Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBa hoiti ensimmäisen vaiheen tyylikkäästi – ”Lisäpanokset tuovat adrenaliiniryöpyn”

JBA oli pelkkä suupala lahtelaismiehistölle koripallon 1A-divisioonan puolivälierissä. Vesa Mäkäläinen ottaa mielellään viikon tauon vastaan.

Lahti Basketball vei puolivälieräsarjan puhtaasti 3-0. Kuva: Mirja Hussain

Jyväskylä Basketball Academysta ei ollut uhkaa Lahti Basketballille koripallon 1A-divisioonan puolivälierissä.

Ottelusarjan kolmas koitos ratkesi käytännössä jo heti avauskympin jälkeen. Todella yksipuolisen näytöksen jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 97–58 (47–27). Näin ollen Lahti Basketball jyräsi välieriin eli neljän parhaan joukkoon suoraan otteluvoitoin 3–0.

– Lähestyimme tätä matsia puhtaasti puolustuksen kautta. Halusimme nostaa tekemisen tasoa jokaisella osa-alueella. Tarkoitus oli myös näyttää, että pystymme kehittymään ottelusarjan aikana, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Kun lahtelaiset veivät puolivälieräsarjan puhtaasti 3–0, tarkoittaa se sitä, että joukkue saa viikon tauon.

Välierät käynnistyvät ensi tiistaina.

– Nyt saamme pari vapaapäivää. Tärkeintä on kuitenkin se, että pääsemme harjoittelemaan. Fokus täytyy kuitenkin pitää olennaisessa eikä ote saa herpaantua. Toivottavasti viikon pelitauko ei näy ensimmäisessä välieräkamppailussa, Velling sanaili.

"Hyökkäys kulki saumattomasti"

LaBa rallatteli pelin ratkettua laajalla rotaatiolla ja kaikki pelaajat saivat onnistumisia. Erityisen pirteästi esiintyi takamies Eemeli Lampen, joka upotti parketin korkeimman pistemäärän (17) ja jakoi lisäksi kolme syöttöä. Kolmen pisteen heitot putosivat tarkasti (4/5).

Viisi miestä ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. LaBa vei myös levypallot tylysti 46–32. Kotijoukkue teki kolmen sekunnin alueelta peräti 50 pistettä. Epäitsekkyydestä kertoo koriin johtaneiden syöttöjen määrä, joka oli 21.

– Ehkä menimme vähän enemmän korin alle kuin oli ajatus. Se ei ollut tietoinen valinta. Puolustustyöskentely oli koko homman ydin. Kun työnteko maistui puolustuksessa, myös hyökkäys kulki saumattomasti, Velling korosti.

Kapteeni Vesa Mäkäläinen näkee, että tauko tekee joukkueelle hyvää ennen välieriä. Kuva: Mirja Hussain

"Edessä on vielä kovia pelejä"

LaBan kapteeni Vesa Mäkäläinen (16/5/3 syöttöä) alkaa myös pikkuhiljaa lähestyä huippukuntoa. Mäkäläisen runkosarjan loppu oli todella rikkonainen – ihan niin kuin koko muunkin joukkueen. Viheliäinen flunssa kiusasi ikonia kahteen kertaan.

– Enää flunssa ei häiritse. Tämän sarjan avauspeli Jyväskylässä oli vielä vaikea. Sen jälkeen sain koneet käyntiin. Nyt pelaaminen tuntui jopa helpolta.

Pudotuspeleissä pelitahti on yleensä tiivis. Mutta silloin kun joukkue vie ottelusarjan suoraan kolmessa pelissä, saa ansaittuja huilipäiviä. Mäkäläinen ottaa tässä vaiheessa mieluummin pelitauon kuin tiiviin pelitahdin.

– Vaikka pelaaja haluaa aina mieluummin pelata kuin treenata, niin nyt paussi tekee meille oikeasti hyvää. Meidän edelliset kolme viikkoa ovat olleet melkoista vuoristorataa. Osalla pelaajistamme ei ollut ennen puolivälieräsarjan avausmatsia yhtään treeniä viikkoon. Olin heistä yksi. Meillä riittää joukkuepelin kanssa vielä hommia. Hyökkäyspäässä ei ole ongelmia, sillä koreja kyllä syntyy. Puolustuspäässä meidän täytyy päästä entistä paremmin samalle sivulle.

Mäkäläinen on kokeneena pelaajana nähnyt useita kiihkeitä pudotuspelikeväitä ja -sarjoja. Lahtelaiskippari on varma, että kevään edetessä homma syttyy kunnolla liekkeihin.

– Silloin kun panokset ovat tapissa, niin sekä kentällä että katsomossa tunnelma alkaa nousta. Tulee lisää tulta ja tunnetta. Kun aletaan tapella isoista asioista, niin sellainen adrenaliiniryöppy tulee kuin itsestään. Edessä on vielä kovia pelejä, Mäkäläinen sanoi intoa täynnä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi