Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Finaalipaikka on katkolla Lahti Basketballille

LaBa on tuskaillut levypallopelinsä kanssa. "Ota kontakti, sulje oma mies, ota levypallo”, suunnittelee lahtelaisjoukkueen takamies Sami Ikävalko.

"Kun Oulu pelaa veitsi kurkulla, niin jotain muutoksia sieltä tulee pomminvarmasti", LaBan Sami Ikävalko sanoo ennen kolmatta välieräkohtaamista. Kuva: Juha Peurala

Lahti Basketballilla on mainio sauma edetä koripallon 1A-divisioonan finaaliin, kun lahtelaisryhmä isännöi kolmannessa välieräkamppailussa Oulun Namikaa maanantaina.

Lahtelaiset johtavat ottelusarjaa voitoin 2–0. Viime perjantaina LaBa kävi pienoisten käynnistymisongelmien jälkeen naaraamassa maukkaan vierasvoiton Oulusta. Pitkä vieraspelireissu vaati veronsa, mutta päävalmentaja Petri Vellingin mukaan sunnuntain aamupäiväharjoituksissa paikalla oli hyvävireisiä palloilijoita.

– Pelaajat vetivät lauantaina omatoimisen palauttavan treenin. Sunnuntain joukkueharjoituksissa pelaajat olivat sekä henkisesti että fyysisesti freesejä.

Lahtelaisjoukkue on katsonut sarjan kakkospelin videolta. Kamppailusta on otettu hyvät asiat mukaan ja heikkoja on koitettu parantaa mahdollisuuksien mukaan.

– Kaikki lähtee levypallopelaamisesta. Hyökkäyspäässä meidän pitää säilyttää hyvä liike. Yksittäisten pelien ja ottelusarjojen aikana täytyy pystyä kehittymään. Ikinä ei saa olla liian tyytyväinen, Velling korostaa.

Oululla uusi kujeita

LaBan kokenut takamies Sami Ikävalko on luotsin kanssa samoilla linjoilla. Ikävalko pitää levypallopelaamista ottelun tärkeimpänä asiana.

– Olemme olleet useissa peleissä huomattavasti atleettisempi joukkue vastustajaan verrattuna. Silloin monet pelaajat pystyvät menemään levypalloihin pelkästään hyppäämällä korkealle ja nappaamaan pallon käsiinsä. Oulua vastaan se ei riitä, koska sillä on useita hyviä levypallopelaajia. Maanantain pelissä ensiarvoisen tärkeää on pelata oma mies pois tilanteesta. Ensin pitää ottaa kontakti, sulkea pelaaja ja vasta sen jälkeen kääntää katseet sinne, missä pallo on, Ikävalko sanoo painokkaasti.

Kun vastustaja on ottelusarjassa tappiolla ja pelaa selkä seinää vasten, sen on lähes pakko muuttaa jotain. Jos ottelu jatkuu samalla kaavalla, ei voittajasta ole epäselvyyttä. Perjantain kotiottelussa oululaisten jenkkilaituri Chrishon Briggs, lähes 200-senttinen körmy, puolusti pääsääntöisesti Ikävalkoa. Kun iso mies joutui juoksemaan useiden skriinien läpi jahdatessaan Ikävalkoa, Briggs väsyi silminnähden. Ikävalko uskoo, että Oulun NMKY:n päävalmentaja Jussi Eskola joutuu miettimään asioita uudestaan.

– Briggs on joukkueelleen niin tärkeä hyökkäyspäässä, että häntä on tavallaan pakko vähän säästellä. Tämän asian kanssa vastustaja joutuu tasapainoilemaan. Joka tapauksessa kun Oulu pelaa veitsi kurkulla, niin jotain muutoksia sieltä tulee pomminvarmasti. Niihin pitää pystyä sitten reagoimaan. Maanantaina voitto pitää ottaa, ei vastustaja sitä meille anna, Ikävalko muistuttaa.

Lahti Basketball–Oulun Namika, kolmas välieräottelu maanantaina Lahti Energia -areenassa kello 18.30.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi