Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBan liigabudjetista puuttuu vielä 100 000 euroa – "Tehtävä on melkoinen, mutta silti täysin mahdollinen"

Lahti Basketballissa alkaa vauhdikas kuukausi ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä. Joukkueen kokoaminen on jo alkanut.

"Ensin katsastammme omat pelaajat", kertoo toiminnanjohtaja Roope Suonio (keskellä) ensi kauden joukkueen kokoamisesta. Kuva: Mirja Hussain

Runkosarjan ylivoimainen voitto. Pudotuspelien saldo: yhdeksän ottelua, yhdeksän voittoa. Tuloksena 1A-divisioonan mestaruus sekä nousu Korisliigaan. Kolmas finaali Loimaan Bisonsia vastaan pääsiäissunnuntaina oli mieletön spektaakkeli.

Vaikka Lahti Basketballin pelaajat iloitsivatkin luonnollisesti mestaruudesta villisti, seurajohto palasi sorvin ääreen maanantaina. LaBassa on valmisteltu mahdollista nousuprojektia jo pitkä tovi. Lahtelaisseuralla on aikaa toukokuun loppuun saakka, jolloin liigalisenssihakemuksen pitää olla liitossa.

– Toimiston ovi aukesi heti maanantaina. Asioita on pohdittu monesta näkökulmasta. Seuraava kuukausi on työntäyteinen, sanoo Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio.

Seurajohto on jo julkisesti kertonut, että lisärahalle on tarvetta, jos LaBa aikoo Korisliigaan nousta. Tämän kauden budjetti oli noin 280 000 euroa. Siihen pitäisi raapia jotakuinkin 100 000 euroa lisää riihikuivaa. Savotta ei ole läpihuutojuttu.

– Tehtävä on melkoinen, mutta silti täysin mahdollinen. Kyllä nyt voi sanoa, että Lahti Basketball ja koris ylipäätään tuntuvat kiinnostavan ihmisiä.

Suonio odottaa jo malttamattomana, että hän pääsisi yrityksiin kertomaan seurasta.

– Pitäisi löytää keinoja, jotta pystymme tarjoamaan yrityksille yksilöllisen tavan hyödyntää meitä. Silloin hyöty olisi molemminpuolinen.

1A-divisioonan mestaruus ratkesi Lahti Basketballin kotiyleisön edessä. Sami Ikävalko oli vahva finaalisarjassa. Kuva: Mirja Hussain

"Olemme tehneet asioita oikein"

Kolmannen finaalin tunnelma oli ajoittain jopa riehakas. Lahti Energia -areena oli loppuunmyyty. Katsojia oli peräti 1 438. Voisi sanoa, että se oli parasta mahdollista markkinointia lajille. Roope Suonio oli vaikuttunut näkemästään ja kokemastaan.

– Kun katselin alkuviikosta muutamia kuvia, jotka oli napattu ottelutapahtuman yhteydessä, niin kylmät väreet menivät pitkin kroppaa. On todella kiitollinen fiilis siitä, että niin moni ihminen löysi tiensä otteluun. Ja nimenomaan se, että he tulivat katsomaan koripalloa. Se on uskomaton juttu, Suonio sanoo.

Positiivista palautetta on tullut paljon. Etenkin Koripalloliiton lämpimät sanat tekivät Suonioon vaikutuksen.

– Kyllä se hyvältä tuntui. Olemme tehneet varmaan jotain asioita oikein. Tarjosimme useille katsojille urheiluelämyksen. Se on mieleenpainuva juttu.

Toiminnanjohtaja pystyi kauden aikana katsomaan pelejä rauhallisesti. Tilanne ei ole aina ollut niin.

– Joukkueen puolesta minulla oli koko ajan luottavainen fiilis. Ryhmässä oli johtavia pelaajia, jotka pitivät homman koossa. Taso säilyi syksystä kevääseen. Joukkueesta huokui hyvä tunnelma. Yksilöt pystyivät toimimaan itsenäisesti, ja monet kaverit saivat itsestään paljon irti, Suonio korostaa.

"Meillä on hyvä maine koriskartalla"

Tulevan kauden joukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa. Kartoitustyötä on tehty pitkään.

– Yritämme toteuttaa valmentajan toivomuksia. Petri Vellingillä on selvä ajatus siitä, minkälaisia pelaajia tänne halutaan. Haluamme säilyttää lahtelaisuusasteen korkealla. Ensin katsastamme omat pelaajat, ja vasta sitten käännämme katseet muualle. Meillä on hyvä maine koriskartalla. Meillä on tunnettu brändi, jota vahvistamme koko ajan. Myös Lahden sijainti antaa meille mahdollisuuksia. Uskon, että pystymme houkuttelemaan tänne uusia pelaajia.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi