen koriskartalle, ettei keneltäkään lajia seuraavalta ole jäänyt epäselväksi, mikä Lahti Basketball, tuttavallisemmin LaBa, oikein on.

Kun LaBa varmisti pääsiäissunnuntaina 1A-divisioonan mestaruuden ja samalla pelioikeuden Korisliigaan, alkoi seuran toimistolla loppukiri.

Erityiskiitos lahtelaiselle urheiluväelle

LaBan toiminnanjohtaja Roope Suonio myöntää rehellisesti, että mennyt kuukausi on ollut melkoista hullunmyllyä. Suonio on juossut ympäriinsä ja hän on tavannut niin vanhoja kuin uusiakin kumppaneita.

– Keskustelut yhteistyökumppaneidemme kanssa antoivat pohjan tälle ratkaisulle. Työ on vielä kesken, mutta suunta on täysin oikea. Juttutuokiot ovat olleet erittäin rohkaisevia. Osaksi sen takia uskalsimme ottaa liigapaikan vastaan. Valmiita emme vielä ole, mutta onneksi ei tarvitsekaan olla, Suonio korostaa.

Vaikka työsarkaa on ollut paljon, niin Suonio ei ole pelännyt savottaa.

Paikallinen urheiluväki ansaitsee liigapaikan. LaBan toiminnanjohtaja Roope Suonio

– Tämä on ollut antoisaa. Tykkään siitä, kun saan kertoa ihmisille meidän seurastamme ja arvoistamme. On ollut hienoa huomata, miten kiinnostuneita ihmiset ovat olleet. Työmäärä on ollut suuri, mutta en valita.

Suonio haluaa antaa erityiskiitoksen lahtelaisille urheilun kuluttajille.

– Paikallinen urheiluväki ansaitsee liigapaikan. Meillä on käynyt divisioonapeleissä tosi hyvin katsojia, joten nyt halusimme palkita heidät myös sarjanousulla, Suonio sanoo.

Riskejä on aina olemassa

LaBa olisi kiilannut tämän kauden yleisökeskiarvollaan (898) Korisliigan tilastossa jopa kuudenneksi. Sekin kertoo omaa kieltään koripallon kiinnostavuudesta mastokaupungissa.

Vaikka lahtelaisseura kertoi nyt julkisesti nousustaan liigaan, on turha luulla, että seurassa otetaan kesällä rennosti.

– Hihat pysyvät käärittyinä. Nyt se todellinen työ vasta alkaa. Tapaamisia on edelleen ja koetamme laajentaa yhteistyöverkkoamme entisestään. Tarkoituksenamme on tarjota ihmisille parempaa palvelua. Ottelutapahtumaa tulemme kehittämään. Pyrimme tekemään siitä niin hyvän, että ihmiset haluavat tulla peleihimme aina uudestaan. Jos saisin esittää yhden toivomuksen, niin mielestäni kaupungin seurat voisivat tehdä entistä enemmän yhteistyötä. Sillä tavalla saisimme massat liikkeelle vielä paremmin.

Sisältyykö liigapaikan vastaanottamiseen mitään riskejä?

– Aina on olemassa riski. Oikeastaan lähes jokaisessa asiassa on. Mutta ei niitä kannata liikaa miettiä. Meillä on olemassa selvät askelmerkit, joiden mukaan etenemme.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi