Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Robert Bärlund siirtyy koripalloilemaan ja opiskelemaan Augustan yliopistoon

LaBan Robert Bärlund suuntaa Yhdysvaltoihin. Kuva: Katja Luoma

Lahti Basketballin nuori sentteri Robert Bärlund, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA2:ssa pelaavaan Augustan yliopistoon. 202-senttinen Bärlund tehtaili lahtelaisille Divisioona A:ssa 7,1 pistettä ja 3,6 levypalloa ottelua kohden.

Lahtelaiskasvatti on myös tuttu nimi Suomen nuorisomaajoukkueista, joissa hän on pelannut aina 16-vuotiasta pojista 20-vuotiaisiin miehiin saakka 83 ottelua. Augustassa on jo valmiiksi suomalaisedustusta, kun Matias Suvanto aloittaa yliopistossa toisen kautensa.

– Odotan innokkaana seuraava askelta niin koripallon kuin opiskelunkin kannalta. Olen pelannut paljon kokeneempia pelaajia vastaan, joten pelaaminen ikäisiäni vastaan voi auttaa löytämään uusia puolia, Bärlund kertoo.

– Augusta on moderni koulu eri tieteenaloineen ja löysin sieltä itseäni kiinnostavaa opiskeltavaa. Koulu ei ole Yhdysvaltojen mittakaavassa valtava, joten opiskelukin voi olla miellyttävämpää. Uskon, että kakkosdivisioona on hyvä pelipaikka kehittymisen kannalta. Peliaikaa on tarjolla heti alusta lähtien, mikä ei välttämättä ole mahdollista ykkösdivisioonassa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi