Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBan juniorit ja SBG paiskasivat kättä: ”Yhdessä olemme vielä vahvempia”

Lahti Basketball junioreista tulee maan kuudenneksi suurin koripalloseura. Toiminnasta halutaan tehdä entistä laadukkaampaa.

Jaakko Raita, Santeri Meklin sekä Viivi Viikilä ja Emma Lius pelaavat jatkossa samassa seurassa. Kuva: Juha Peurala

Lahtelaisessa juniorikoripallossa on päästy sopimukseen, josta monet muut seurat voisivat hyvin ottaa mallia.

Lahti Basketball Juniorit ja SB-Girls paiskasivat kättä ja löivät hynttyyt yhteen. Yhteistyö alkaa virallisesti kesäkuun alussa, jolloin uusi kausi polkaistaan käyntiin.

Seurojen yhdistyminen on ollut kartalla tietyin väliajoin, mutta a­siat ovat aina jääneet puheen tasolle.

Nyt oli kuitenkin vihdoin ja viimein konkretian aika. Hyvää työtä tehneet seurat pääsivät yhteisymmärrykseen melko vaivattomasti.

– Parin kolmen viime vuoden aikana asiasta on puhuttu paljon. Tätä on pohdittu monelta kantilta, että olisiko yhdistymisessä järkeä vai ei. Ennen joulua alkoi totisempi spekulointi, ja pikkuhiljaa se muuttui konkretiaksi. Molemmat seurat ovat terveellä pohjalla. Yhdessä olemme vielä vahvempia. Rustasimme paperille plussat ja miinukset. Plussaa oli niin paljon enemmän, että ei se jättänyt oikein vaihtoehtoja. Soraäänet olivat vähissä, Lahti Basketball Junioreiden puheenjohtaja Pekka Snåre sanoo.

LaBa aktiivinen, SBG halukas

LaBa oli neuvotteluissa aktiivisempi osapuoli, ja se, joka oli yhteydessä SBG:hen. Kun neuvottelut etenivät, oli selvää, että SBG on halukas löytämään siihen ratkaisun.

– Lasten ja nuorten etu oli koko ajan ykkösenä. Seuramme hallitus uskoo, että tämä on parasta mitä voimme tarjota tytöille. On paljon fiksumpaa kehittää toimintaa yhdessä kuin erikseen. LaBan koneisto on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin meidän. LaBa on brändätty näyttävästi. Sen lisäksi sen näkyvyys ja sponsoritouhut ovat huomattavasti meitä edellä, SBG:n puheenjohtaja Miia Keurulainen sanoo.

SBG:ssä kuulosteltiin valmentajien ja muun seuraväen ajatuksia mahdollisesta yhdistymisestä.

– Monet asiat puolsivat yhdistymistä. Eniten minua on miellyttänyt keskusteluiden rehellisyys ja avoimuus. Mitään ei ole salailtu, vaan asiat on puitu rauhassa läpi, Keurulainen korostaa.

LaBa Junioreiden Jimi Koskinen ja Pekka Snåre (oik.) sekä SB-Girlsin Miia Keurulainen kehuvat kilvan yhdistymisen mukanaan tuomia etuja. Kuva: Juha Peurala

LaBa Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen oli helpottunut, kun asiat saatiin sovittua.

– Tässä päätöksessä ei ole kuin voittajia. Yhdessä olemme entistä uskottavampi organisaatio niin Koripalloliiton, kaupungin kuin yhteistyökumppaneidenkin silmissä. Seuran volyymi on ihan eri tasolla kuin aiemmin, Koskinen sanoo.

Vaikka LaBa Juniorit ja SBG ovatkin tähän asti toimineet omillaan, ovat seurat tehneet silti yhteistyötä jo pitkään. Parhaiten se on näkynyt Easter Tournamentissa.

– Easter on siitä selvin esimerkki. Myös AKL-toiminnassa olemme olleet tekemisissä. Missään vaiheessa emme ole olleet kaukana toisistamme, Snåre huomauttaa.

Yksi näyttö yhteistyöstä oli se, että LaBa Junioreiden hallitus muuttui. Jussi Lius ja Petri Hyvönen istuivat aiemmin SBG:n hallituksessa, mutta nyt kaksikko vaihtoi LaBan hallitukseen.

– Seurojen yhdistyminen ei ole mitään sananhelinää, vaan totisinta totta. Alamme viemään tyttökorista kovalla draivilla eteenpäin. Pystymme tarjoamaan SBG:stä siirtyville valmentajille tukiverkkoa ja koulutusmahdollisuuksia. Sen lisäksi Unified-toiminta jatkuu meillä ja sen lisäksi aiomme polkaista taas pyörätuolikoriksen käyntiin, Snåre sanoo.

"Nyt puhutaan yhdellä suulla"

Miia Keurulaisen mielestä yhdistymisestä on tiedossa pelkkää hyvää.

– Nyt puhutaan yhdellä suulla. Sekin helpottaa kummasti kaikkea. Meillä ei ole ollut nyt pariin viimeiseen vuoteen toimistossa työntekijöitä lainkaan, joten sekin on aiheuttanut tietynlaisia ongelmia. Nyt tytöille tulee myös mahdollisuus harrastaa korista eli ei tarvitse pelata välttämättä kilpakorista. Se on hyvä juttu. Ehkä osalle tytöistä pelipaidan värin vaihtuminen voi alkuun ottaa koville, mutta eiköhän siitäkin ajan kanssa tokene, Keurulainen sanoo.

Juniorikoripallo

LaBa Juniorit ja SB-Girls

Lahti Basketball Juniorit on yhdistymisen jälkeen Suomen kuudenneksi suurin juniorikoripalloseura.

Edellä ovat Helsingin Namika, Honka, Tampereen Pyrintö, LePy ja Puhu-Juniorit.

Ennen yhdistymistä LaBalla oli 439 lisenssipelaajaa, nyt kokonaismäärä on 570.

SBG:stä siirtyi 131 lisenssipelaajaa.

LaBassa on nyt yli 800 jäsentä.

SB-Girls on tyttö-, nais- ja unified-koripalloseura, perustettu vuonna 1992, jäseniä 200.

A-tyttöjen SM-kulta 1997, naisten SM-kulta 1998.

Useita SM-hopea- ja pronssisijoituksia tyttöjen sarjoissa vuosien aikana.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi