Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Heinolan uusi koripallopyhättö avattiin: "Nyt voimme olla ylpeitä, että pienessä Heinolassa uskallettiin lähteä tähän"

Heinolan YMCA Training Center on koripallon toimintakeskus ja nuorten olohuone.

YMCA Training Centerin ensimmäiset viralliset avausheitot heittivät Koripalloliiton yhteyspäällikkö Vesa Walldén ja puheenjohtaja Antti Zitting. Kuva: Janne Pussila

Heinolan uusi koripallopyhättö avattiin virallisesti keskiviikkona. YMCA Training Center oli hieman yli vuoden mittainen projekti, missä vanhasta teollisuushallista rakennettiin käytännössä kokonaan talkoilla näyttävä koripallon toimintakeskus.

– Ajatusta tehdä vanhan faneeritehtaan tiloihin koripallohalli saatettiin pitää pähkähulluna, mutta nyt voimme olla ylpeitä, että pienessä Heinolassa uskallettiin lähteä tähän. Hanke saatiin vieläpä maaliin aikataulussaan ja budjetissaan, YMCA Heinolan hallituksen puheenjohtaja Jouni Ainali sanoi avajaistilaisuudessa.

Hallin hinnaksi on muodostumassa hieman alle 200 000 euroa. Noin puolet summasta tulee Leader-rahoituksena ja toisen puolikkaan seura on kerännyt itse.

Ainali kiittelikin vuolaasti seuransa aktiiveja, jotka tekivät lukemattoman määrän talkootunteja.

– Voimme rehellisesti sanoa, että rakensimme tämän itse. Mukana oli noin 50 hengen talkoojoukko eläkeläisistä ekaluokkalaisiin. Käytännössä vain erityisosaamista tai -laitteistoa vaativia töitä tehtiin ostopalveluina, Ainali sanoi.

Koripalloliiton puheenjohtajalta kiitokset

Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting kiitteli heinolalaisten hanketta. Zittingin tuki ei jäänyt vain kauniisiin sanoihin, sillä hän lahjoitti jo aikaisemmin hankkeelle 10 000 euroa omista varoistaan.

Zitting korosti, että pallopelit liikuttavat noin 70–80 prosenttia suomalaisista nuorista, millä on suuri yhteiskunnallinen merkitys.

– Suurin velkataakkamme on liikkumattomuuden velka, mitä ei voi hoitaa keskitetysti Helsingistä, sillä suomalaisilla seuroilla on siinä tärkeä rooli.

Zittingin mukaan koripallosta tekee erityisen hienon pelin eräs yksityiskohta, mikä poikkeaa merkittävästi muista joukkuepallopeleistä.

– Yksi koriksen suurimmista oivalluksista on käytäntö, missä käsi nostetaan reilusti pystyyn virheen merkiksi ja jatketaan siitä eteenpäin.

Rovasti siunasi

Uuden tilan siunasi Suomen NMKYn entinen pitkäaikainen pääsihteeri, rovasti Jaakko Koikkalainen. Varsinkin heinolalaisten aikomus tehdä YMCA Training Centeristä harjoittelutilan lisäksi erityisesti iltapäivätoimintaan keskittyvä "nuorten olohuone" oli Koikkalaisen mieleen, sillä se tukee kansainvälisen YMCA-liikkeen johtoajatusta.

– Tärkeintä on mahdollistaa harjoittelu ja ennen kaikkea kasvu ihmisenä. YMCA on 70 miljoonalla toimijallaan maailman suurin nuorisojärjestö, mikä pohjaa toimintansa kristillisiin arvoihin lähimmäisen rakkauden hengessä avoimesti kaikkia palvellen, Koikkalainen sanoi.

Koikkalainen muistutti, että koko koripallo on pelinä YMCA-liikkeen lahja maailmalle, sillä peli kehitettiin järjestön toimesta 1800-luvun lopulla. Järjestö toi pelin Suomeen 1920-luvulla.

Seuran juniorit testaavat kotiareenansa viikonloppuna

YMCA Heinolan koripallojuniorit testasivat jo uutuuttaan kiiltävän parketin parilla harjoitusottelulla. Seuran kaikki joukkueet pääsevät testaamaan uutta kotiareenaansa tulevana viikonloppuna, sillä seuran kaikille kymmenelle joukkueelle on järjestetty harjoitusottelu. Pelejä pelataan lauantaina ja sunnuntaina kello 9.30 alkaen. Viimeiset ottelut alkavat kumpanakin päivänä kello 16.30.

Ovet ovat avoimena jo perjantaina kello 17.00 alkaen, ja luvassa on esimerkiksi kisailuja sekä viestejä.

Janne Pussila
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi