Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Sami Ikävalko alkaa päästä playoff-tunnelmaan – vastustajan kovat korit sytyttivät pelaamaan

Lahti Basketball tarvitsi pientä ärsytystä saadakseen peli-ilmeen kohdalleen. Välieräpaikka on katkolla tiistaina.

Sami Ikävalko on toipunut pudotuspeleihin alaraajavammasta ja on LaBan avainhahmoja. Kuva: Juha Peurala

Lahti Basketball on enää voiton päässä välieristä koripallon 1A-divisioonan pudotuspeleissä. Lahtelaiset ottivat tukevan niskalenkin Jyväskylä Basketball Academysta. Puolivälieräsarjan toinen kamppailu päättyi LaBan voittoon pistein 99–82 (47–38) sunnuntaina Lahti Energia -areenassa. Sarja on katkolla tiistaina. Kolmella voitolla lunastaa paikan välieriin.

Nuori ja sinnikäs jyväskyläläisnippu kiusasi toden teolla lahtelaisisäntiä. Avauspuoliaika kulki tasaisissa merkeissä aina toisen neljänneksen loppuun asti. Hyvän matsin pelannut Sami Ikävalko (20/4/3 syöttöä) siivitti summerin soidessa lähteneellä kolmen pisteen heitollaan isännät yhdeksän pisteen taukojohtoon.

Puoliajalla pukukopissa tapahtui jotain. LaBa tuli todella velttona toiselle puoliajalle. JBA vei kolmannen neljänneksen kaksi ensimmäistä minuuttia pistein 11–3 ja siirtyi samalla myös pisteen johtoon (51–50).

Koko kolmas jakso oli isännille vaikea. LaBa ei pelannut missään nimessä huonosti, mutta viimeinen terävyys etenkin puolustuskorilla puuttui. Liekö kamppailun aikainen ajankohta (kello 14) vai mikä, mutta kovin intensiteetti parketilta uupui. LaBan ”onneksi” vieraiden Chrysostom Chukwuma (18) ja Anton Kankaanpää (15) intoutuivat hyökkäyspäässä erittäin koviin yksilösuorituksiin. Se herätti kotijoukkueen taistelemaan.

Jones näytti esimerkkiä

Jarred Jones sisuuntui ja otti tahtipuikon hyökkäyspäässä, kun kotijoukkue karkasi jyväskyläläisiltä. Kuva: Juha Peurala

LaBa tarvitsi jonkin sytykkeen roihahtaakseen liekkeihin. Vastustajan hurjat onnistumiset aiheuttivat ketjureaktion, ja yks kaks, isäntien sydän löytyi. Esimerkkiä näytti etenkin Jarred Jones (25/10), joka sisuuntui silminnähden siitä, kun Kankaanpää oli upottanut pari koria suoraan jenkin naamaan.

Jones otti tahtipuikon hyökkäyspäässä ja väänsi väkisin muutaman upean korin. Päätösjaksolla kotijoukkueen rutiini oli JBA:lle liikaa. Vaikka vielä viisi minuuttia ennen loppua eroa oli viisi pistettä (80–75), ei LaBan voitto ollut uhattuna.

Me nimenomaan otimme voiton. Koripalloilija Sami ikävalko

– Kaveri pelasi tosi hyvin. JBA laittoi pari aika kylmäpäistä kuppia. Olimme hetkittäin helisemässä, mutta sisuunnuimme sen jälkeen, kun Chukwuma ja Kankaanpää onnistuivat meitä hieman satuttamaan. Kun saimme ryhtiliikkeen aikaiseksi, voittajasta ei ollut epäselvyyttä, Sami Ikävalko sanoi.

Ikävalkoa miellytti erityisesti LaBan joukkuepeli.

– Se on meidän juttumme. Toki siinäkin riittää vielä parantamista, mutta suunta on oikea. Tämän pelin paras anti oli se, että me nimenomaan otimme voiton. JBA ei antanut sitä meille.

Kuntoutus ei mennyt hukkaan

Ikävalko oli runkosarjan lopun sivussa alaraajavamman vuoksi. Huilia kertyi yhteensä kolme ja puoli viikkoa. Nyt hän on pelannut loukkaantumisen jälkeen kaksi pudotuspeliä JBA:ta vastaan. Tatsi on säilynyt.

– Painoin fysioterapeutin kanssa tiukasti hommia. Nyt voin sanoa, ettei työ valunut hukkaan. Toki olisin paljon mieluummin valmistautunut pudotuspeleihin hieman eri tavalla, mutta nyt mennään näin. Onneksi on tullut treenattua koko kausi hyvin. Eivät itseluottamus ja taito ole mihinkään kadonneet. Meno vain paranee, mitä pidemmälle kevät etenee.

Ikävalko muistutti samalla kolmannen pelin tärkeydestä, joka pelataan Lahdessa tiistaina.

Toisen puoliajan alku oli huono. Olimme laiskoja. Päävalmentaja Petri Velling

– Me lähdimme tähän sarjaan erittäin rikkonaisen jakson jälkeen. Kun katkaisemme tämän homman kolmessa ottelussa, saamme ansaittua lepoa. Se tekisi meille hyvää. Ennen kaikkea pääsisimme harjoittelemaan rauhassa.

Lahtelaisluotsi Petri Velling ei ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä.

– Puolustuspäähän pitäisi löytyä kunnianhimoa. Nyt se kaivettiin vasta siinä vaiheessa, kun vastustaja pääsi vähän ärsyttämään meitä. Toisen puoliajan alku oli huono. Olimme laiskoja. Silloin kun olemme aggressiivisia ja suoraviivaisia, niin homma toimii. Sen lisäksi olemme luottaneet liikaa siihen, että hyvä hyökkääminen tarkoittaa hyvää puolustamista. Niin se ei mene, vaan se pitää kääntää juuri toisinpäin, Velling korosti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi