Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

SBG:n perintönä jää tukku elämänmittaisia ystävyyssuhteita ja miljoonia ikimuistoisia tarinoita

Sanna Kaartille SB-Girls oli enemmän kuin pelkkä koripalloseura. Seuran viimeiseksi puheenjohtajaksi jäävä Miia Keurulainen luottaa sataprosenttisesti junnuseurojen yhdistymiseen.

SBG on ollut merkittävä kasvattajaseura. Kuva: Mirja Hussain

Kun Sanna Kaartti suuntasi kymmenvuotiaana vuonna 1988 ensimmäisiin Sampo-Basketin koripalloharjoituksiin, hän ei aavistanut matkan kestävän vuosikymmeniä. Niin kuitenkin pääsi tapahtumaan, ja päivääkään Kaartti ei ole katunut.

Kun hän alkuvuodesta sai vihiä siitä, että SB-Girls saattaisi olla ajamassa toimintaansa alas, Kaartin mieli oli epäuskoinen.

Kaartti kuuluu SBG:n vanhanliiton porukkaan, jolle seura merkitsee enemmän kuin moni osaa arvatakaan.

– Olin alkuun, että voi hitsi, näinkö tässä nyt käy. Kaikki tapahtui hirmuisen nopeasti. Mutta nyt kun Lahti Basketball Junioreiden ja SBG:n yhdistymistä on saanut pohtia rauhassa, niin sehän on tosi hyvä juttu. Siinä on mahdottoman paljon hyvää. Potentiaali huitelee suorastaan pilvissä, Kaartti korostaa.

SBG:llä on jo pidemmän aikaa ollut hankalaa löytää riittävästi tekijöitä seuratyöhön. Osaksi senkin takia tosiasioiden myöntäminen ääneen helpotti kokonaisuutta.

– Sillä henkilömäärällä, joka nyt viime aikoina on seuraa pyörittänyt, kasvaminen olisi ollut liki mahdotonta. Nyt käsillä on upea mahdollisuus. LaBa on kaikin puolin kovassa huudossa. Jos joskus oli hyvä aika hypätä mukaan siihen laivaan, niin se oli juuri nyt, Kaartti korostaa.

Joukkueen tähtiä fanittamassa

Omista junnuvuosistaan Kaartille on jäänyt mieleen edustusjoukkueen pelit ja pelaajat.

– Silloin kun aloitin pallon pompottamisen, Sampo-Basketissa pelasivat muun muassa Lea Hakala ja Leena Vestala. Myimme edustusjoukkueen matseissa arpoja. Joukkueen nimipelaajat olivat ihailun kohteita. Edustuksen peli oli viikon kohokohta. Tätä samaa toivoisin nykyjunnujenkin tekevän. Sieltä liigajoukkueesta ne parhaat esikuvat löytyvät. Siksi aito toivomukseni olisi, että kaikki nuoret löytäisivät syksyllä Lahti Basketballin peleihin.

Kun Kaartilta kysyy muistoja keväästä 1998, tulee hetkeksi hiljaista. Sen jälkeen alkaa hersyvän naurun säestyksellä runosuoni pulputa.

– Aikuisten SM-pronssi tuli ihan puskista. Silloin treenasimme kovaa, ja koko toimintaa kuvasi hirveä hurmos. Urheilutalossa vallitsi kunnon vanhan ajan Urkki-henki. Meillä oli täydenkympin joukkue. Sieltä löytyi Kenya Robinsonia, Piia Kettusta, Laura Toivosta ja Paula Penttilää. Hienoja pelaajia ja hurjan hienoja muistoja.

Sanna Kaartti muistuttaa, että SBG:n merkitystä ei voi liikaa korostaa hänen elämässään. SBG:ssä oli hyvä ja helppo kasvaa.

– Se oli oiva kasvualusta. Joukkueurheilussa on se mahtava aspekti, että sieltä saa elinikäisiä ystävyyssuhteita. Myös muistot elävät pitkään. Olen ollut onnekas saadessani edustaa niin hienoa seuraa kuin SB-Girls, Kaartti sanoo.

Tyttöjen asemasta huolehditaan

SBG:n puheenjohtaja Miia Keurulainen on myös varma, että lahtelaisten korisjunnujen tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Näillä käytössä olevilla resursseillamme emme ole pystyneet kehittämään toimintaamme. Jatkossa tilanne muuttuu. Koko toiminta ottaa useita harppauksia eteenpäin. Olemme tehneet SBG:ssä hyvää työtä. Ainoa asia, josta tulemme pitämään kiinni, on se, että tytöillä säilyy LaBassa sama asema kuin SBG:ssä. Se koskee esimerkiksi harjoitusvuoroja.

Yhdistymistä koskeva päätös tehtiin yksimielisesti vuosikokouksessa. Päätös ei henkilöidy mitenkään juuri Keurulaiseen.

– Ykkösprioriteetti oli toiminnan kehittämisen halu. Yhtään poikkipuolista sanaa ei kuulunut. Tässä saagassa ei ole kuin voittajia. Kaikki toiminta helpottuu, Keurulainen sanoo.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi