Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketball askeleen päässä mestaruudesta

Bisons hakkasi päätään lahtelaismuuriin. Joukkueiden välinen tasoero on tällä hetkellä huima.

"Heti kun pallo on noussut ilmaan, olemme olleet hereillä ja valmiina", lahtelaisjoukkueen Ali Ahola korosti. Kuva: Katja Luoma

Lahti Basketball jatkoi finaalisarjaa siitä, mihin se maanantaina jäi. Loimaan liikuntahallissa nähtiin kiirastorstaina hyvin yksipuolinen lahtelaisvieraiden näytös, joka päättyi Lahti Basketballin voittoon pistein 92–68 (48–27).

LaBa johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2–0. Sarjan mestaruus ja nousu Korisliigaan on katkolla ensimmäisen kerran Lahdessa sunnuntaina.

Toisen finaalin käsikirjoitus oli samankaltainen kuin maanantain kamppailussa. Bisons pysyi lahtelaisten kyydissä vain viisi minuuttia (9–13). Seuraavat viisi minuuttia menivät LaBalle pistein 15–2.

Ensimmäinen kymppi merkittiin lahtelaisille 28–11. Sen jälkeen vieraat kasvattivat tasaisesti johtoaan. Suurimmillaan johto oli 28 pistettä (62–34).

– Tämä oli meiltä vahva peli. Saimme hankittua ison johdon, jonka pystyimme pitämään melko helposti. Ei meillä ollut missään vaiheessa hätää, 13 pistettä, neljä levypalloa ja seitsemän namupassia merkkauttanut Ali Ahola sanoi.

LaBa on ratkaissut molemmat finaalit jo ensimmäisellä kympillä. Lahtelaiset ovat olleet valmiita pelaamaan, kun Bisons on ihmetellyt unisena menoa vierestä.

– Ei meidän vahvoihin startteihin ole mitään yksittäistä syytä. Heti kun pallo on noussut ilmaan, olemme olleet hereillä ja valmiina, Ahola korosti.

Bisonsille kylmää kyytiä

Bisonsin todella vaisusta ja valjusta ilmeestä kertovat ensimmäisen puoliajan tilastot. Loimaalaisten heittoprosentti oli avauspuoliajan jälkeen murheellinen 30,0 (12/40).

Bisons yritti kolmen pisteen viivan takaa 12 kertaa, mutta yksikään heitoista ei pudonnut sukkaan.

– Meidän jokaisen jakson alut ovat olleet katastrofaalisen heikkoja. Emme pysty luomaan hyökkäyspäässä yhtään mitään. Samaan aikaan vastustaja juoksee kenttää ja saa ilmaisia koreja. Onnistumisten jälkeen LaBan itseluottamus on ihan tapissa ja meno on kannaltamme tosi kylmää. Kun hyökkäyspelimme sakkaa, se näkyy suoraan puolustuspäässä, Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin sanoi allapäin.

Lahdellakin vielä parannettavaa

Lahtelaiset pelasivat tasapainoisen kamppailun. Joukkueen ainoa musta hetki osui kolmannen jakson loppuun. Ensin loimaalaisten Ville Karvonen teki kahdeksan pistettä putkeen, jonka jälkeen jenkkivahvistus Marcus White vastasi vielä kuudella pisteellään. Siinä vaiheessa Bisons nousi 14 pisteen päähän (48–62).

Orastavan kotijoukkueen kirin sammutti tylysti lahtelaistakamies Sami Ikävalko (21/4/3 syöttöä). Ikävalko latoi jakson loppuun kuusi pistettä kasvatti eron 20 pisteeseen.

Päätösjakso oli LaBalta perusvarmaa tekemistä.

– Pelasimme ensimmäiset 25 minuuttia todella hyvin. Sen jälkeen tapahtui jotain. Jalka nousi turhaan kaasulta ja annoimme vastustajalle turhaan pientä saumaa. Kolmannen neljänneksen lopussa tatsi löytyi uudestaan ja lopun hoidimme fiksusti, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Vaikka mestaruus on sunnuntaina katkolla, ei Velling ala vielä paukuttaa henkseleitä. Matka tavoitteeseen on vielä pahasti kesken.

– Meidän pitää valmistautua huolellisesti seuraavaan taistoon. Ei meidänkään pelaamisemme täydellistä ole. Töitä riittää esimerkiksi levypallopelaamisessa. Nytkin Bisons noukki 15 hyökkäyspään levypalloa. Se on aivan liikaa ja sitä meidän pitää parantaa sunnuntaita silmällä pitäen.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi