Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBan kapteeni Vesa Mäkäläinen korosti joukkueen yhtenäisyyttä: "Illan tapahtumat menevät muistoissani korkealle"

Lahti Basketballin kapteenia Vesa Mäkäläistä voi hyvällä syyllä kutsua lahtelaiseksi korislegendaksi. Vaikka hän pelasikin kaksi vuotta Joensuun Katajassa, oli joukkue kuitenkin koko tuon ajan Mäkäläisen sydämessä.

Mäkäläinen sanoo olevansa ylpeä koko LaBan joukkueesta. Jatkosuunnitelmiin palataan tulevana kesänä. Kuva: Mirja Hussain

Lahti Basketballin kapteenia Vesa Mäkäläistä voi hyvällä syyllä kutsua lahtelaiseksi korislegendaksi.

Hän on juhlinut kotikaupungissaan muun muassa Suomen mestaruutta. Nyt tullut 1A-divisioonan mestaruus ja nousu Korisliigaan menevät Mäkäläisen meriittilistalla korkealle.

Kun Lahti Basketball perustettiin rapiat neljä vuotta sitten, seuran strategia oli kirkas. Ensin vahvistetaan organisaatiota ja pyritään tekemään kaikki mahdollinen työ niin hyvin kuin mahdollista. Sitten kun seura olisi siinä jamassa, että Korisliigasta pystyisi puhumaan muuallakin kuin saunailloissa, niin silloin sinne myös mentäisiin.

Nyt se hetki on lähellä. Mäkäläinen pelasi LaBan ensimmäisellä kaudella. Se päättyi 1B-divarin mestaruuteen ja nousuun. Sen jälkeen Mäkäläinen siirtyi kahdeksi vuodeksi Joensuun Katajaan, jotta hän pystyisi palaamaan Lahteen ja nostamaan LaBan liigaan.

- Kun seura perustettiin, annoin sille kasvoni. Tavoite oli nousta jossain vaiheessa Korisliigaan. Asetin sen myös omaksi tavoitteekseni. Halusin kantaa sillä tavalla korteni yhteiseen kekoon. Nyt kun asia on täyttä totta, niin se tuntuu aivan käsittämättömän hienolta, Mäkäläinen sanoi jopa hieman liikuttuneena.

Tavoitteen eteen on tehty kovasti hommia. Vaikka Mäkäläinen vietti susirajalla pari vuotta, hän seurasi koko sen ajan, miten LaBa kehittyy. 

- Se, että olin jonkin aikaa pois, ei tarkoittanut sitä, etten olisi tiennyt, mitä LaBalle kuuluu. Seura on koko ajan ollut sydämessäni.

"Illan tapahtumat menevät muistoissani korkealle"

Mäkäläinen on aina tunnettu viimeisen päälle joukkuepelaajana. Sen takia tämän vuoden ryhmä saa kapteenilta erityiskiitoksen. 

- Olen niin ylpeä koko porukasta. Kuljimme yhdessä läpi kauden. Luotimme toisiimme hyvinä ja huonoina hetkinä. Tästä kaudesta kuuluu kaikille suuri kiitos.

Sunnuntai-iltana Lahti Energia -areenassa vallitsi jopa poikkeuksellisen mainio tunnelma. 

- Illan tapahtumat menevät muistoissani korkealle.

Finaalisarjasta Mäkäläiselle jäi hyvä maku. 

- Bisons sopi meille vastustajana erittäin hyvin. Kolmannessa kamppailussa jännitys sotki alun. Kasasimme kuitenkin rivit pelin edetessä. Meillä oli myös laajempi penkki ja jaksoimme siksi painaa loppuun asti.

Omaa tulevaisuuttaan konkari ei lähtenyt vielä avaamaan. 

- Jatko on täysin auki. Nyt sulatellaan tätä herkkua ja juhlitaan jonkin verran. Kesällä kuunnellaan kropan tuntemuksia, Mäkäläinen naurahti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi