Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Kommentti: Lahti Basketballin paidan nappien on syytä pysyä kiinni

Kun koripallon 1A-divisioonan finaaleita on pelattu nyt kaksi ottelua, yksi asia on käynyt harvinaisen selväksi. Lahti Basketball on ollut jokaisella osa-alueella valovuoden Bisonsia edellä.

Vaikka termi isät vastaan pojat onkin ehkä hieman kulunut, se kuvaa täydellisesti ottelusarjan kulkua.

Lahtelaiset ovat riisuneet vastustajan täydellisesti aseista. Otteluiden käsikirjoitukset ovat edenneet täysin LaBan haluamalla tavalla.

Jos Bisons mielii nousta vielä mukaan taisteluun mestaruuspokaalista, paljon pitää muuttua. Käytännössä se vaatisi sitä, että osat parketilla vaihtuisivat. Bisons haluaa saada LaBan pelaamaan ”kävelykorista”, jolloin loimaalaiset ovat oman pelinsä ytimessä. Jos se ei siinä onnistu, pelit loppuvat suurella todennäköisyydellä pääsiäissunnuntaina.

Lahtelaisryhmän näkövinkkelistä katsottuna mahdollisia uhkakuvia ei juuri ole. Yksi sellainen, johon joukkue voi sortua, on asennevamma. Paidan ylimmäisenkin napin on syytä pysyä tiukasti kiinni.

Jos ajatukset eivät pysy olennaisessa, on Bisonsilla sauma iskeä. Joukkueesta löytyy kaikesta huolimatta sen verran osaamista, että se kyllä rokottaa, jos sitä paikkaa sille tarjotaan.

Biisoneiden päävalmentaja Arttu Mannelin tunnetaan siitä, että hän inhoaa häviämistä yli kaiken. Mannelin osaa valmistaa ryhmänsä sellaiseen iskuun, että vierasvoitto Lahdesta on mahdollinen, jos LaBa antaa siihen pienenkin mahdollisuuden.

Lahtelaispelaajat olivat toisenkin voiton jälkeen hyvin keskittyneitä. Kokeneilla pelimiehillä Vesa Mäkäläisellä ja Sami Ikävalkolla on tärkeä rooli pitää huolta siitä, että kaikkien kavereiden tossut pysyvät visusti lattiassa. Leijumiseen ei ole varaa.

Joukkue on onnistunut laajalla rintamalla ja korintekouhkaa löytyy joka puolelta kenttää. Iloisuus ja epäitsekkyys kuvaavat ryhmää parhaiten. Sama meno on tarttunut myös lahtelaiskatsojiin. Siksi onkin syytä toivoa, että mahdollisimman moni ihminen suuntaa kolmanteen finaaliin ja mökki olisi loppuunmyyty. Panokset ovat tapissa.

Lahtelainen koripallojoukkue kuuluu Korisliigaan. Perinteitä huokuvassa koriskaupungissa on syke kohdallaan.

Nyt ollaan suurten asioiden äärellä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi