Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Ilkka Vuori tekee paluun koriskentille – ”Lahti oli ainoa paikka, johon halusin tulla pelaamaan”

Ilkka Vuoren juoksulenkkarit vaihtuvat takaisin koristossuihin, sillä hän on allekirjoittanut sopimuksen Lahti Basketballin kanssa. "Koko idea menee aika lailla Mäkäläisen Veskun piikkiin."

Vesa Mäkäläinen sai Ilkka Vuoren innostumaan pelaamisesta pitkän tauon jälkeen. Kuva on neljän vuoden takaa Namikan harjoituksista. Kuva: Samuli Ikäheimo

Palataan takaisin kevääseen 2015. Hyvän tovin sitten jo kuopattu Namika Lahti taistelee Korisliigan puolivälierien neljännessä ottelussa kotivoiton Joensuun Katajasta. Vaikka Kataja etenikin ottelusarjasta välieriin, lahtelaiset antoivat kunnon vastuksen.

Se on edellinen kerta, kun ystävykset Vesa Mäkäläinen ja Ilkka Vuori pelasivat yhtä aikaa samassa joukkueessa. Siinä kyseisessä pelissä Mäkäläinen satutti pahasti selkänsä ja Vuori taisteli niin rikkinäisellä polvella, että oli suoranainen ihme, että Lahti sen kamppailun voitti.

Vielä sitäkin epätodennäköisempää oli se, että kaverusten tie kohtaisi jatkossa koriskentällä – ja vieläpä samassa joukkueessa.

Nyt se on kuitenkin täyttä totta. Ilkka Vuori, 32, on kirjoittanut vuoden sopimuksen Lahti Basketballin kanssa.

En muista, milloin olisin ollut jostain asiasta yhtä innoissani. Koripalloilija Ilkka Vuori

– Koko idea menee aika lailla Veskun (Mäkäläinen) piikkiin. Kun onnittelin Vesaa aikaisemmin keväällä sopimuksesta Lahteen, niin silloin Vesku heitti läpällä, että pitäisiköhän sunkin vielä kerran koittaa. No, koitetaan nyt sitten, Vuori nauraa.

Viimeinen leikkaus onnistui

Palataan hetkeksi vielä kevääseen 2015. Kun kausi loppui, Vuoren mieli oli totta kai maassa. Playoff-pettymystä pahempi olo tuli polven kunnosta. Leikkauspöytä odotti saman tien.

– Jalka oli niin palasina, että oli epäselvää, pystyykö sillä enää koskaan edes juoksemaan. Viimeinen leikkaus sujui todella hyvin ja se antoi lisää uskoa.

Vuori kävi vuoden 2016-17 talvella ensimmäisiä kertoja heittämässä korista. Välillä hän poikkesi työporukan pelivuorolla. Kun rauhallinen pelaaminen alkoi sujua, päätti Vuori osallistua kavereiden kanssa kevään 2017 Easter Tournamentiin.

– Kroppa kesti senkin rasituksen yllättävän hyvin. En minä silti missään vaiheessa ajatellut pelaavani joko liigassa tai divarissa. Korkeintaan mietin jotain mutasarjaa, jossa olisin voinut käydä höntsäämässä.

Koripallo sydämen asia

Kun Vuori sai opintonsa päätökseen ja siirtyi työelämään, vapaa-aikaa tuli lisää. Työelämän ja pelaamisen yhdistäminen oli sopimusneuvotteluiden kinkkisin osa-alue.

– Iso kysymys oli, että pystymmekö räätälöimään seurajohdon kanssa sellaisen systeemin, että se tyydyttää molempia osapuolia. Nyt käyn Helsingistä käsin 3-4 kertaa viikossa treeneissä. Pelit ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin, ja sehän minulle sopii. Sen verran seurajohdolta löytyi luottoa, että pidän itseni muuten kunnossa.

Koripallo on aina ollut Vuorelle sydämen asia. Riihimäen Kolmoskorin kasvatti ei ole pysyä housuissaan, kun hän pohtii alkavaa kautta.

– Onhan tämä todella siisti juttu. En muista, milloin olisin ollut jostain asiasta yhtä innoissani. Tämä on homma, joka olisi jälkikäteen harmittanut vietävästi, jos en nyt olisi tähän tarttunut.

Ei mikään kehäraakki

Kentälle palaa kovakuntoinen takamies. Kehäraakkia Vuoresta ei saa tekemälläkään.

– Olen jonkin verran kuulostellut ihmisiltä, mitä he ovat tästä mieltä. Minulla ei ollut pienintäkään halua tulla takaisin väsyneenä kehäraakkina. Jouduin kolme vuotta sitten lopettamaan urani liian aikaisin. Nyt minulle avautui mahtava tilaisuus päättää tarina omilla ehdoillani positiivisissa merkeissä ja ennen kaikkea tutussa ympäristössä. Lahti oli ainoa paikka, johon halusin tulla pelaamaan, Vuori korostaa.

LaBan toiminnanjohtaja Roope Suonio oli totta kai riemuissaan uudesta värväyksestä.

– Ilkan taidot tuntevat kaikki. Vuori on tosi pidetty kaveri yleisön keskuudessa. Olen erittäin iloinen siitä, että hän pääsee vielä pelaamaan. Loukkaantumiseen lopettaminen jättää aina vähän kitkerän maun. Meillä on koossa vahva takakenttä, joka tulee pistämään vastustajan pallonkäsittelijät ahtaalle.

Kuka?

Ilkka Vuori

Syntymäika: 28.1.1986.

Pituus: 181cm.

Paino: 75kg.

Kasvattajaseura: Kolmoskori.

Numero: 15.

Twitter: @ilkkavuori

Koulutus: Kauppatieteiden maisterin tutkinto Master's Programme in Finance -maisteriohjelmassa (KTM) Aalto-yliopistosta.

Nykyinen työ: analyytikko CapMan Oyj:llä.

Suomen mestaruus 2009, hopeaa 2007 ja 2004.

Vuoden puolustuspelaaja 2007. Vuoden nuori pelaaja 2005.

55 nuorten maaottelua.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi