Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketballiin saapuva Ilkka Vuori on kovassa juoksukunnossa

Ilkka Vuori on kahdessa vuodessa juossut 11 puolimaratonia ja yhden täyden. "Viimeisen leikkauksen jälkeen en tiennyt, pystynkö juoksemaan lainkaan. Siinä vaiheessa alkaa arvostaa asioita, jotka on menettänyt tai meinannut menettää."

Ilkka Vuori ei ole seisonut kädet taskussa lopettamisensa jälkeen. Koripallo vaihtui intohimoiseen juoksemiseen. Kuva: Janne Riikonen

Ilkka Vuoren pelaajasopimus Lahti Basketballiin löi varmasti monet ällikällä. Monet muistavat Vuoren koriskentiltä todella fyysisenä ja nopeana vauhtiveikkona, joka laittoi vastustajan takamiehet koville.

Lue myös: Ilkka Vuori tekee paluun koriskentille – ”Lahti oli ainoa paikka, johon halusin tulla pelaamaan”
 

Vaikka miehen edellisestä ”oikeasta” korispelistä on aikaa reippaasti yli kolme vuotta, mitään rapakuntoista Vuorta parketilla ei tulla näkemään. Kun Vuori selätti onnistuneiden leikkausoperaatioiden jälkeen ikävät polvivammat, hän hurahti täydellisesti juoksuun.

Vuori on juossut kesän 2016 jälkeen yksitoista puolimaratonia ja yhden täyden maratonin. Puolimaratonennätys on hurja 1.19. Viime syksynä Vuori taittoi Vantaalla maratonin aikaan 2.57.

EM-Berliini olisi tullut minulle vielä liian aikaisin. Koripalloilija Ilkka Vuori

– Katselin ihan huvin vuoksi tämän kesän SM-maratonin tulosrajoja. Olen melko varma, että olisin rikkonut kesällä rajat molemmissa. Siitä huolimatta EM-Berliini olisi tullut minulle vielä liian aikaisin, Vuori naurahtaa pilke silmäkulmassaan.

Uusikin harrastus säilyy

Juoksu on kuitenkin vienyt miehen mennessään.

– Juoksuun innoittajana oli varmaankin se, että en oikeasti tiennyt, pystynkö viimeisen leikkauksen jälkeen juoksemaan lainkaan. Siinä vaiheessa sitä alkaa kummasti arvostaa asioita, jotka on menettänyt tai meinannut menettää. Lisäksi juoksu on kiireiselle miehelle helppo laji. Toki myös se, että huomasi nopeasti kehittyvänsä ja pääsevänsä kisoissa hyville sijoille, antoi lisää buustia.

Vaikka toistaiseksi juoksu vaihtuu korikseen, ei Vuori meinaa luopua uudestan ihastuksestaan.

– Juoksua voi harrastaa vielä monta vuotta, mutta korista ei.

Koripallo vaatii lihasmassaa

Koripallon ja kestävyysurheilun treenaamisessa on vissi ero. Vuori on vuoden alusta asti yrittänyt kerätä lisää lihasmassaa.

– On sitä jo kolmisen kiloa tullut. Jalatkin alkavat reagoida terävyyteen jo ihan eri tavalla. Huonona pelaajana en kentille palaa, mutta olenko samalla tasolla kuin kolme vuotta sitten, niin sitä en osaa sanoa.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi