Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Ali Ahola riehui kukkona tunkiolla – LaBalle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Oulun Namikan suomalaispelaajat tekivät kolme pistettä, LaBan vastaava lukema oli 62.

"Sisuunnuin siitä, kun en yltänyt parhaimpaani sarjan ensimmäisessä pelissä", sanoi LaBan Ali Ahola Oulussa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahti Basketball teki pitkän ja raskaan vierasreissun Ouluun perjantaina. Matka ei mennyt hukkaan, sillä lahtelaiset hakivat koripallon 1A-divisioonan välieräsarjan toisen voittonsa. Oulun Namika antoi kunnon vastuksen, mutta LaBa ei ollut yllätettävissä.

Lahtelaisvieraiden voittolukemat kirjattiin lopulta 100–88 (38–51). Näin ollen finaalipaikka on ensimmäisen kerran LaBalle katkolla ensi maanantaina Lahdessa.

Oululaisisännät hallitsivat avauspuoliaikaa vahvan levypallopelinsä turvin. Oulu haki peräti yhdeksän hyökkäyslevypalloa, joista se nosti helpot 18 pistettä.

– Vastustaja satutti meitä kovalla levypallopelaamisellaan. Toisella neljänneksellä annoimme kaikki avaimet Oululle. Päästimme kotijoukkueen juoksemaan avoimelle kentälle ja se oli menoa. Ihan puhtaasti sen takia olimme puoliajalla 13 pistettä perässä, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Lahtelaisryhmä ei muuttanut pelaamistaan toisella puoliajalla. LaBa alkoi puolustaa paremmin ja levypallokahinoihin vieraat tulivat huomattavasti lujempaa. Laajemmalla materiaalilla operoinut lahtelaisnippu nousi väkisin ensin rinnalle ja lopulta myös ohi.

– Oulu teki toisella puolikkaalla enää kaksi pistettä hyökkäyslevypalloista. Kun me petrasimme levypallopelaamistamme, pääsimme juoksemaan kenttää vapaammin. Pystyimme pelaamaan palloa niihin paikkoihin, mihin halusimmekin. Emme vieläkään osuneet tarpeeksi hyvällä prosentilla, mutta seuraavassa pelissä heitto tippuu taatusti paremmin, Velling sanoi.

Vaikka välieräsarjan voitot ovat nyt LaBalle 2–0, Velling pitää visusti paidan ylimmätkin napit kiinni.

– Fokus pitää säilyä olennaisessa. Sarja on pahasti kesken.

Kolme pelaajaa ei riitä

Kamppailusta löytyi useita mielenkiintoisia pointteja. Jo ensimmäisessä ottelussa näki selvästi sen, miten Oulun Namika on riippuvainen lähes pelkästään amerikkalaisvahvistusten tehoista. Toisessa pelissä asia konkretisoitui niin, että joukkueen suomalaispelaajat ottivat 77 heittoyrityksestä vain kahdeksan heittoa. Jesse Räkköläinen teki kolme pistettä, muut suomalaiset jäivät nollille. LaBan suomalaispelaajat tekivät peräti 62 pistettä. Vaikka Oulun jenkkikolmikko Chrishon Briggs (30/9), Dedrick Basile (26/9) ja Brian Moultrie (29/9) iski näyttävät tehot pöytään, harvoin kolmella pelaajalla koripallo-ottelua voittaa.

Sen lisäksi koko jenkkitrio pelasi täydet 40 minuuttia. Se saattaa vaikuttaa pelitossun vauhtiin maanantain kamppailussa.

LaBan suurin onnistuja oli takamies Ali Ahola. Ahola nousi hieman vaisumman avauspelin jälkeen omalle tasolleen. Ahola heitti hyvällä prosentilla 27 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa.

– Sisuunnuin siitä, kun en yltänyt parhaimpaani sarjan ensimmäisessä pelissä. Nyt sain heti kärkeen muutamia onnistumisia ja homma lähti kulkemaan kuin itsestään. Vaikka pelin alku oli tahmea, niin näytimme pelin edetessä ammattimaista asennetta. Tämä sarja täytyy panna maanantaina poikki, Ahola korosti.

LaBa onnistui laajalla rintamalla. Vesa Mäkäläinen upotti 14 pinnaa ja raapi kahdeksan levypalloa. Henry Pwono (17/12), Sami Ikävalko (14/9 syöttöä) ja Jarred Jones (21/6/5 syöttöä) olivat tasollaan.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi